Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Mléčné výrobky a vejce - stránka 19

Polévka z tvrdého sýra

Polévka z tvrdého sýra

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g strouhaného sýru, 1/2 hrnečeku strouhanky, 1 lžíce másla, 4 hrnečky hovězího vývaru, 1 vejce, špetka soli, špetka muškátového květu

Strouhanku osmážíme na másle, přidáme strouhaný sýr a zalijeme vývarem. Když polévka vaří, zahustíme ji vajíčkem, osolíme a přidáme trošku muškátového květu.

Nepečený makový dort

Nepečený makový dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení dětských piškotů, 250 g máku, 250 g cukru moučka, 1 dcl rumu, 100 g strouhaných ořechů, 100 g másla, 1 balení smetany ke šlehání, 1 balení čokoládové polevy

Mák pomeleme. Utřeme máslo s cukrem, přidáme mák, rum, ořechy. Do formy klademe vrstu piškotů a překryjeme vrstou makového krému. Postup opakujeme dokud nám nedojde krém. Dáme ztuhnout, vyklopíme a polijeme čokoládovou polevou. Ozdobíme šlehačkou.

Omáčka z bryndzy

Omáčka z bryndzy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček Brynzy, 20 ml mléka, 10 ml drůbežího vývaru, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce provensálského koření, 1 lžíce plnotučné hořčice

Z oleje a mouky připravíme v hrnci světlou jíškou. Tu zalijeme studeným vývarem a dobře prošleháme. Přidáme bryndzu, posekané provensálské bylinky a chvíli mícháme. Poté vypneme plamen. Za neustálého míchání počkáme, dokud omáčka nepřestane bubla...

Kokosový krémovník

Kokosový krémovník

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 100 g Hery, 530 g cukru moučka, 7 vajec, 0,5 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce kakaa, 0,5 l mléka, 50 g hořké čokolády, 250 g kokosové moučky, 2 lžíce polohrubé mouky, 2 lžíce kukuřičného škrobu, 250 g másla, 1 balení vanilkového cukru

Z mouky, prášku do pečiva, 1 vajíčka, Hery, 80 g moučkového cukru, kakaa a 2 lžíc mléka vypracujeme těsto, které rozdělíme na dvě poloviny a necháme na chladném místě odpočinout. Polovinu těsta vyválíme na pomoučené desce na tenko a přeneseme na v...

Vaječný koňak bez vajec

Vaječný koňak bez vajec

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 konzervy Salka, 1/2 l rumu

Mléko vaříme v plechovkách 2 hodiny, po vychladnutí obsah vyklopíme do mísy a vyšleháme s rumem. Nejlépe ručně, jinak vznikne navrchu hodně pěny.

Vaječný koňak 2

Vaječný koňak 2

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 l šlehačky, 5 žloutků, 1/4 kg cukru krupice, 2 balení vanilkového cukru, 1/4 l rumu

Šlehačku, žloutky, cukr svaříme ve vodní lázni. Vaříme tak dlouho, dokud to nebude horké. Pak stáhneme a přidáme vanil.cukr, mícháme a necháme vychladnout. Do řádně vychlazeného dáme rum. Je vynikající !

Karamelový koňak

Karamelový koňak

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva kondenzovaného mléka, 2 -3 dcl mléka, 1/2 l rumu

Kondenzované mléko necháme karamelizovat ve vodní lázni tak, aby bylo zakryté vodou a vaříme 1 hodinu. Po vychladnutí se přidá 2 - 3 dl mléka a 1/2 l rumu a dobře se vymíchá.

Sýrovo tvarohová roláda

Sýrovo tvarohová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g hladké mouky, 80 g másla, 200 g strouhaného tvrdého sýru, 300 ml mléka, 4 vejce, 300 g tučného tvarohu, po jednom plátku červené, žluté a zelené kápie, 1 lžíce posekané pažitky, po trošce muškátového ořechu, bíleho koření a soli

Na rozohriatom masle orestujeme múku, zalejeme studeným mliekom a zvaríme. Miešame, aby sa nevytvorili hrčky. Vsypeme 150g syra a stále miešame, kým sa neroztopí. Odstavíme, pridáme žĺtky, koreniny a soľ. Dáme vychladnúť. Do vlažného cesta zľahka...

Kapučínový dort

Kapučínový dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 2 lžíce instantní práškové kávy, 200 g másla, 200 g jemného hnědého cukru, 4 vejce, 250 g hladké mouky, 2 lžíce kypřícího prášku do pečiva, Krém: 500 g Mascarpone, 85 g jemného hnědého cukru, 4 lžíce uvařené velmi silné kávy

Troubu rozehřejeme na 180°C. Nejprve si upečeme korpus. Kávu zalijeme 150 ml horké vody a necháme ji vychladnout. Máslo našleháme v míse s cukrem a do krému postupně zašleháme všechna vejce. Dále ke krému prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva,...

Uleželý pivní sýr

Uleželý pivní sýr

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tučného tvarohu, 330 ml světlého piva, špetka soli, 1 lžička drceného kmínu, špetka drceného pepře

Tvaroh, pivo a koření dobře promícháme. Vznikne řídká kaše, kterou nalijeme do zavařovací sklenice a přikryjeme pečícím papírem nebo ubrouskem. Směs necháme v pokojové teplotě odležet asi tři dny. Hotový sýr poznáme tak, že je slámové žlutý a von...

Tvarohové větrníčky

Tvarohové větrníčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Odpalované těsto:150 g hrubé mouky, 100 g másla, 250 ml vody, 4 vejce, špetka soli, Náplň:500 g tvrdého tvarohu , 100 ml smetany, 3 lžíce kečupu, 1 lžíce posekaného kopru, 1 lžíce posekané řeřichy, sůl podle potřeby, 2 vejce uvařene natvrdo, 2-3 malá rajčata

V 250 ml vriacej jemne osolenej vode rozpustíme maslo. Vsypeme múku a miešame na sporaku, kým sa cesto mprestane lepiť na varešku. Preložíme do misy a zašľaháme vajcia. Cesto musí byť leskle a hladké(vláčne). Na vymastený plech nastriekame cukrá...

Bryndzové pagáčky

Bryndzové pagáčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 100 g pomletých škvarků, 250 g Brynzy, 200 ml zakysané smetany, 2 žloutky do těsta, 250 g Hery, 30 g droždí , trochu mléka na kvásek, 1 lžička soli, 1 lžička kmínu, 2 žloutky na potření

Kvások nechajme dobre vykysnúť. Nasekanú Héru rozmiesime s múkou, bryndzou, škvarkami, pridáme kvások, žĺtky, smotanu, rascu a nakoniec soľ. Dobré vymiesime a asi 60 minút necháme na teplom mieste kysnuť. Na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 2 c...

Drožďová pomazánka s cibulkou

Drožďová pomazánka s cibulkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg droždí (kvasnic), 5 dkg másla, 5 dkg šunky, 3 vejce, 1 cibule, 5 dkg strouhanky, 3 lžíce mléka, špetka soli dle potřeby, špetka mletého pepře dle potřeby, troška pažitky

Cibuli nakrájíme na malé kousky a podusíme na másle. Přidáme rozdrobené droždí a smažíme dorůžova, stále mícháme! Přidáme mléko, strouhanku a jemně pokrájenou šunku, vejce, osolíme, opepříme a mícháme do žádané hustoty. Pomazánku vylepšíme pažitk...

Hermelínový salát

Hermelínový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 salátové okurky, 2 Hermelíny, 1 bílý jogurt, 2 stroužky česneku, 1 lžička citronové šťávy, špetka soli, špetka pepře, špetka sladké papriky, hrst vlašských ořechů, hrst rozinek

Oklurky nakrájíme na plátky. Hermelíny nakrájíme na trojúhelníčky. Jogurt smícháme s prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a přidáme citronovou šťávu. Okurky položíme na dno mísy a přelijeme jogurtovým dresinkem. Na to položíme rozkrájené herme...

Vejce v houbové omáčce

Vejce v houbové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 vajec uvařených natvrdo, 250 g čerstvých hřibů, 50 ml olivového oleje, cca 50 g hladké mouky, 1 rajče, troška mleté sladké papriky , citronová šťáva z jednoho citrónu, 2 lžičky másla, 1 lžíce petrželové nati, sůl podle potřeby

Múku s olejom opražíme na bledo, zalejeme vodou alebo vývarom, posolíme a povaríme. Očistené hríby pokrájame, udusíme na masle a pridáme k omáčke. Necháme prejsť varom, odstavíme a pridáme citrónovú šťavu. Do oválnej misy uložíme očistené vajcia, ...

Mléčný cloumák

Mléčný cloumák

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 ml vodky, 30 ml mléka, 1 lžička citronové šťávy, 2 hrsti ledu

Led rozdrtíme válečkem nebo robotem na tříšť, kterou rychle přeneseme do vysoké sklenice. Do šejkru dáme vodku, mléko a citrónovou šťávu a dobře promísíme. Vzniklou směs přelijeme přes ledovou tříšť a podáváme s brčkem. Pijeme rychle, zteplalý kok...

Hermelínové kanopky

Hermelínové kanopky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bageta, 125 g másla, 2 kousky Hermelínu, 100 ml brusinkové omáčky nebo kompotu

Bagetu nakrájíme šikmo na plátky. Do změklého másla vmícháme hermelíny a hotovou hmotu pak natřeme na plátky bagety. Ozdobíme lžidkou brusinkové omáčky (nebo kompotovaných brusinek).

Rychlá krémová majonéza

Rychlá krémová majonéza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml olivového oleje, 2 vejce, 1 lžíce plnotučné hořčice, špetka soli, špetka pepře, 1 lžička citronové šťávy

Všechny ingredience dáme do mísy a šleháme tyčovým mixerem do doby, než vznikne majonéza krémové konzistence.

Kytičky se sušeného mléka

Kytičky se sušeného mléka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g sušeného mléka, 150 g cukru moučka, 100 g másla, 100 g kokosové moučky, 1 bílek, 4 kapky rumu

Všechny ingredience zpracujeme ve vláčné těsto, které necháme asi 1 hodinu odpočinout v lednici. Formičku vysypáváme cukrem, aby šlo cukroví lépe vyklápět. Poté dáme těsto do květinových formiček a vyklápíme cukroví. Necháme oschnout a lepíme koko...

Syrníky

Syrníky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g tvarohu, 3 lžíce zakysané smetany, 3 vejce, 1 lžíce cukru, 2 lžíce hladké mouky, 1 zakysaná smetana na polití, špetka soli, olej na smažení

Tvaroh dáme spolu s ostatními přísadami do hlubší mísy, řadně promícháme a ušleháme. Ze směsi tvoříme ploché koláčky, obalujeme je v mouce a smažíme na tuku. Syrníky můžeme rovněž opékat na lívanečníku vymazaném tukem. V tomto případě je pečeme ja...

Koláčky z jogurtu

Koláčky z jogurtu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení bílého jogurtu, 1 vejce, 500 g hladké mouky, 150 g Hery, 1 balení tvarohu

Všechny ingredience smícháme dohromady a vytvoříme těsto. Z těsta uděláme váleček, nakrájíme na stejné dílky. Z dílků uděláme kuličky a ty potom rozmáčkneme do placiček. Placičky plníme tvarohem a sypeme drobenkou (tu uděláme z másla, mouky a cukr...

Čokoládový pudink

Čokoládový pudink

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 2 žloutky, 40 g másla, 40 g cukru krupice, 1/2 lžíce citronové šťávy, 50 g najemno nastrouhaných mandlí, 100 g nastrouhané hořké čokolády, 1/4 lžičky skořice, troška másla (na vymazání)

K tomuto recepru jsou zapotřebí 4 formičky na pudink, každá o obsahu 200 ml. Troubu rozehřejeme na 180°C. Formičky vymažeme máslem. Oddělíme bílky a žloutky, z bílků ušleháme sníh a všechny žloutky smícháme s máslem, cukrem a citronovou šťávou. ...

Sýrové pusinky

Sýrové pusinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g Eidamu, 5 vajec, 1 lžička sojové omáčky, 3 lžíce oleje na osmažení, strouhanka na obalení

Z bílků ušleháme hustý sníh, zlehka vmícháme strouhaný sýr, sojovou omáčku a žloutky. Směs musí být hustá. Vytvarujeme kuličky a obalujeme ve strouhance a smažíme.

Sýrové sušenky

Sýrové sušenky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hladké mouky, 100 g strouhaného Čedaru, 100 g strouhaného parmazánu, 50 g změklého másla, 1 lžička drceného kmínu, sůl dle chuti, pepř dle chuti, 1 hrst burizónů, špetka cayenského pepře

Burisony rozdrtíme válečkem, přidáme strouhané sýry, změklé máslo, kmín, pepř a sůl ( podle chuti- pozor sýry jsou již slané). Vše dobře promícháme a podle potřeby dosypeme mouku (nemusí být všechna) a opět dobře promícháme. Ze vzniklé hmoty tvaru...

Pikantní vajíčka s hořčicí

Pikantní vajíčka s hořčicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g Eidamu, 1 lžíce hořčičných semínek, 2 snítky bazalky, 1 lžíce másla, 150 g smetany, špetka soli, špetka pepře (česnekového), 4 vejce

Nastrouháme sýr, hořčičná semínka rozdrtíme v hmoždíři a bazalku nasekáme najemno. Troubu rozpálíme na 220°C. Čtyři varné formičky vymažeme máslem a vysypeme sýrem. Smetanu promícháme se sekanou bazalkou, drcenými hořčičnými semínky, solí, česne...

stránka: