Spinacine (špenátové karbanátky)
Obtížnost
Čas přípravy
40min
Čas vaření
20min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1400
kalorií
0.0g
cukrů
19.0g
tuků
57.0g
bílkovin
Příprava
Špenát nasekáme nadrobno a spaříme ho horkou vodou. Dáme ho okapat, přendáme do mísy a přidáme hladkou mouku, vejce, mléko, strouhanku, nadrobno nakrájenou cibulku a česnek, ochutíme, přidáme nadrobno nakrájenou petržel a dobře promísíme. Měla by vzniknout hmota jako na klasické karbenátky - jestliže je směs řídká, můžeme zahustit strouhankou nebo parmezán, jestliže je příliš hutná, přidáme trochu mléka. Směs dobře promísíme a necháme 3O minut odpočinout. Pak z ní tvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance buď je můžeme upéci v troubě, nebo osmažit na pánvi.
Ajaja25. 05. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.