Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 151

Mleté maso na sladko

Mleté maso na sladko

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, 1-2 cibule, 5 stroužků česneku, 3-4 lžíce rostlinného oleje, 1-2 balení kečupu, hrneček vody, balení nudlí, 100 g tvrdého sýra

Dáme olej do hrnce, přidáme cibuli nakrájenou najemno, trochu osmahneme a přidáme česnek nakrájený najemno, chvilku asi 5 min. vaříme a poté přidáme mleté maso, drolíme ho a osmahneme, až je skoro hotové. Poté zalijeme vodou a podusíme asi 5 min....

Likvidátorka

Likvidátorka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

velké balení ovocného kompotu i se šťávou, 250 g cukru krupice, 350 g polohrubé mouky, 3 vejce, sáček vanilkového cukru, sáček kypřícího prášku do pečiva, 200 ml rostlinného oleje

Rozkrájený kompot se šťávou smícháme se vším ostatnim a upečeme na vymazaném a vysypaném plechu.

Bebe zákusek

Bebe zákusek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 2 balení BEBE sušenek, 1 sklenka cukru moučky, 1 balení čokolády na vaření, 2 balení jemného tvarohu, 3 lžíce kakaa, 2-3 lžíce rumu

Máslo utřeme s cukrem, pak přidáme a zamícháme dva tvarohy. Do misky ubereme bílou hmotu. Do zbytku hmoty dáme 3 lžíce kakaa a rozmícháme. Na alobal položíme 8 ks Bebe (sušenek) za sebou, pokapeme rumem. Bebe potřeme bílou hmotou. Na bílou hmotu d...

Pagáče z cukrové řepy

Pagáče z cukrové řepy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 šálek uvařené a nastrouhané bílé řepy, 3 šálky polohrubé mouky, 1/2 šálku rostlinného oleje, 2 vejce, 1/2 šálku máku, 1/2 lžičky soli, 1 kostka droždí (kvasnice), 3 dcl mléka , 1 lžíce cukru krystal

Z droždia, cukru a vlažného mlieka pripravíme kvások. Múku preosejeme, pridáme vajcia, kvások, nastrúhanú repu, olej, soľ, nemletý mak a zvyšné vlažné mlieko. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré prikryjeme a necháme vykysnúť. Cesto na pomúčenej dosk...

Koblížky z tvarohu

Koblížky z tvarohu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 250 g tvarohu, 4 vejce, 8 lžic mléka, sáček kypřícího prášku do pečiva, 5 lžic rumu, špetka soli, cukr moučka na obalení, sáček vanilkového cukru

Ve větší míse smícháme mouku, tvaroh, vejce, mléko, prášek do pečiva, rum a sůl. Všechny suroviny řádně promícháme a lžící vykrajujeme menší kousky a smažíme je na oleji z obou stran dozlatova jako koblihy. Můžeme je také smažit ve fritovacím hrnc...

Jablečný moučník

Jablečný moučník

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg jablek, 6 vajec, 150 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky, konzerva kondenzovaného mléka, kostka másla, 1 balení čokolády na vaření

Ze žloutků, cukru, mouky a přidaného sněhu z 6 bílků vyšleháme piškot. Na plech si připravíme alobal, na něj poklademe nastrouhaná jablka a zalijeme připraveným piškotem. Den předem si uvaříme kondenzované mléko dvě hodiny ve vodě a necháme do dru...

Smažená kuřecí prsíčka

Smažená kuřecí prsíčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g krůtích nebo kuřecích prsíček, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce petrželky, 1 citrón, 1 majonéza

Maso z prsíček nakrájíme na plátky, mírně rozklepneme, osolíme, opepříme a zakapeme olejem a citronovou šťávou. Necháme je asi hodinu odležet. Potom jednotlivé porce obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a smažíme je po obou stranách na oleji. Osm...

Kedlubny se zakysanou smetanou

Kedlubny se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks velkých kedlubnů, 3 lžíce másla, špetka soli, špetka pepře, 1 lžička sojové omáčky, 500 ml zakysané smetany

Kedlubny dobře omyjeme, oloupeme a nastrouháme. V hrnci rozehřejeme máslo a kedlubny na něm osmažíme. Podlijeme několika lžícemi vody a dusíme doměkka (asi 10 minut). Osolíme, opeříme, ochutíme sojovou omáčkou a zamícháme kysanou smetanu. Prohřeje...

Kvasnicovo - vaječná pomazánka

Kvasnicovo - vaječná pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 balení droždí, 20 dkg másla, 2 cibule, 1 lžíce hořčice z celých semen, sůl, pepř

Na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme jedno balení droždí NOLI a po rozpuštění v tomto rozmícháme dvě vejce, která se nesmí ale srazit, hmota musí být v řidším stavu. Do tak vychladlé směsi zašlenáme postupně máslo a na tvrdo uvaře...

Krůtí pikantní plátky

Krůtí pikantní plátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml kečupu, 4 plátky krůtích prsou, 1 lžíce cukru krupice, 1 lžička plnotučné hořčice, špetka soli, špetka pepře, špetka muškátového květu, rostlinný olej

Plátky krůtího masa osolíme a opepříme, opečeme z obou stran na rozpáleném tuku, podlijeme vodou a dusíme téměř doměkka. Pak je pokapeme olejem a dáme v pekáčku do trouby péci. Smícháme kečup s hořčicí, cukrem a muškátem, směs přelijeme přes maso ...

Zelená pomazánka

Zelená pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g listů špenátu, 100 g taveného sýra, 200 g Lučiny, 1 stroužek česneku, špetka soli

Listy špenátu dobře omyjeme, naskládáme do hlubší mísy, zalijeme vroucí vodou a necháme dvě minuty spařit. Poté špenát přecedíme a přebytečnou vodu vymačkáme. Tavený sýr smícháme s Lučinou, lehce osolíme a vmícháme prolisovaný česnek. Nakonec lehc...

Bezinkový med

Bezinkový med

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg květů Bezu černého, 1 l vody, 1 kg cukru krupice, 1 citrón

Bezinkové květy omyjeme a povaříme asi 15 minut v 1 l vody spolu s citrónem, nakrájeným na kolečka. Vše necháme louhovat nejméně 60 minut, ale můžeme až 24 hodin. Přecedíme a přidáme cukr. Vaříme, dokud směs nezačně houstnout. Plníme do sklenic a ...

Tavená pažitková pomazánka

Tavená pažitková pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení taveného sýra, 1 balení Pomazánkového másla, 10 ml kravského mléka, 2 lžíce pažitky

Pažitku omyjeme, osušíme a najemno nakrájíme. V misce smícháme tavený sýr, pomazánkové máslo a mléko. Mícháním spojíme v homogenní hmotu. Lehce vmícháme pažitku a mažeme na čerstvé pečivo.

Krémová květákovo - brokolicová polévka

Krémová květákovo - brokolicová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g mražené zeleniny /květák, brokolice, mrkev/, 1 cibule, 3 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, špetka soli, špetka pepře, kostka masoxu, troška petrželky na ozdobu, 200 ml sladké smetany

Z másla a mouky připravíme světlou zápražku, přidáme nasekanou cibuli, mírně opražíme, pak přidáme zeleninu, osmahneme ji a přilijeme asi litr vody. Osolíme, opepříme a uvaříme doměkka. Přidáme masox, necháme rozpustit, trochu zeleniny vyjmeme a p...

Špagety s uzenými šproty

Špagety s uzenými šproty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrsti špaget, 1 balení uzených šprotů v oleji, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce tymiánu (Mateřídoušky obecná)

Špagety dáme vařit podle návodu. Cibuli a česnek nadrobno nakrájíme. Slijeme olej ze šprotů, rozpálíme ho na pánvičce a osmažíme česnek a cibuli dorůžova. Přidáme tymián a když zavoní, vsypeme šproty. Varečkou je na pánvičce rozsekáme na menší kou...

Povidláček

Povidláček

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jemného tvarohu, 2 lžíce švestkových povidel, 1 lžíce kakaa, 5 balení vanilkového cukru

Povidla lehce osmažíme na pánvičce (musí zavonět). Smícháme s tvarohem, kakaem a cukrem a vše vymícháme do homogenní směsi. Vychladíme a podáváme.

Moučník rychlovka

Moučník rychlovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 sklenky vody, 1 kostka másla, 2 sklenky hladké mouky, sáček kypřícího prášku do pečiva, 3 vejce, 1,5 sklenky cukru krupice, sáček vanilkového cukru, 4 lžíce kakaa, 5 lžic kokosové moučky

Celé máslo se rozpustí - půlka se odlije na polití upečeného moučníku. Přidají se 2 sklenky hladké mouky, půl sklenky vody, 1 prášek do pečiva, 3 vejce, 1 cukr vanilkový, další cukr podle potřeby a kakao. Vše se zamíchá dohromady, nalije na pečící...

Fazolky na paprice

Fazolky na paprice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g fazolek (zelené fazolové lusky), 2 lžíce másla, 1/2 kostky masoxu, špetka soli, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička hladké mouky, 1 šálek smetany, 1/2-1 hrneček vody

Na rozehřáté máslo vložíme překrájené zmrazené fazolky, podlijeme je vřelou vodou, přidáme masox, osolíme, zasypeme paprikou a dusíme přikryté pokličkou doměkka. Připravené fazolky zalijeme smetanou rozkvedlanou v mouce a dobře povaříme. je to dob...

Hráškový salát s uzeninou

Hráškový salát s uzeninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hrášku, 1 cibule, 3 papriky (kapie), 100 g uzeniny, 1 balení bílého jogurtu, špetka soli, špetka pepře, troška citronové šťávy, 2-3 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce petržele

Do mísy dáme okapaný sterilovaný hrášek, na nudličky nakrájenou uzeninu a kapie a nadrobno nakrájenou cibuli. Poté osolíme, opepříme, pokapeme citronovoou šťávou a promícháme s jogurtem ochuceným hořčicí a nasekanou petrželkou.

Hrášek zapečený s uzeninou

Hrášek zapečený s uzeninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hrášku, 50 g másla, 150 g uzeniny, šálek mléka, 2-3 vejce, 50 g tvrdého sýra

Na másle osmahneme na nudličky nakrájenou uzeninu, přidáme okapaný sterilovaný hrášek, promícháme a dáme do trouby zapéct. Za chvíli zalijeme vejci rozšlehaným v mléce, posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a pečeme tak dlouho, až vejce ztuhnou a sýr...

Kapustový nákyp

Kapustový nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka hlávkové kapusty, 150 g uzeniny, 4 lžíce másla, 3 vejce, 3 lžíce strouhanky, 70 g strouhaného sýra, špetka soli

Očištěnou kapustu uvaříme ve vodě, ocedíme a umeleme. Máslo utřeme se žloutky, přidáme mletou kapustu, osolíme, přisypeme na kostičky nakrájenou uzeninu a zahustíme strouhankou. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Rozetřeme do máslem vymazaného pekáčku...

Tvarohovo - jahodová pomazánka

Tvarohovo - jahodová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jemného tvarohu, 100 ml zakysané smetany, 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžíce jahodového džemu, 250 g jahod

Tvaroh vyšľaháme s kyslou smotanou a vanilkou na penu. Pridáme jahodový džem a dobre premiešame. Očistené, umyté a osušené jahody nakrájame na menšie kúsky a zľahka vmiešame do nátierky. Podávame na sladkom pečive alebo vianočke.

Ovocný talíř

Ovocný talíř

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

hrst malin, hrst třešní, hrst rybízu

Ovocie opláchneme, osušíme a naaranžujeme na tanier, dozdobíme zelenými lístkami.

Ovocný salát s kukuřičnými lupínky

Ovocný salát s kukuřičnými lupínky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 jahod, 1 broskev, 1 banán, hrst kukuřičných lupínků

Ovocie nakrájame, zmiešame s lupienkami a hneď podávame.

Čočka s uzeným a rajčaty

Čočka s uzeným a rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g čočky, 10 rajčat, 200 g uzeného masa, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1 lžíce sojové omáčky, 2 vejce, 5 ml octa

Na oleji orestujeme hrubě nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme uzené maso, nakrájená rajčata, zalijeme sojovou omáčkou a podusíme. Nakonec vmícháme předem namočenou čočku, trochu okyselíme a vše společně dodusíme. Podle chuti můžeme přisolit.

stránka: