Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 114

Grilované banány

Grilované banány

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 banány, 4 lžičky cukru krupice, 4 lžičky likéru, 4 lžičky směsi mletých ořechů

Banány omyjeme, osušíme, ale neloupeme. Položíme na gril a z obou stran grilujeme, až je slupka tmavě hnědá. U každého banánu na horní straně odloupneme jeden široký pruh slupky. Horkou dužninu posypeme cukrem. Než se cukr rozpustí, pokapeme likér...

Jablko s bramborovým sněhem

Jablko s bramborovým sněhem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 jablko, 200 g moučných brambor, 100 ml podmáslí, špetka soli

Omyté brambory uvaříme ve slupce (20-30 minut). Po uvaření je oloupeme a prolisujeme. Smícháme s podmáslím a solí a umícháme na hladký krém. Jablko najemno nastrouháme, vložíme do mističky a přikryjeme bramborovým sněhem. Ihned podáváme.

Datlové dortíčky

Datlové dortíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g datlí, 275 g hladké mouky, špetka soli, špetka kypřícího prášku do pečiva, 125 g margarinu na vaření

Datle vypeckujeme a rozemeleme na kaši. Z této kaše, mouky, soli a prášku do pečiva uhněteme hladké těsto. Jestliže je těsto moc suché, přidáme pár kapek vody. Těsto zabalíme do fólie a uložíme na 45 minut do chladničky. Připravíme si deset form...

Hrachová omáčka

Hrachová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malý pórek, 150 g hrášku, 150 ml zeleninového vývaru, 100 ml smetany, špetka soli, špetka pepře, špetka tymiánu (Mateřídoušky obecné)

Pórek nakrájíme na tenká kolečka a společně s hráškem podusíme 15 minut v zeleninovém vývaru. Dobře rozmixujeme, přidáme smetanu a dochutíme pepřem, solí a tymiánem (u dětí můžeme pepř i sůl vynechat).

Smetanová bramborová kaše

Smetanová bramborová kaše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg moučných brambor, 400 ml polotučného mléka, 1 lžička soli, špetka muškátového oříšku, 20 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 2 lžíce másla

Brambory dobře omyjeme a pomalu vaříme v trošce vody asi 40 minut. Zchladíme, oloupeme a pomačkáme na kaši. Mléko přivedeme k varu, přidáme k bramborám a dobře promícháme, dokud nebude kaše pěkně krémová. Nakonec přidáme sůl, muškátový oříšek, šl...

Mrkvová chuťovka

Mrkvová chuťovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 mrkev, 1 plátek Eidamu (Edamu)

Jednoduché ale nápadité. Mrkev dočista oškrábeme a odřízneme konce. Nařízneme ji tak, aby na jednom konci zůstala spojená. Plátek sýra přeložíme napůl a skřípneme do mrkve.

Vydatná špaldová snídaňová kaše

Vydatná špaldová snídaňová kaše

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 g špaldy, 1/2 ks banánu, 6 ml citronové šťávay, 52 g bílého jogurtu

Špaldu najemno umeleme na mouku, tu potom krátce povaříme v 50 ml vody a necháme vychladnout. Zakryjeme poklicí a na noc odložíme do chladničky. Z oloupaného banánu, citrónové šťávy, jogurtu a pomletých vloček umícháme pyré. Přimícháme k obilné ...

Falešná držťkovka ze sojových plátků

Falešná držťkovka ze sojových plátků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 balení sojových plátků, 2 kostky masoxu, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce oleje, špetka sladké papriky , 1-2 stroužky česneku, špetka majoránky, špetka soli, špetka pepře, petrželka

V hrnci přivedeme k varu vodu, osolíme ji, opepříme, přidáme 1 kostku masoxu a vložíme sojové plátky. Necháme je bez pokličky vařit 10 minut, pak je vyndáme, necháme vychladnout, dobře z nich vymačkáme vodu a nakrájíme je na nudličky- "dršťky". N...

Křenový dresing

Křenový dresing

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g smetany ke šlehání, 100 g majonézy, 4 - 5 lžic nastrouhaného křenu, 2 lžíce citronové šťávy, 1/2 lžičky cukru krupice, sůl, pepř

Smetanu ušleháme do tuha, potom lehce vmícháme majonézu s křenem. Omáčku dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a cukrem.

Salát Panzanela

Salát Panzanela

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky toastového chleba, 2-3 rajčata, 1 menší salátová okurka, 1 červená cibule, 2-3 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře, 1 svazek čerstvé bazalky, 1 špetka sušeného oregana, 2-3 lžíce olivového oleje

Chléb nasucho opečeme, nebo připravíme v toustovači a nakrájíme na malé kostky. Rajčata a okurku nakrájíme na kostičky, cibuli na měsíčky. Všechno smícháme, dochutíme nasekanou bazalkou, špetkou oregana, solí a pepřem. Česnek prolisujeme a smíchám...

Tousty z  obyčejného chleba

Tousty z obyčejného chleba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká cibule, 10 dkg Eidamu, 10 dkg měkkého salámu, 10 plátků chleba, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce kečupu

Vezmeme si dva krajíce chleba. Jeden namažeme kečupem a druhý hořčicí. Takto namažeme všechny připravené krajíce. Na chléb s kečupem poklademe kolečka cibule, salámu a nakonec přiložíme plátek sýra. Přiklopíme plátkem s hořčicí. Toastovač zapn...

Párky s cibulí v alobalu

Párky s cibulí v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 plátek másla, 2 silné párky, 1 cibule, 1 lžíce kečupu, lžička hořčice, lžička mleté papriky, špetka soli, 1 lžička grilovacího koření

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Silné párky oloupeme ze slupky. Na alobal poklademe cibuli nakrájenou na kolečka, navrch párky, kousek másla, zase cibuli - tou nešetříme. Podle chuti můžeme přidat kečup, hořčici, grilovací koření, papr...

Křehký hruškový koláč

Křehký hruškový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 130 g cukru moučka, 2 vejce, 150 g hladké mouky, 400 g hruškového kompotu + 1 lžíce šťávy, 1 balení skořicového cukru, 20 g škrobové moučky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, trochu mandlových lupínků, trochu skořice

Z másla, mouky, cukru, hruškové šťávy, prášku do pečiva, vajec, škrobové moučky připravíme křehké těsto. Těsto vyválíme a přeneseme do vymazané dortové formy. Okapané a nakrájené hrušky rozložíme na těšto, posypeme je skořicí, mandlovými lupínky a...

Zmrzlina z čerstvých jahod

Zmrzlina z čerstvých jahod

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jahod, 200 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr, 100 g cukru

Jahody nakrájíme na kousky, dáme do mísy, přidáme ostatní ingredience a tyčovým mixérem rozmixujeme na jemnou kaši, kterou dáme mrazit. Servírujeme klasickým způsobem, lze ozdobit šlehačkou, čokoládovým sirupem a lístky máty.

Palačinky na jablkách

Palačinky na jablkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 1 sáček vanilkového cukru, 2 vejce, 4 dkg cukru moučka, 10 dkg hladké mouky, špetka soli, troška citronové kůry, 4 jablka

Do mléka zašleháme vejce, cukr, sůl, přidáme mouku a citonovou kůru. Vznikne mám polohusté těsto, které necháme 15 minut odležet. Na suchou rozpálenou teflonovou nebo titanovou pánev poklademe oloupané a jádřince zbavené jablka, nakrájené na plátk...

Bramborový keks

Bramborový keks

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3-4 brambory, 1 vejce, 1 cibule, Vegeta

Nakrájané zemiaky na malé kocky uvaríme v osolenej vode. Uvarené zmiešame s vajíčkom a nadrobno nakrájanou cibuľou. Zmes vylejeme na zapekaciu misu a pečieme asi cca 20 min na 180 stupňov.

Brokolicovo - bramborová polévka

Brokolicovo - bramborová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka brokolice, 1 větší brambor, 1 l vody, 1 kostka zeleninového bujónu, špetka soli, špetka pepře, špetka nastrouhaného muškátového ořechu, 1/2 balení smetany ke šlehání

Brokolici a oloupaný brambor nakrájíme na malé kousky. Dáme do hrnce s vodou a rozvaříme. Poté odstavíme z plotny, necháme chvíli zchladnout a ručním mixérem rozmixujeme. Podle chuti osolíme opepříme, přidáme muškátový oříšek a ochutíme smetanou.

Jednoduchá koprovka

Jednoduchá koprovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 svazek kopru, 1 l mléka, 1 kostka masoxu, troška cukru moučka, troška octa, špetka soli, 2 lžíce hladké mouky, kousek másla

Z mléka odebereme cca 1 dl na záklechtku a zbytek dáme vařit do hrnce s nepřilnavým povrchem společně s kostkou masoxu. Když se mléko začne vařit, přidáme najemno nakrájený kopr a záklechtku - rozšlehané mléko s moukou. Přivedeme opět k varu a vař...

Vepřový plátek se sardelovou pastou

Vepřový plátek se sardelovou pastou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové kýty, 2 lžičky sardelové pasty, 100 ml olivového oleje, 30 ml citronové šťávy

Maso nakrájíme na asi centimetrové plátky, které důkladně naklepeme a naložíme do marinády, vzniklé smícháním sardelové pasty, olivového oleje a citrónové šťávy. Necháme v lednici odležet alespoň dvě hodiny. Grilujeme na rozpáleném grilu, stačí 3 ...

Domácí vaječnice

Domácí vaječnice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky chleba, může být i starší, 2 vejce, 1 paprika , 2 rajčata, 1 malá cibule, 1 lžíce plnotučné hořčice, hrst polníčku, špetka soli, olej

Krajíce chleba překrojíme na půlky. Rozpálíme si olej na pánvi, nadrobno nakrájíme cibulku, rajčata nakrájíme na kolečka, papriku taktéž. Rošleháme vajíčka a půlkrajíčky chleba v nich z obou stran dobře omočíme a hned je opékáme v rozpáleném oleji...

Dvoubarevná placka s rybízem

Dvoubarevná placka s rybízem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g polohrubé mouky, 1+1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 300 g cukru krystal, 2 vejce, 160 g rostlinného oleje, 3 lžíce kakaa, 450 ml mléka, 1/2 lžičky skořice, rybíz

V jedné misce připravíme tmavé těsto z 300 g polohrubé mouky, 1 prášku do pečiva, 150 g krystalového cukru, 3 lžic kakaového prášku, 0,5 lžičky skořice, 1 vejce, 80 g oleje a 250 ml mléka. Ve druhé misce uděláme světlé těsto z 300 g polohrubé mou...

Krkonošská kerblíkovka

Krkonošská kerblíkovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, kostka bylinkového bujónu, 150 ml sladké smetany, špetka soli, špetka pepře, svazek kerblíku

Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, zalijeme ji vodou, prošleháme metličkou, přidáme bujónovou kostku a chvilku povaříme. Polévku přisolíme, opepříme, vmícháme smetanu a nakonec vsypeme kerblík, nasekaný najemno. Polévku už nevaříme, jen ji pr...

Smažený lilek nasladko

Smažený lilek nasladko

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lilek, 1 slepičí vejce, 100 g hladké mouky, 100 ml světlého piva, 250 ml olivového oleje, 1 lžička Melasy, 3 lžíce včelího medu

Z vejce, mouky a piva umícháme hustší těstíčko. Lilek očistíme a nakrájíme na kolečka (neloupeme). Kolečka obalíme v těstíčku a smažíme v silné vrstvě olivového oleje. Necháme okapat na ubrousku. Med s melasou dobře promícháme a pokápáváme s...

Studená polévka salmorecho

Studená polévka salmorecho

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g veky, 250 ml olivového oleje, 750 g rajčat, 3 stroužky česneku, 20 ml vinného octa, 1 lžička soli

Rajčata spaříme a oloupeme. Česnek prolisujeme a spolu s ostatními ingrediencemi vložíme do mixéru a důkladně rozmixujeme. Polévku vložíme do chladničky a necháme vychladit alespoň 2 hodiny. Polévka je velmi sytá, není k ní potřeba žádná další pří...

Zdravý pomerančový dezert

Zdravý pomerančový dezert

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pomeranč, 2 lžíce tekutého včelího medu, 20 ml olivového oleje, 12 piškotů, 2 kopečky vanilkové zmrzliny

Pomeranč oloupeme a nakrájíme na 6 plátků. Na jeden talíř položíme tři. Naaranžujeme piškoty a pokapeme medem a olivovým olejem (pokud jíte tento recept poprvé nebo si netroufáte, klidně stříkněte jen pár kapek). Přidáme kopeček vanilkové zmrzliny...

stránka: