Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Křupavé placky s kyselým zelím

Obtížnost Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
35min 1h 35min
Nutriční hodnoty
3250 kalorií 0.0g cukrů 70.0g tuků 73.0g bílkovin

Příprava

Do nádoby pekárny nalijeme mléko, přidáme vejce, změklé sádlo, sůl, koření, mouku a droždí a zapneme program těsto.
Mezitím slaninu nakrájíme na malé kostičky a na rozehřáté pánvi lehce opečeme. Necháme vychladnout. Ze zelí vymačkáme přebytečnou vodu a je-li moc dlouhé, překrájíme ho na menší kousky.
Asi po 40 minutách přerušíme program kynutí, těsto přendáme do mísy a zapracujeme do něj zelí i vychladlé kostičky anglické slaniny. Odložíme do tepla ještě na 30 minut, aby těsto dokynulo.
Vykynuté těsto rozdělíme na kousky a z každého kousku vytvoříme placku, kterou dáme na plech s pečícím papírem.
Placky potřeme rozpuštěným sádlem a posypeme hrubou solí a celým kmínem. Asi po 15 minutách je vložíme do trouby, vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme asi 30-40 minut dozlatova.

Bulb Tip k receptu

K plackám se hodí sklenice vychlazeného piva :o).


Přidat na Pinterest
Angel 666

01. 07. 2010, Recept navštíven: 1748x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
placky so zelím su vynikajuce, u nas oblubene

01. 11. 2016, 14:11

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chuťovo vyborne

19. 01. 2017, 16:10

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
plackysu výborné

24. 01. 2017, 20:08

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
placky su ozaj velmi dobré a chrumkavé

05. 02. 2017, 13:44

Přidat komentář

Facebook komentáře