Moje kokosovo - čokoládové laskonky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Bílky a 280 g cukru moučky vyšleháme nad párou na hustý, lesklý sníh. Mísu se sněhem odstavíme, přimícháme kokos a citronovou kůru. Plech lehce vymažeme máslem, lžičkou se směsi nabíráme a klademe kupky na plech, které rozetřeme do kruhu. Sušíme je v troubě vyhřáté na 60-80°C asi hodinu. Laskonky mají zůstat bílé, nesmí zhnědnout. Proto je sušíme při velmi nízké teplotě. Usušené laskonky necháme vychladnout.
Z mléka, lžíce krystalového cukru a vanilkového prášku uvaříme pudink. 50 g čokolády rozpustíme a vmícháme do horkého pudinku. Vychladíme a spojíme s vyšlehaným máslem s moučkovým cukrem.
Krém nastříkáme na polovinu laskonek, přikryjeme zbylými laskonkami a pokapeme zbylou rozpuštěnou čokoládou. Odložíme do lednice.
22. 04. 2010
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Lucie 15. 12. 2013, 17:52

majka 27. 12. 2016, 22:38

katka16031 05. 01. 2018, 20:29

Svetlana 21. 02. 2018, 19:41

hanka 28. 02. 2019, 21:37
kotátko 20. 12. 2013, 20:59