Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 120

Chalupnický oukrop

Chalupnický oukrop

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l vody, 3 velké brambory, 1 kostka masoxu, 2 stroužky česneku, 2 lžíce másla, půl lžičky majoránky, špetka soli, půl lžičky mletého pepře, 1 cibule, 2 plátky tmavého chleba

Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a zalijeme vodou s přidaným masoxem. Uvaříme doměkka. Na polovině másla osmahneme dorůžova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme ji k polévce s brambory a ochutíme rozetřeným česnekem, majoránkou, pepřem a sol...

Mramorový tvarožník

Mramorový tvarožník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g tučného tvarohu, 250 g Hery, 250 g cukru krupice, 5 vajec, 100 g krupice, 2 sáčky vanilkového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 30 g kakaa, 1 lžička citronové kůry, 1 lžíce citronové šťávy

Tuk nakrájíme na kousky a vyšleháme s 1/2 cukru a žloutky do pěny, přidáme tvaroh, vanilku, citr. kůru a šťávu. Z bílků ušleháme sníh, přidáme krupici, cukr a prdopeč, dáme do těsta. Do 1/3 těsta přidáme kakao. Do vymazané a vysypané formy dáme sv...

Rychlé kuře na paprice z vody

Rychlé kuře na paprice z vody

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kuřecí čtvrtky, 2 lžičky- mleté papriky, 1 +1/2 l teplé vody, 1/4 l smetany ke šlehání (šlehačka), 1-2 lžíce hladké mouky, 1 cibule

Na oleji zpěníme cibulku a položíme na ni osolené kuře, které osmahneme z každé strany, aby se nám maso zatáhlo a posypeme červenou paprikou (můžeme přidat i lehce pálivou papriku) a zalejeme vše teplou vodou a necháme vařit 30-40 minut. Poté přid...

Bezmléčný špenát s vepřovým masem

Bezmléčný špenát s vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky vepřového masa, 1 balení špenátu, 1 cibule, 3 lžíce oleje, 1 šálek vody, 5 stroužků česneku, špetka soli, špetka pepře

Plátky masa osmahneme na oleji a pozvolna vaříme cca 5O minut. Poté přidáme cibulku, kterou opečeme do zlatova a přidáme špenát, který dle potřeby podlejeme vodou. Takto dusíme 15 minut. Přidáme utřený česnek se solí, pepř a krátce povaříme. Podáv...

Jablečné muffiny se skořicí

Jablečné muffiny se skořicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 šálky polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 0,5 šálku cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 0,5 lžičky soli, 1 šálek mléka, 100 g másla, 1 vejce, 2 lžičky skořice, 1 hrnek strouhaných jablek

Rozpustíme máslo, necháme ho zchladnout, dáme do mísy, přidáme vejce, cukr, vanilkový cukr, skořici, sůl, metlou zamícháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva a spolu s mlékem vmícháme do těsta. Přidáme strouhaná jablka. Vymazanou formu na 12 muff...

Gramatika

Gramatika

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

menší hlávka bílého zelí, 250 g dlouhozrnné rýže, 150 g měkkého salámu, 4 lžíce slunečnicového oleje, menší lžička soli, lžička kmínu

Uvaříme rýži. Mezitím nakrájíme zelí na menší kousky, rychle orestujeme na 2 lžících oleje, přidáme sůl a kmín a podusíme doměkka. Salám nakrájíme na kostičky a zlehka opečeme na zbylém oleji. Rýži, zelí a salám smícháme dohromady a podáváme.

Celerový řízek s protlakem

Celerový řízek s protlakem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 celery, 4 lžíce rajčatového protlaku, 2 vejce, 5 dkg hladké mouky, 8 dkg strouhanky, 100 ml slunečnicového oleje, špetka soli

Dva středně velké oloupané celery uvaříme napolo v osolené vodě. Vychladlé pak nakrájíme na tenké plátky. Jeden potřeme rajským protlakem /může být i kečup/ a druhým je přiklopíme. Takto připravé obalujeme v trojobalu a smažíme jako řízky. Podávám...

