Křupavé placky s kyselým zelím
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Do nádoby pekárny nalijeme mléko, přidáme vejce, změklé sádlo, sůl, koření, mouku a droždí a zapneme program těsto.
Mezitím slaninu nakrájíme na malé kostičky a na rozehřáté pánvi lehce opečeme. Necháme vychladnout. Ze zelí vymačkáme přebytečnou vodu a je-li moc dlouhé, překrájíme ho na menší kousky.
Asi po 40 minutách přerušíme program kynutí, těsto přendáme do mísy a zapracujeme do něj zelí i vychladlé kostičky anglické slaniny. Odložíme do tepla ještě na 30 minut, aby těsto dokynulo.
Vykynuté těsto rozdělíme na kousky a z každého kousku vytvoříme placku, kterou dáme na plech s pečícím papírem.
Placky potřeme rozpuštěným sádlem a posypeme hrubou solí a celým kmínem. Asi po 15 minutách je vložíme do trouby, vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme asi 30-40 minut dozlatova.
Tip k receptu
K plackám se hodí sklenice vychlazeného piva :o).
Angel 66601. 07. 2010