Šťavnatá buchta
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
30min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
1104
kalorií
24.0g
cukrů
2.0g
tuků
24.0g
bílkovin
Příprava
V míse našleháme vejce s cukrem do husté pěny. Vmícháme mouku, kypřící prášek, sůl a vlažné rozpuštěné máslo. Těsto vlijeme do předem vymaštěné a vysypané formy na biskupský chlebíček a pečeme 30 minut. Buchtu vyklopíme z formy a necháme vychladnout.
V hrnci zahřejeme džus s hnědým cukrem, skořicí a citronovou kůrou a vaříme do zhoustnutí. Vychladlou buchtu vložíme zpátky do formy, zalijeme sirupem a necháme asi půl hodiny vsáknout.
Buchtu podáváme s našlehanou smetanou.
26. 05. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.