Cibulová indická polévka

Cibulová indická polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce olivového oleje, 1 lžička kari koření, 200 g cibule, 2 stroužky česneku, troška pepře, 1,2 kostky masoxu, 200 ml smetany, 1 vejce, 20 g másla, 1 lžíce petržele

Na oleji a másle zpěníme kari, přidáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, drobně nakrájený česnek, osmahneme, zalijeme udělaným vývarem z masoxu cca 750ml a vaříme 20 minut. Ve smetaně rozšleháme vejce a za stálého míchání přilijeme do polé...

Ovocná pěna

Ovocná pěna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g ovoce, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžíce cukru moučka, 1 balení ztužovače šlehačky

Ovoce si vybereme jaké nám chutná a rozmixujeme. Lehce ho poté smícháme s pevně ušlehanou smetanou se ztužovačem a cukrem. Rozdělíme do pohárů a dozdobíme ovocem dle chuti. Nejlepší je vychlazená v létě.

Asijské závitky

Asijské závitky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

175 ml vody, 300 g hladké mouky, 1 lžíce sezamového oleje, 1 mrkev, 1 paprika , 1 cuketa, 4 pórky, 50 g sladkých lusků, 100 g žampionů, 50 ml suchého cherry, 2 lžíce sojové omáčky, troška koriandru, 2 stroužky česneku

Do misky dáme připravenou mouku, doprostřed vytlačíme důlek a do něj naliemee vroucí vodu. Promícháme ručním mixérem, aby vzniklo hladké těsto a dáme na několik minut odpočinout. Těsto na ploše posypané moukou rozválíme a vykrájíme na kolečka na p...

Pirožky s játrovou náplní

Pirožky s játrovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 2 balení játrové paštiky, 1 vejce, 2 žloutky, 2 lžíce mléka

Listové těsto vychlazené tence rozválíme, nakrájíme na čtverečky, jejichž okraje potřeme vejcem rozšlehanýmv mléce. Játrovou paštiku smícháme se žloutky, rozdělíme do čtverečků, přeložíme do tvaru trjúhelníčka a okraje dobře přitiskneme. Potřeme j...

Tvarohovníčky se skořicí

Tvarohovníčky se skořicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 150 g Hery, 20 g droždí (kvasnice), 2 lžíce cukru krystal, 200 ml mléka, 2 lžíce cukru moučky, 3 vejce, 1 lžička citronové šťávy, 1 lžička citronové kůry, 500 g jemného tvarohu, 2 sáčky vanilkového cukru, 1 lžička másla, 1 lžička skořice

Z mléka, droždí, trochy krystalového cukru připravíme kvásek. Mouku prosejeme a rozmrvíme do ní Heru. Přidáme kvásek, 1 vejce, krystalový cukr, citronovou šťávu a špetku soli. Vymícháme těsto a po vykynutí jej vyválíme. Vykrojíme kolečka, přendáme...

Cibulový koláč s uzeným masem a sýrem

Cibulový koláč s uzeným masem a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 1/2 lžičky soli, 12 g droždí (kvasnice), 8 lžic mléka, 50 g másla, špetka cukru krystal, 4-5 velkých cibulí, 200 g uzeného masa, 1 lžíce kmínu, 200 g tvrdého sýra, 250 ml zakysané smetany, 2-3 vejce, špetka pepře

Mouku prosejeme, promícháme se solí a přidáme kvásek připravený z mléka, droždí a špetky cukru. Vmícháme změklé máslo a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. Zatím co těsto kyne, cibuli nakrájíme na půlkolečka a na troše oleje ji pra...

Prosná kaše

Prosná kaše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g prosa , 1 l mléka, špetka soli, 80 g cukru krupice, špetka skořice, 80 g másla

Proso několikrát přelijeme vroucí vodou a scedíme. Necháme pak v cedníku okapat, posléze vsypeme do vroucího mléka se špetkou soli a uvaříme hustou kaši. Na talíři posypeme cukrem se skořicí a omastíme máslem dle chuti.

Žloutkové kuličky

Žloutkové kuličky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kokosu, 250 g másla, 250 g cukru, 1 balení čokoládové polevy, 5 vařených žloutků

Žloutky nastrouháme a přidáme zbylé ingredience, smícháme. Tvarujeme z těsta kuličky o průměru maximálně 1,5 cm. Do každé kuličky uděláme malý důlek a do důlku dáme trochu čokoládové polevy.

Žloutkové rakvičky

Žloutkové rakvičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 3 žloutky, 250 g cukru moučky, 1 vanilkový cukr

Vše smícháme a třeme asi půl hodiny.Vymažeme formičky tukem a plníme je pouze do poloviny. V mírně vyhřáté troubě pečeme dorůžova.Na vrchu zdobíme šlehačkou.

Kuře se sójou

Kuře se sójou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 250 g sojových bobů, 1 pórek, 3 lžíce zakysané smetany, 2 lžíce sojové omáčky, špetka soli, 1 lžíce kari koření, 2 lžíce rostlinného oleje

Na nudličky nakrájené maso opečeme. Přidáme nakrájený pórek, podle chuti kari, sůl, sóju a podusíme. Před podáváním přidáme smetanu.

Květákové lečo

Květákové lečo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g květáku, 100 g mrkve, 200 g rajčat, 3 lžíce krupice, 3 vejce, 2 lžíce másla

Květák rozebereme a dusíme společně s kostičkami mrkve. Před dokončením přidáme kousky rajčat, zasypeme krupicí, podusíme a zalijeme vejci. Omastíme rozpuštěným máslem.

Kaštanové kuličky

Kaštanové kuličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kaštanů, 50 g mandlí, 50 g bílé čokolády, 200 g cukru krystal, 1 dcl mléka

Mléko s cukrem povaříme na pánvi. Dovnitř přidáme přes síto prolisované kaštany a oloupané nasekané mandle. Zamícháme a necháme vychladnout. Z těsta pak tvoříme kuličky, které obalujeme v nastrouhané čokoládě.

Mandlové oči

Mandlové oči

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vlašských ořechů, 100 g másla, 150 g cukru moučka, 50 g mandlí, 2 lžíce kakaa

Cukr utřeme s máslem do pěny, přidáme umleté ořechy a kakao. Vyválíme kuličky, do každé vmáčkneme sloupnutou mandli a necháme oschnout.

Bílá omáčka s křenem

Bílá omáčka s křenem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g hladké mouky, 40 g másla, 2 dcl mléka, 2 dcl smetany, 1 křen, špetka soli

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vodou s mlékem. Vše dobře rozmícháme, osolíme a povaříme. Pak přidáme smetanu, můžeme přisladit cukrem či přikyselit octem. Necháme přejít varem a do hotové omáčky vmícháme strouhaný křen.

Sójový salát s ovocem

Sójový salát s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g sojových bobů, 100 g broskve, 200 g meruněk, 1 balení bílého jogurtu, špetka soli, 2 lžičky cukru krupice, 1 lžíce citronové šťávy

Sterilovanou nebo doměkka uvařenou sóju promícháme s na nudličky nakrájeným ovocem. Vmícháme jogurt a podle chuti dochutíme.

Zahradnická pečeně

Zahradnická pečeně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězího předního, 100 g mrkve, 100 g květáku, 50 g bulvového celeru, 50 g hrášku

Plátky masa opečeme nasucho, podlijeme a dusíme. Před dokončením šťávu zahustíme moukou a přidáme zvlášť podušenou a nadrobno nakrájenou zeleninu. Do hotového vložíme máslo. Lze přidat trochu šťávy z citrónu podle chuti.

Dušená jablka v krému

Dušená jablka v krému

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 jablka, 8 lžic cukru moučka, 50 g ovocné marmelády, 0,5 l mléka, 1 sáček pudinkového prášku, 1 sáček vanilkového cukru

Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, dáme do pekáčku, na vrchu pocukrujeme, podlijeme trochou vody a upečeme v troubě. Pak je přendáme na misku, otvor po jádřinci vyplníme marmeládou a polijeme krémem. Příprava krému: V mléce rozmícháme pudinkový...

Božský Perník

Božský Perník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnky hladké mouky, 2 hrnky kravského mléka, 1 hrnek slunečnicového oleje, 2 a půl hrnku cukru moučka, 2 lžíce kakaa, 3 lžíce rumu, 1 lžíce marmelády, 1 balení pudinkového prášku (čokoládový), 1 balíček skořicového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do perníku, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva

V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme ostatní a dobře promícháme. Pečeme na plechu, vyloženém pečícím papírem, cca 30 min při 180-190 stupních. Vychladlý perník můžeme polít libovolnou polevou. Těsta je hodně, takže je třeba použít velk...

stránka: