
Vejce v houbové omáčce
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
30min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
980
kalorií
3.0g
cukrů
56.0g
tuků
67.0g
bílkovin
Příprava
Múku s olejom opražíme na bledo, zalejeme vodou alebo vývarom, posolíme a povaríme. Očistené hríby pokrájame, udusíme na masle a pridáme k omáčke. Necháme prejsť varom, odstavíme a pridáme citrónovú šťavu. Do oválnej misy uložíme očistené vajcia, zalejeme omáčkou, posypeme nadrobno pokrájanou zelenou petržlenovou vňaťou a každé vajce ozdobíme krúžkom rajčiaka.
Tip k receptu
K vajíčkam s omáčkou podávame varené zemiaky a hlávkový šalát.
Jozef06. 01. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2025, Railsformers s.r.o.