Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 105

Kapr trochu jinak

Kapr trochu jinak

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapr, sardelová pasta, strouhanka, kousek másla, citrón

Kapra zbavíme vnitřností, hlavy a ocasu, kůži ponecháme. Máslo rozpustíme a smícháme se sardelovou pastou, kapra touto směsí potřeme z obou stran, posypeme strouhankou a pokapeme citronem. Na každou půlku položíme plátky citronu a dáme péci do tro...

Chundelka

Chundelka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3-4 brambory, hrubá mouka (polovina hmotnosti brambor), 2 vejce, 1 kostka drůbežího bujónu, 1 cibule, 1 lžíce másla, sůl, pepř, 250 ml mléka, petrželka

Do hrnce dáme vařit asi litr osolené vody s bujónem. Z nastrouhaných syrových brambor, mouky a jednoho vejce umícháme těstíčko. Lžičkou vykrajujeme malé kousky a zavařujeme je do vařící vody. Pak vmícháme rozšlehané druhé vejce, špetku pepře, cibu...

Báječná sekaná

Báječná sekaná

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g mletého masa, 2 větší pórky, 2 cibule, 125 g odtučněného tvarohu, sůl, pepř, mletá sladká paprika , muškátový ořech, majoránka, 1 lžička hořčice, 1 lžíce kečupu, 100 g oravské slaniny

Pórek nakrájíme na kolečka a chvíli povaříme v osolené vodě, necháme okapat. Z masa, jemně nakrájené cibule, tvarohu, koření a pórku vypracujeme směs, ze které vytvarujeme jednu podlouhlou šišku. Vložíme ji do vymazaného pekáče, podlejeme trošičko...

Zapékané brambory se slaninou

Zapékané brambory se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg brambor, 300 g anglické slaniny, 1-2 cibule, 215 g smetany, 250 g Eidamu , kousek sádla, sůl, pepř

Množství ingrediencí (brambory, slanina, cibule) dle velikosti zapékací mísy. Zapékací mísu vymažeme sádlem. Oloupeme brambory a nakrájíme na 0,5 cm silné plátky, rozkrojíme cibuli na půl a pak na plátky, nakrájíme slaninu (ideální koupit rovnou k...

Tekvicová polévka

Tekvicová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1300 g očištěné tykve, 2 lžičky zázvoru, 1500 ml zeleninového vývaru, 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 velký brambor, 200 ml sladké smetany, sůl podle potřeby, troška mletého pepře

Na oleji popražíme cibuľu pokrájanú na drobno, pridáme zázvor, očistenú, na kocky pokrájanú tekvicu a zemiak. Za stáleho miešania pražíme spolu asi 5 minút. Prilejeme vývar a prikryté necháme variť až do zmäknutia. Rozmixujeme, posolíme, okoreníme...

Zelená paprika plněná houbami s klobásou

Zelená paprika plněná houbami s klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 zelených paprik , 150 g domácí klobásy, 300 g suchohřibů, 100 ml sladké smetany, 40 g másla, 1 cibule, troška mleté pálivé papriky, troška mletého pepře, lžička zelené petrželové ňati, sůl podle potřeby

Pokrájané suchohríby udusíme na masle s mletou pálivou červenou paprikou, odstavíme, primiešame smotanu, posekanú cibuľu, pokrájanú klobásu a mleté čierne korenie, osolíme a premiešame. Papriky porozkrajujeme po dĺžke a po skrojení pálivých žil ic...

Jahodové knedlíky

Jahodové knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

na těsto: 250 g měkkého tvarohu, 1 vejce, hrubá mouka, dětská krupice (hrubou mouku i krupici přidáváme ve stejném množství tak dlouho, dokud není těsto dobře spracovatelné), špetka soli, na posypání: cukr moučka, nastrouhaný tvaroh

Z těsta vytvoříme váleček, ze kterého odkrajujeme stejné kousky a plníme jahodami. Vkládáme do vroucí vody a vaříme cca 3 minuty, obrátíme, a opět 3 minuty. Poté jeden knedlík vyndáme, rozkrojíme a přesvědčíme se, jestli jsou provařené. Po vyndání...

Sýroví šneci z listového těsta

Sýroví šneci z listového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 listové těsto, 1 tavená niva + 1 balení polotvrdé nivy, 1 tavený sýr Bambíno, 15 dkg na kousky nakrájené šunky, hrst oliv, provensálské koření, Vegeta nebo jiné zeleninové dochucovadlo, 1 vejce na potření

Lístkové cesto rozvaľkáme, syry spolu zmiešame a natrieme na cesto. Šunku a olivy nadrobno pokrájame a rozhádžeme po ceste spolu so syrom Niva. Okoreníme provensálskym korením a zeleninovým dochucovadlom. Zrolujeme, nakrájame na 1,5 cm kolečka, po...

Rajčatový koláč

Rajčatový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rajčat, 1 listové těsto, 1 rajčatový protlak nebo kečup, 3-4 stroužky česneku, 200 g strouhaného sýra, sůl, černý pepř, oregano, tuk na vymaštění plechu, hladká mouka na vypracování těsta

Lístkové cesto vyvaľkáme, vložíme na vymastený plech a pečieme. Paradajky nakrájame na plátky a z kečupu, korenia, lisovaného cesnaku, soli si pripravíme omáčku. Skoro upečené cesto vyberieme z rúry, potrieme omáčkou, poukladáme plátky paradajky a...

Dušené kedlubny s houbami

Dušené kedlubny s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kedlubnů, 200 g čerstvých hřibů, 100 ml olivového oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička citronové šťávy, troška mletého pepře, špetka soli, 1 cibule

Posekanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme pokrájaný kaleráb a udusíme. Potom prisypeme huby udusené s mletým čiernym korením a so soľou, ochutíme citrónovou šťavou, prilejeme múku rozšľahanú v troche vody a chvíľu ešte dusíme.

Meduňkový čaj z čerstvé meduňky

Meduňkový čaj z čerstvé meduňky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

listy (květy) ze tří větviček čerstvé meduňky, 2 zarovnané lžičky třtinového cukru, 1 citrón, 1,3 l vody

Zavaříme vodu a zalijeme s ní natrhané lístky meduňky (můžeme je ponechat i na stonku). Necháme pod pokličkou 10 minut louhovat a pak scedíme. Do čaje vymačkáme jeden citrón (předtím si ale vyřízneme kolečko a dáme jej do čaje). Přidáme cukr a řád...

Cuketová musaka

Cuketová musaka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cuketa, 0,5 kg mletého masa, 5 brambor, 2 vejce, 10 dkg strouhaného sýra, česnek, cibule, pepř, sůl, majoránka

Brambory nakrájíme na tenčí plátky a vyplníme jimi dno vymazaného pekáče. Okořeníme (pepř, sůl), druhou vrstvu vytvoříme z plátků cukety. Mleté maso promícháme s vejcem, nakrájenou cibulí, majoránkou, solí, pepřem a část rovnoměrmě rozprostřeme na...

Šunkové závitky s fazolkou

Šunkové závitky s fazolkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

650 g zelených fazolových lusků, 8 tenkých plátků šunky, 4 vejce, 80 g uzeného strouhaného sýra, 50 ml mléka, 5 lžíc hrubé mouky, sůl podle potřeby , 100 ml olivového oleje, troška mletého pepře

Fazuľové strúky zvaríme v osolenej vode. Vyberieme ich na sitko a necháme odkvapkať. Potom ich porozdelujeme na plátky šunky. Zvinieme ich do závitkov a zopneme šparadlom. Z múky, mlieka, žĺtkov a syra vymiešame hladké cesto. Osolíme ho, okoreníme...

Linecký koláč s jablky

Linecký koláč s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cukrářská Lukana, 40 dkg hladké mouky, 1 vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce octa, 7 lžic studené vody, Náplň: 10-15 jablek, 6 lžic cukru krupice, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 1 sáček vanilkového cukru, skořice

Všechny suroviny na těsto smícháme a rozdělíme na dvě poloviny. 1 vyválenou polovinu těsta dáme na plech a na ni postupně dáme jablka nakrájená na plátky, 2 lžíce cukru, posypeme troškou pudingu a skořící, opakujeme - zase jablíčka, puding, cukr, ...

Piškotová roláda s džemem - rychle a jednoduše

Piškotová roláda s džemem - rychle a jednoduše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 žloutků, 80 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 5 bílků, 100 g polohrubé mouky, lžička rumu, sklenka meruňkového džemu

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s oběma cukry do světlé pěny, vmícháme do nich rum a mouku a nakonec lehce vmícháme připravený sníh. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a v troubě, rozehřáté na 200 stupňů, pečeme 10...

Pruhovaný štrůdl

Pruhovaný štrůdl

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Pomazánkového másla, 1 kelímek od pomazánkového másla polohrubé mouky, jablka, rozinky, cukr , skořice

Z másla a mouky vypracujeme těsto, můžeme nechat odležet v ledničce. Rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme dvě oválné placky, na které do prostředka dáme nastrouhaná jablka, rozinky, skořici a cukr podle toho jak máme kyselá jablka. Okraje naříznem...

Kakaový koláč s ostružinami

Kakaový koláč s ostružinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g polohrubé mouky, 250 g cukru moučka, 4 vejce, 150 g Hery, 3 lžíce kakaa, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 konzerva ostružin (700 ml), 30 ml rumu, 30 g kokosové moučky

Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao, Héru a dobré vymiešame. Pridáme tuhý sneh z bielkov a nakoniec vlejeme celý kompót a rum. Premiešame, vlejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme asi 35-40 minút...

Bramborová paštika

Bramborová paštika

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vařených brambor, 300 g vepřových jater, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 vejce, 3 lžíce sádla, troška mletého pepře, troška majoránky, 1 lžička soli, špetka muškátového ořechu, 150 g slaniny

Bravčovú pečeň dvakrát zomelieme na mlynčeku aj so slaninou, cibuľou, cesnakom a zemiakmi. Pridáme soľ, korenie, majorán, muškátový oriešik, vajce a všetko dobre premiešame. Masu dáme do vymastenej formy a varíme 90 minút pri teplote 85-90 stupňov...

Ovocné kuličky z tvarohového těsta

Ovocné kuličky z tvarohového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g tvarohu, 150 g krupice, 2 vejce, 2 lžíce másla do těsta, troška citronové kůry, špetka soli, 50 g cukru moučka, 50 g strouhanky, 150 g másla, 150 g vypeckovaných višni

Z krupice, tvarohu, 2PL masla, vajec, citrónovej kôry, soli vypracujeme cesto. Necháme postať 60 minút. Cesto spracujeme do válčeka, pokrájame na menšie kúsky a naplníme višňami. Urobíme guľky a dáme variť do vriacej osolenej vody. Uvarené preplác...

Česnekový dresing

Česnekový dresing

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení zakysané smetany, 1 lžíce tatarské omáčky, 3 stroužky česneku, špetka soli, špetka barevného pepře, špetka Vegety

Zakysanou smetanu smícháme s tatarskou omáčkou, prolisovaným česnekem a ochutíme solí, pepřem a Vegetou. Podáváme ke grilovanému masu nebo s obědovým listovým salátem s kuřecím masem.

Domácí nealko mojito

Domácí nealko mojito

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

listy z 1 stonku máty peprné, 2 lžičky třtinového cukru, 1 limeta nebo citrón, 1,5 l vody

Listy máty omyjeme, pomačkáme a vhodíme do karafy nebo konvice. Limetu nebo citrón vymačkáme a šťávu smícháme s cukrem. Vše dobře promícháme s vodou a zalijeme mátu v konvici. Necháme dobře vychladit nebo zchladíme okamžitě kostkami ledu.

Vepřové plecko po čínsku

Vepřové plecko po čínsku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového masa z plece, 100 g kořenové zeleniny, 60 ml slunečnicového oleje, 1 cibule, 20 g sardelové pasty, 1 lžíce bylinkové hořčice, 2 lžíce rajčatového protlaku, 200 ml sladké smetany, 20 g hladké mouky, troška cukru, lžička citronové šťávy, lžička sojové omáčky

Bravčové pliecko pokrájame na rezne, vyklepeme a dáme do oleja dusiť s očistenou, na kocky pokrájanou zeleninou a cibuľou. Po hodine mäso vyberieme a potrieme sardelovou pastou, hočicou, sojovou omáčkou a rajčiakovým pretlakom. Mäkké udusené mäso ...

Slepičí prsa na cibuli

Slepičí prsa na cibuli

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g slepičích prsou, 4 lžíce hladké mouky, 3 cibule, 4 stroužky česneku, 250 ml sladké smetany, 120 g strouhaného sýra, 2 lžíce másla, 2 lžičky mleté sladké papriky , 1 lžička majoránky, 1 lžička pepře mletého, 1 lžička soli

Mäso umyjeme, osušíme, pokrájame na väčšie kúsky. Múku zmiešame s paprikou, majoránom, korením a posekaným cesnakom. Kúsky mäsa posolíme, obalíme v múkovej zmesi, vložíme do pekáča vymasteného maslom. Cibuľu očistíme, pokrájame na kolieska, dáme n...

Rybízová šťáva

Rybízová šťáva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg rybízu, 1 kg cukru krystal, 1 citrón, 1 l převařené vody

Vodu přivedeme k varu a necháme vychladnout. Do třílitrové zavařovací sklenice si dáme omytý rybíz (může být i se stopkami, nemusí se otrhávat) přidáme na plátky nakrájený citron a zalijeme vychladlou převařenou vodou. Přes sklenici dáme utěrku a ...

Venoušův losos

Venoušův losos

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 podkoviček lososa, 1 balení zakysané smetany, 2 lžíce másla, tymián, kopr, sůl, pomeranč

Máslo rozpustíme, necháme chviličku vystydnout a pomalu vmícháme do zakysané smetany, přidáme kopr, tymián, sůl a vše promícháme. Lososa dáme do pekáčku a zalijeme směsí, přidáme měsíčky pomerančů a pečeme zhruba 20 minut na 200 stupnů. Podáváme s...

stránka: