Křupavé placky s kyselým zelím

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
35min

Celkový čas

1h 35min

Porce


Nutriční hodnoty

3250 kalorií
0.0g cukrů
70.0g tuků
73.0g bílkovin


Příprava

Do nádoby pekárny nalijeme mléko, přidáme vejce, změklé sádlo, sůl, koření, mouku a droždí a zapneme program těsto.
Mezitím slaninu nakrájíme na malé kostičky a na rozehřáté pánvi lehce opečeme. Necháme vychladnout. Ze zelí vymačkáme přebytečnou vodu a je-li moc dlouhé, překrájíme ho na menší kousky.
Asi po 40 minutách přerušíme program kynutí, těsto přendáme do mísy a zapracujeme do něj zelí i vychladlé kostičky anglické slaniny. Odložíme do tepla ještě na 30 minut, aby těsto dokynulo.
Vykynuté těsto rozdělíme na kousky a z každého kousku vytvoříme placku, kterou dáme na plech s pečícím papírem.
Placky potřeme rozpuštěným sádlem a posypeme hrubou solí a celým kmínem. Asi po 15 minutách je vložíme do trouby, vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme asi 30-40 minut dozlatova.

Tip k receptu

K plackám se hodí sklenice vychlazeného piva :o).

přidejte na:
Angel 666

01. 07. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
placky so zelím su vynikajuce, u nas oblubene

dušanka 01. 11. 2016, 14:11

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chuťovo vyborne

palino 19. 01. 2017, 16:10

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
plackysu výborné

hanka 24. 01. 2017, 20:08

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
placky su ozaj velmi dobré a chrumkavé

Svetlana 05. 02. 2017, 13:44

Přidat komentář