Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Šťavnatá buchta

Šťavnatá buchta

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 45min
Nutriční hodnoty
1104 kalorií 24.0g cukrů 2.0g tuků 24.0g bílkovin

Příprava

V míse našleháme vejce s cukrem do husté pěny. Vmícháme mouku, kypřící prášek, sůl a vlažné rozpuštěné máslo. Těsto vlijeme do předem vymaštěné a vysypané formy na biskupský chlebíček a pečeme 30 minut. Buchtu vyklopíme z formy a necháme vychladnout.
V hrnci zahřejeme džus s hnědým cukrem, skořicí a citronovou kůrou a vaříme do zhoustnutí. Vychladlou buchtu vložíme zpátky do formy, zalijeme sirupem a necháme asi půl hodiny vsáknout.
Buchtu podáváme s našlehanou smetanou.


veka

26. 05. 2010, Recept navštíven: 2974x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře