Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 113

Rýžový salát s olivovým olejem

Rýžový salát s olivovým olejem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g dlouhozrnné rýže, 1 okurka, 4 rajčata, hrst rukoly, 10 - 12 oliv, 1 cibule, 8 lístečků bazalky, 3 špetky soli, špetka mletého pepře, šťáva z 1 citrónu

Rýži uvaříme a necháme vychladnout. Potom přidáme na kostky nakrájenou salátovou okurku, rajčata, nakrájenou rukolu, olivy, cibuli, nakrájenou bazalku, osolíme, opepříme, přidáme šťávu z jednoho citronu a olivový olej (kreme balsamico). Vše důklad...

Jogurtové pohlazení

Jogurtové pohlazení

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml mléka, 150 ml jogurtu, 30 g včelího medu, 8 - 10 lžiček Granka

Mléko, jogurt, med i granko dáme do mixéru a promixujeme do pěny. Nalijeme do skleničky a ozdobíme např. jahodou.

Pudinkový koláč

Pudinkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 250 g cukru krupice, 5 vajec, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 dcl oleje, 1 lžíce vody, 1 lžíce kakaa, 1 l mléka, 2 Zlaté klasy, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce cukru krystal, 4 lžíce cukru, 3 zakysané smetany, 1 čokoláda na vaření

Cesto: vyšľaháme vajíčka a postupne pridávame všetky suroviny(mouka,cukr krupice, prášek, olej, voda, kakao). Lalejeme na plech. Puding S mliekaa zlatého klasu si uvaríme puding, nalejeme ho na cesto a dáme do rúry piesť na 20 minút. Na vrch v...

Banánový smoothie džus

Banánový smoothie džus

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks banán, 2 lžíce Cottage bez příchuti, 10 ml minerálky, 1 lžička včelího medu

Banán nakrájíme na kousky. Pak ho jen stačí spolu s cottage sýrem, medem a minerálkou dobře rozmixovat a podávat.

Rozmarýnové chipsy

Rozmarýnové chipsy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 velké brambory, 20 ml olivového oleje, 1 lžička rozmarýnu, špetka soli, špetka pepře

Brambory pod vodou dobře okartáčujeme a poté usušíme. Troubu nastavíme na střední stupeň a pečeme v ní brambory asi hodinu, nebo o trochu víc, když jsou vážně extra velké. Poté brambory vyjmeme a troubu rozpálíme na nejvyšší stupeň. Každou brambo...

Chutné slané palačinky

Chutné slané palačinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g anglické slaniny, 100 g uzeného masa, 250 g hladké mouky, 3 slepičí vejce, 250 ml kravské mléka, špetka soli, 3 lžíce másla

Slaninu a uzené maso nakrájejte na drobné kousky. Část odebere (asi 1/6) a osmažte na másle. Poté vlijte na pánev část těsta, které jste připravili rozšleháním vajec, mouky, mléka a soli. Vše společně osmažte. Podávejte horké. Uvedené množství vy...

Smažená mozzarella

Smažená mozzarella

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Mozzarelly, 1 slepičí vejce, 3 lžíce hladké mouky, 4 lžíce strouhanky, 1 hrst slunečnicových semínek

Plátky mozarelly obalíme v trojobalu v pořadí: mouka, vejce a strouhanka smíchaná s rozdrcenými slunečnicovými semínky. Mozzarellu potom krátce smažíme na rozpáleném oleji - jen do zlatavě hněda.

Rajčatová omáčka "busecca" na těstoviny

Rajčatová omáčka "busecca" na těstoviny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 1 lžíce másla, špetka šalvěje, špetka soli, 100 g sendvičové šunky

Na másle osmažíme cibulku dosklovata a pak přisypeme rajčata. Mícháme asi 2 minuty, poté ochutíme šalvějí a solí a zase chvíli mícháme. Nakonec vhodíme na plátky nakrájenou šunku a necháme 8 minut povařit.

Netradiční vaječná polévka

Netradiční vaječná polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml drůbežího vývaru, 2 plátky bílého chleba, 2 lžíce másla, 2 slepičí vejce, 2 lžíce strouhaného parmazánu/parmezánu

Vývar zahřejeme k bodu varu. Z krajíců bílého chleba odstraníme kůrku a smažíme je na másle z obou stran dokřupava. Chleby položíme do hlubokých talířů, zasypeme parmazánem a navrch rozklepneme vejce. Horký vývar opatrně nalijte na talíře a ihn...

Parmazánová polévka pro nejmenší

Parmazánová polévka pro nejmenší

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml drůbežího vývaru, 1 ks slepičí vejce, 1 lžíce strouhaného parmazánu/parmezánu, 1 malá špetka muškátového ořechu, 1 špetka soli

Vývar přivedeme k varu. V hrnečku spolu rozšleháme vejce, parmazán a muškátový oříšek. Hrnec odstavíme ze sporáku a vlijeme do něj obsah hrnečku. Dobře vyšleháme. Dochutíme solí a hrnec ještě asi na dvě minuty postavíme na sporák a vaříme. Ihne...

Tuřínová polévka

Tuřínová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g tuřínu, 200 g mrkve, 150 g brambor, špetka muškátového ořechu, špetka soli, špetka pepře, 50 ml smetany

Mrkev, brambory a oloupaný tuřín nakrájíme na kostičky a vaříme asi 40 minut v osolené vodě. Okořeníme špetičkou muškátového oříšku, pepřem (nejlépe čerstvě namletým) a sundáme z plotny. Dochutíme smetanou a podáváme.

Cukety na arašídovém másle

Cukety na arašídovém másle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cukety, 2 stroužky česneku, 1 lžíce arašídového másla, 1 lžička zázvoru, 4 lžíce másla

Cukety oloupeme, nakrájíme na kolečka a opečeme na másle. Vyjmeme z pánve a přidáme najemno nasekaný česnek a chvíli opékáme. Pak přidáme plnou lžíci arašídového másla a pár kapek vody. Vaříme asi minutu na mírném ohni. Přidáme najemno nastrouhaný...

Dušený fenykl

Dušený fenykl

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velký fenykl, 1 lžíce sezamu, 10 ml aceto balsamico, 4 lžíce másla

Fenykl rozpůlíme a srdíčko klínovitě vyřízneme tak, aby zbytek držel pohromadě. Poté se každá půlka překrojí napůl. Čtvrtky opečeme zvolna na másle a těsně před koncem úpravy zasypeme sezamem a podlijeme aceto balsamico. Můžeme podávat horké i stu...

Krupicovo - obilná kaše

Krupicovo - obilná kaše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 lžíce pšenice, 1/2 lžíce krupice, 50 ml kondenzovaného mléka, 50 ml pomerančové šťávy

Pšenici najemno umeleme a spolu s krupicí vložíme do hrnečku a zalijeme kondenzovaným mlékem. Zahříváme až k varu a poté vaříme dvě minuty. Odstavíme a do zpola vychladlé kaše vmícháme šťávu z pomeranče. Ihned podáváme.

Jelítka s jablky

Jelítka s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 jelita, 3 jablka, 50 g másla, špetka soli, 2 lžíce sádla

Jelítka nakrájíme na silnější kolečka. Osmahneme je na pánvi - nejdříve na sádle a později na másle dokřupava. Pak přidáme na pánev na kostičky pokrájená oloupaná jablka, která s jelítky smažíme asi 5 minut. Podáváme s brambory nebo pečivem.

Pomazánka z čerstvých žampiónů

Pomazánka z čerstvých žampiónů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g žampiónů, 1 lžička másla, 100 g taveného sýra, 2 žervé, 1 dcl mléka, 1 cibule, 1 okurka sladkokyselá, 1 lžíce plnotučné hořčice, špetka soli, 2 špetky pepře

Žampiony nakrájíme na kousky. Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme trošku vody. Vsypeme žampiony a dusíme doměkka. V misce utřeme sýry s mlékem. Přidáme drobně krájenou cibulku a okurku. Dochutíme solí, pepřem a hořčicí. Nakonec vmícháme vychladlé ...

Růžová vejce

Růžová vejce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 slepičích vajec, 250 ml octa, 1 červená řepa, 1 červená cibule, 1 lžička cukru krupice, 1 list bobkového listu

Ocet, nakrájenou červenou řepu, nakrájenou cibuli, cukr a sůl vhoďte do 250 ml vroucí vody a vařte asi 20 minut. Mezitím uvařte vejce natvrdo, vychlaďte a oloupejte. Když je nálev hotový, naložte do něj vejce - stačí na dvacet minut. Rozkrojte a ...

Hruškové mléko

Hruškové mléko

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l mléka, 4 hrušky, skořice (dle chuti)

V teplém mléce rozmixujeme oloupané a odjadřincované hrušky. Dle chuti přidáme skořici. Též můžeme přidat i javorový sirup. Důkladně rozmixujeme a nakonec posypeme mletou skořicí.

Halloweenský čaj

Halloweenský čaj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml zeleného čaje, 10 ml Griotky, 2 kousky citrónu, 2 lžíce cukru krystal

Uvařený zelený čaj necháme vlednici vychladit. Mezitím si připravíme 2 vysoké sklenice, jejich okraje potřeme plátkem citronu a ponoříme do cukru. Potom do sklenic opatrně nalijeme čas a po noži vychlazenou griotku. Ozdobíme plátkem citronu a po...

Kořeněný knedlík

Kořeněný knedlík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hrubé mouky, 2 slepičí vejce, 2 ks tvrdších housek, 20 ml vody, 42 g droždí (kvasnic), 1 špetka cukru krystal, 3 lžíce grilovacího koření

Do mísy nalijeme vlažnou vodu, rozmícháme v ní cukr a rozdrobíme droždí. Necháme asi 10 minut odpočinout a přidáme vejce. Po částech zapracováváme mouku a těsto zpracováváme tak dlouho, až se přestane lepit. Nakonec do těsta přidáme na kostičky na...

Kandovaná pomerančová kůra

Kandovaná pomerančová kůra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g pomerančové kůry, 100 g cukru krystal, 50 g cukru moučky

Kůru zbavíme bílého vnitřku a nakrájíme ji na tenké proužky. Vložíme do hrnce, přisypeme krystalový cukr a zalijeme vodou tak, aby byla zcela ponořená. Zvolna vaříme dosklovata, potom vodu slijeme a ještě horkou kůru obalíme v moučkovém cukru. Nak...

Sladká veka s tvarohem

Sladká veka s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

chlebíčková veka, balení měkkého tvarohu, 2 lžíce cukru moučka, šálek cukru krupice, 2 vejce, 100 ml mléka, 3 lžíce strouhanky

Tvaroh osladíme podle chuti. Plátky starší veky namažeme tvarohem, přiklopíme druhým plátkem veky. Namočíme ve vajíčku rozmíchaném s trochou mléka a obalíme ve strouhance. Na pánvi opečeme veku s tvarohem dozlatova. Ještě teplou veku s tvarohe...

Sýrové smaženky

Sýrové smaženky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g strouhaného sýra, 2 vejce, 150 g strouhanky, 1 dcl mléka, špetka muškátového květu, špetka soli, tuk na smažení

Strouhaný sýr, vejce, mléko, sůl a strouhanku smícháme, přidáme muškát a vypracujeme tuhé těsto. Toto těsto na pomoučeném vále vyválíme válečkem, na asi 1 cm silnou placku, ze které vykrajujeme kolečka nebo čtverce (můžeme samozřejmě i jiné tvary)...

Pijácké rizoto

Pijácké rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového prorostlého bůčku, 400 g rýže , světlé pivo, 1 cibule, 200 g chilli papriček, vývar , 1 tavený pivní sýr, 80 g Ementalu, špetka mleté papriky , špetka soli, bobkový list, olej

Bůček očistíme, oloupeme a nakrájíme najemno cibuli a dáme zpěnit. Na zpěněnou cibuli přidáme dusit bůček, nakrájený na kostičky, osolíme a za chvíli podlijeme pivem. Dusíme do poloměkka. Rýži propláchneme a smícháme s masem. Zalijeme pivem a výva...

Jahodové mušličky

Jahodové mušličky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jahod, 2 lžíce cukru krupice

Jahody rozmixujeme a ochutíme cukrem podle potřeby. Rozmixované jahody nalijeme do nádobky na led a dáme zmrazit do ledničky. Jahodové mušličky podáváme podle chuti nebo použijeme na zdobení.

stránka: