Brambory pečené ve slupce plněné tvarohovo - zeleninovou směsí
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Brambory důkladně omyjeme, vložíme do hrnce se slanou vodou a asi 25 minut vaříme. Uvaříme je do poloměkka, slijeme vodu a necháme je vychladnout. Zchladlé brambory překrojíme nožem na dvě poloviny a vnitřky vydlabeme. Bramborovou hmotu vidličkou rozmačkáme na kaši. Oloupané stroužky česneku utřeme se solí. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme slupku, rozpůlíme, odstraníme jadérka a nakrájíme na malé kousky. Bramborovou kaši zjemníme tvarohem. Ochutíme mletou paprikou, pepřem a solí. Smícháme s nakrájenými rajčaty, rozetřeným česnekem a nasekanou bazalkou. Půlky vydlabaných brambor potřeme rozpuštěným máslem a naplníme připravenou bramborovou kaší. Přendáme je na plech, vložíme do trouby rozehřáté na 200°C a přibližně 10 minut zapékáme. Před koncem pečení je posypeme jemně nastrouhaným sýrem a necháme je v troubě tak dlouho, dokud se sýr neroztaví.
beruska198618. 05. 2010