Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Mléčné výrobky a vejce - stránka 23

Sýrová pomazánka s petrželkou

Sýrová pomazánka s petrželkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pomazánkové máslo, 50 g tvrdého sýra, 2 lžíce nasekané petrželky

Tvrdý sýr nastrouháme najemno a promícháme s pomazánkovým máslem. Petrželku nasekáme a vmícháme do pomazánky.

Vejce plněná hermelínovou pěnou

Vejce plněná hermelínovou pěnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 paprika (kapie), 20 ml vodky, 200 g Hermelínu, 60 ml smetany, 1/2 lžíce mleté papriky , pepř, pažitka na ozdobu

Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a podélně rozkrojíme na dvě poloviny. Z hermelínu odkrojíme kůrčičku. Vnitřek dáme do mixéru, zalijeme vodkou, smetanou, ochutíme mletou paprikou a pepřem. Vše rozmixujeme na hladkou hmotu. He...

Rychlá kapiová pomazánka

Rychlá kapiová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml odtučněného tvarohu, 1 cibule, 1 paprika (kapie), sůl

Kapii nakrájíme na malé kousky. Suroviny dáme do mísy a vyšleháme.

Plněná vejce s olivami

Plněná vejce s olivami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 ks vajec, 100 g taveného sýra, 1 lžička plnotučné hořčice, 1/2 malé cibule, sůl podle chuti, 3 kuličky oliv, petrželka za ozdobení

Vejce uvaříme, oloupeme, přepůlíme a zbavíme žloutků. Žloutky utřeme se sýrem, hořčicí a cibulí rozdrcenou na kaši. Dobře promícháme a směsí naplníme bílky. Ozdobíme plátky oliv a kousky petrželky.

Tvarohová pomazánka s cibulí a okurkou

Tvarohová pomazánka s cibulí a okurkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g tučného tvarohu, 5 sterilovaných okurek, 2 lžíce kremžské hořčice, 1 cibule, 100 g Eidamu (Edam)

Cibuli, okurku a sýr nastrouháme najemno, smícháme s tvarohem. Přidáme kremžskou hořčici, promícháme a podáváme. Mažeme na chleba a zdobíme dle chuti.

Mléčná polévka

Mléčná polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l mléka, 0,5 l vody, 50 g rýže, 1 lžička cukru, špetka soli

Mléko vlijeme do hrnce, přilijeme vodu, osolíme, přidáme cukr a necháme přejít varem. Když polévka vře, přidáme uvařenou rýži, kterou jsme uvařili dle návodu na obalu, krátce povaříme a podáváme.

Tvarůžkové koule podle Petra Novotného

Tvarůžkové koule podle Petra Novotného

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g tvarůžků, 150 g Eidamu , 1 hrneček strouhanky, 3-4 ks bílky, špetka pepře, špetka mleté papriky , 1 hrneček rostlinného oleje

Tvarůžky i eidam si nastrouháme najemno. Z bílků ušleháme tuhý sníh. V míse smícháme sýry, přidáme ušlehaný sníh, zahustíme hrstí strouhanky a okořeníme pepřem a paprikou. Solit není třeba, sýry jsou slané dost, ale kdo má rád slanější, může, samo...

Rokfórovo-nivová pěna

Rokfórovo-nivová pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg másla, 15 dkg roquefortu (rokfóru), 15 dkg Nivy, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), petrželka

Máslo utřeme se sýrem. Pak do sýra zlehka přidáme ušlehanou smetanu. Pěnu ozdobně stříkáme na chlebíčkovou veku a zdobíme petrželkou.

Čínská čajová  mramorovaná vejce

Čínská čajová mramorovaná vejce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks vajec, 1 l vody, 3 lžíce sypaného černého čaje, 3 lžíce sojové omáčky, 3 lžíce badyánu, 3 lžíce skořice, 3 lžíce kmínu, 3 lžíce pepře, 1 kořen zázvoru

Vejce uvaříme na hniličku. Důležité je, aby bílek ztuhl. Pak vejce ochladíme studenou vodou a každé jednotlivě po skořápce naklepeme lžící tak, aby popraskala, ale neodlupovala se! Jemně! Skořápka musí držet pohromadě, jde jen o cvik. Pak si přip...

Medvědí mléko

Medvědí mléko

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 dcl mléka, 1 lžička medu, 5 dcl rumu ( 1 panák)

Svaříme mléko a slijeme je do sklenice. Přidáme lžičku medu a panáka rumu.

Sýrové bonbony

Sýrové bonbony

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení taveného smetanového sýra, mletý pepř, mleté ořechy, bylinky dle vlastního výběru

Ze sýra vykrajujeme malé kouličky, které krátce zamrazíme. Mezitím si čerstvě nameleme pepř, ořechy a bylinky nasekáme nadrobno. Sýrové kuličky obalujeme - tu v pepři, tu v ořeších, tu v bylinkách. Hotové sýrové bonbony dáme do papírových košíčků ...

Domácí lipánek

Domácí lipánek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 balení tučného tvarohu, 1 balení vanilkového pudinku, 600 ml mléka, 1 sáček vanilkového cukru, 3 lžíce cukru krupice

Vanilkový pudink uvaříme podle návodu a necháme vychladnout. Tvaroh a pudink rozmixujeme v mixéru a přidáme mléko dle potřeby. Můžeme přisladit vanilkovým cukrem.

Tvarohový dezert s Lučinou

Tvarohový dezert s Lučinou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g tvarohu, 350 g Lučiny, 3 lžíce rumu, 90 g cukru moučka, 1 hrneček silné kávy, 1 balení piškotů dětských, 4 ks banánů, kakao

Smícháme tvaroh s Lučinou, osladíme asi polovinou cukru a přidáme rum. Uvaříme silnou kávu, kterou osladíme zbytkem cukru. Připravíme formu na biskupský chlebíček. Na dno formy klademe piškoty namočené do kávy. Na piškoty naneseme vrstvu tvarohu a...

Pomazánka z parmezánu

Pomazánka z parmezánu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g másla, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžička mleté sladké papriky, 3 lžíce mléka, 1 ks cibule, špetka kmínu, špetka soli, 50 g nastrouhaného parmazánu/parmezánu

Do mixéru dáme máslo, přidáme nastrouhaný parmezán, rajský protlak, okmínujeme, osolíme, přidáme sladkou papriku, mléko, cibuli a umixujeme. Podáváme s pečivem.

Brambory plněné vejci

Brambory plněné vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks brambor, 4 ks vajec, 50 g salámu, špetka pepře, špetka soli

Brambory oloupeme, omyjeme, vydlabeme vnitřek, naskládáme do zapékací misky a dáme zapéct do trouby. Mezitím si najemno nakrájíme salám. Když jsou brambory zapečené, vyjmeme je z trouby a dáme do nich kousek másla, vejce, osolíme, posypeme nakráje...

Smažené palačinky plněné sýrem

Smažené palačinky plněné sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

240 g hladké mouky + trocha na obalení, 0,75 l mléka, 2 ks vajec + 1 vejce na obalení, tuk, olej na smažení, Na náplň: 10-12 plátků sýra (podle počtu palačinek), strouhanka na obalení

Z vajec, mouky a mléka si připravíme těsto a upečeme tenké palačinky. Do každé z nich vložíme tenký plátek sýra, zabalíme a takto připravené palačinky obalíme v trojobalu a osmažíme. Podáváme se zeleninovým salátem, dobrý je hlávkový, nebo papriko...

Hnízda ze salámu se sýrem

Hnízda ze salámu se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky salámu, 4 ks vajec, 60 g Eidamu, 2 lžíce olivového oleje

Olej rozpálíme na pánvi, na něm opečeme plátky salámu. Když salám opékáme, tak se zkroutí, neboli vytvoří jakoby jamku, do které rozklepeneme vejce, osolíme, posypeme strouhaným sýrem a zapékáme, až bílek ztuhne. Podáváme s pečivem.

Sýrová omáčka

Sýrová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g tvrdého sýra, 1 kostka masoxu slepičího, troška pažitky

V půl litru vlažné vody rozpustíme kostku slepičího bujonu a povaříme. Nastrouháme si sýr, přidáme do vývaru a necháme rozvařit. Omáčka je vhodná na zbytky pečeného kuřete, ale také na vařený květák.

Staročeská bílá polévka s kroupami

Staročeská bílá polévka s kroupami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg brambor, 1/2 l mléka, 1 balení šlehačky, 1/4 sáčku velkých krup, 1 lžíce soli, 1 lžička kmínu, 3-4 lžíce sádla, 2-3 lžíce hladké mouky

Propláchnuté kroupy dáme vařit do osolené vody. Vodu případně doléváme, dost se vsákne a vyvaří. Když jsou kroupy měkké, zalijeme mlékem, rozkvedláme mouku ve šlehačce a zahustíme. Mezitím dáme vařit brambory ve slupce. Na pánvičce rozpálíme sá...

Těstoviny s vajíčkem

Těstoviny s vajíčkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100-150 g vařených těstovin (vrtule, kolínka), 1-2 vejce (podle hustoty, jak má kdo rád), sůl, pepř, olej, kečup (nemusí být)

Do kastrůlku dáme pár kapek oleje, přidáme těstoviny, dáme trošku osmažit (míchat aby se nepřipálily), po chvilce syčení těstovin přidáme rozkleplé vajíčko a umícháme (jako míchaná vejce). Přisolíme a připepříme. Maminka nám to dělala jako malým ...

Sýr po pastýřsku

Sýr po pastýřsku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky tvrdého sýra, 4 plátky šunky, 1 vejce, troška hladké mouky, tuk na smažení

Rozmícháme vajíčko s moukou, aby vzniklo hladké těstíčko. Mezi plátky šunky dáme sýr, namočíme do těstíčka a zprudka osmažíme z obou stran. Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem, případně s okurkou.

Vanilková rychlopěna

Vanilková rychlopěna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva kondenzovaného neslazeného mléka (nejlépe 9% tuku), 4 lžíce cukru moučka, 1 lžička vanilkové esence

Do hlubší mísy vylijeme kondenzované mléko a do mísy též vložíme metly. Přikryjeme potravinářskou fólií. Vše dáme do lednice a necháme vychladit nejméně 3 hodiny. Poté šleháme ručním mixérem na nejvyšší obrátky tak dlouho, dokud kondenzované mléko...

Vejce na smetaně

Vejce na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vajec, 20 g másla, 4 dcl sladké smetany, 50 g Eidamu, špetka soli

Na pánvi si rozpustíme máslo, přilijeme smetanu a když se smetana začne vařit, postupně do ní rozklepneme vejce, osolíme, nasypeme nastrouhaný sýr a necháme vařit, dokud nejsou vejce uvařená. Podáváme s pečivem.

Pečená vejce na chlebu

Pečená vejce na chlebu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky chleba, 4 lžíce olivového oleje, 4 vejce, 4 dcl mléka, 2 lžičky sladké mleté papriky, špetka pepře, špetka soli

Na pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm plátky chleba z obou stran. Opečené plátky chleba namočíme do mléka. Olejem vymažeme zapékací misku, dáme do ní plátky chleba. Z bílků si uděláme tuhý sníh, kterým potřeme plátky chleba a na každý plátek ch...

Sedlejovská polévka

Sedlejovská polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 kg brambor, 0,5 l mléka, 2 lžíce hladké mouky, 1 balení šlehačky, 1 špetka kmínu, 1 lžička soli, 1 hrneček hub čerstvých či zavařených, 1 lžíce octa

Očištěné brambory nakrájíme na kostičky (někdo dělá čtvrtky, někdo malé kostičky), vložíme do vody, osolíme, přidáme kmín a uvaříme do měkka. Do polévky vlijeme mléko s rozšlehanou hladkou moukou a zjemníme šlehačkou. Dosolíme a okyselíme octem....

stránka: