Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Šťavnatá buchta

Šťavnatá buchta
Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 15min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 45min , porce

1104 kalorií, 24.0g cukrů, 2.0g tuků, 24.0g bílkovin

Příprava

V míse našleháme vejce s cukrem do husté pěny. Vmícháme mouku, kypřící prášek, sůl a vlažné rozpuštěné máslo. Těsto vlijeme do předem vymaštěné a vysypané formy na biskupský chlebíček a pečeme 30 minut. Buchtu vyklopíme z formy a necháme vychladnout.
V hrnci zahřejeme džus s hnědým cukrem, skořicí a citronovou kůrou a vaříme do zhoustnutí. Vychladlou buchtu vložíme zpátky do formy, zalijeme sirupem a necháme asi půl hodiny vsáknout.
Buchtu podáváme s našlehanou smetanou.

veka

26. 05. 2010, Recept navštíven: 2710x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Šťavnatá buchta

Šťavnatá buchta

V míse našleháme vejce s cukrem do husté pěny. Vmícháme mouku, kypřící prášek, sůl a vlažné rozpuštěné másl...

Zobrazit všechny podobné recepty k Šťavnatá buchta Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře