Žampiony plněné mletým masem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Žampiony oloupeme, nožky opatrně vylomíme a nasekáme je na kousíčky.
Do mletého masa přidáme vejce, nasekané nohy žampionů, najemno nasekanou cibuli, sušený česnek, sůl, pepř, tymián, směs dobře promícháme a naplníme s ní kloboučky hub.
Připravené houby naskládáme do olejem vymazaného pekáčku, podlijeme asi 2 lžícemi vody a dáme péci do trouby, vyhřáté na 200 stupňů. Pečeme asi 20-25 minut, po této době pekáček vyndáme a na každý klobouček přidáme trochu nastrouhané goudy. Vrátíme do trouby a dopékáme, až se sýr rozpustí a lehce zezlátne.
Tip k receptu
Podáváme s bramborovou přílohou a zeleninovým salátem.
Angel 66618. 07. 2010
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Eva 05. 01. 2013, 13:57

Janninnka 10. 01. 2014, 18:52

majka 24. 04. 2017, 10:00

Svetlana 22. 05. 2017, 19:58

hanka 16. 08. 2017, 21:06

palino 10. 01. 2020, 16:09
Tereza 17. 11. 2017, 01:13