Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Ovoce - stránka 6

Meruňkový salát s jablky

Meruňkový salát s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g meruněk, 4 jablka, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce citronové šťávy, 2 hřebíčky, 250 ml vody

V hrnci si uvaříme vodu s hřebíčkem, cukrem a citrónovou šťávou, přidáme na větší kostky nakrájená jablka a dusíme do poloměkka. Odstavíme a necháme vychladnout. Meruňky vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Vše smícháme dohromady a podáváme.

Zapečený nákyp z rýže a ovoce

Zapečený nákyp z rýže a ovoce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g rýže, smetana či mléko dle potřeby, 1 vejce, 1 - 2 lžíce cukru krupice, voda dle potřeby, 2 - 3 balení skořicového cukru na posypání, 1/2 lžičky soli, švestky na povrch dle potřeby, 5 - 6 jablek

Rýži uvaříme téměř doměkka v osolené vodě. Ke skoro dovařené vlijeme smetanu či mléko a 2 lžíce másla, trochu přisladíme. Směs musí mít hustotu hustší kaše. Raději lehce mícháme, aby se rýže nepřipálila. Mezitím rozkrájíme neloupaná jablka na čtvr...

Gratinovaná pochoutka s třešněmi

Gratinovaná pochoutka s třešněmi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 100 g cukru krystal, 300 g třešní, 2 cl třešňovice, 25 g mandlí, 2 vajec, 30 g hladké mouky, 1/8 l mléka, 1/8 l smetany, 1 lžíce cukru moučka

Menší formu na pečení vymažeme změklým máslem a vysypeme asi tak 2 lžícemi cukru. Třešně si omyjeme a vypeckujeme je a poklademe na dno formy a zalijeme je třešňovicí a posypeme mandlemi nakrájenými na hranolky. Z vajec, mouky, mléka, smetany a c...

Borůvky se zmrzlinou

Borůvky se zmrzlinou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g borůvek, 1 lžíce cukru krupice, 1 lžička aceto balsamico, 4 kopečky kvalitní vanilkové zmrzliny, 4 sušenek

Borůvky, cukr, ocet a 1 lžíci vody dejte do hrnce a pomalu vařte (1-2 minutky), až budou borůvky měkké, ale ne popraskané, vytáhněte je, nechejte okapat. Do misky dejte dva kopečky zmrzliny, trochu borůvek a 2 sušenky.

Ananasový sorbet s mangem

Ananasový sorbet s mangem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g cukr krupice, nastrouhaná kůra z jedné limetky, šťáva ze 3 limetek, 1 ananas, 1 mango, 200 ml vody

Ananas a mango oloupeme a nakrájíme na kostky. Z ananasu odstraníme tvrdé jádro. Cukr, vodu, kůru a limetkovou šťávou přiveďte do varu. Vaříme 5 minut. Ovoce se šťávou vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Nakonec dáme zmrazit na 3-4 hodiny.

Ananasové osvěžení

Ananasové osvěžení

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ananas, 2 hrnky malin, 1 sklenka ananasového džusu

Všechny ingredience dejte do mixéru a důkladně rozmixujte. Poté přelijte do formiček na nanuky a dejte zamrazit.

Jablečný salát s malinami

Jablečný salát s malinami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 jablka, 400 g malin, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačka), 3 lžíce citronové šťávy, 3 lžíce cukru moučka

Jablka nakrájíme na menší kousky nebo plátky. Přidáme omyté maliny, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme 2 lžícemi cukru a promícháme. Smetanu ušleháme s 1 lžíci cukru a ozdobíme ovoce.

Plněné citronové lodičky s krémem a ovocem

Plněné citronové lodičky s krémem a ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tučného tvarohu, 150 g Řeckého jogurtu, 1 lžíce vaječného likéru, kůra z 1 citronu, 1 lžička citronové šťávy, 1 balení vanilkového cukru, 5 citrónů, 4 lžíce malin, 4 třešně

Tvaroh vymícháme s jogurtem a vaječným likérem. Přidáme citronovou šťávu a kůru z 1 citronu. Dochutíme vanilkovým cukrem. Necháme vychladit. Z omytých citronů si vytvoříme lodičky, které vydlabeme. Pocukrujeme a plníme krémem. Zdobíme malinami a t...

Melounové jednohubky

Melounové jednohubky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 plátků Parmské šunky, 1/2 žlutého melounu, 10 lístků máty peprné

Meloun nakrájejte na menší kousky a na něj naaranžujte šunku a mátu. Na závěr vše spíchněte párátkem, aby to drželo.

Smažené banány v nadýchané kokosové peřince

Smažené banány v nadýchané kokosové peřince

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 banány, 150 g kokosové moučky, 2 bílky, 1 balení vanilkového cukru, 5 kapek vanilkové esence, troška cukru moučky na posypání, 4 kopečky vanilkové zmrzliny, 4kopečky citronové zmrzliny, 4 kopečky čokoládové zmrzliny

Banány podélně rozkrojíme a poté ještě přepůlíme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Přidáme pár kapek vanilkové esence, vanilkový cukr. Kousky banánu nejprve obalujeme ve sněhu a poté v kokosové moučce. Smažíme na středně rozpáleném oleji. Smažené baná...

Višňoví šneci se škořicí a vanilkou

Višňoví šneci se škořicí a vanilkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g listového těsta, 400 g višní, 1 slepičí vejce na potření, 2 balení skořicového cukru, 1 1/2 balení vanilkového cukru, 1 lžíce hladké mouky na podsypání, 100 g mandlových lupínků

Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát cca 40 x 30 cm. Plát těsta potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme skořicovým cukrem. Omyté a vypeckované višně necháme okapat. Těsto poklademe višněmi a svineme do rolády. Roládu ostrým nožem nakrá...

Hrušky s rozmarýnovým cukrem

Hrušky s rozmarýnovým cukrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrušky, 1/4 sklenky pomerančového džusu, 1 lžíce nasekaného rozmarýnu, 1/2 sklenky cukru

Hrušky nakrájíme na klínky a ty pokapeme pomerančovou šťávou. Poté je posypeme rozmarýnem a cukrem.

Letní koláč s ovocem

Letní koláč s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

Na těsto: 6 vajec, 180 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, nastrouhaná kůra z jednoho chemicky neošetřeného citrónu, 150 ml oleje, 200 g hladké mouky, 1 balíček Pudingu s vanilkovou příchutí, špetka soli, Na náplň: 1000 g kefíru, 150 g moučkového cukru, nastrouhaná kůra z jednoho chemicky neošetřeného citrónu, šťáva z 1 citrónu, 250 ml smetany ke šlehání, 2 balíčky Želatinového ztužovače, 200 ml vlažné vody, 1 kg ovoce podle vlastního výběru, nakrájeného na kousky, Na obložení: 200 g ovoce podle vlastního výběru

Na těsto ušleháme vejce, cukr a vanilkový cukr elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny (asi 7 minut). Zlehka vmícháme citrónovou kůru a olej. Mouku smícháme s pudingovým práškem a solí, prosejeme do mísy s vaječnou pěnou a zlehka r...

Jahodovo-pomerančový koktejl

Jahodovo-pomerančový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mražených jahod, 2 pomeranč, 550 ml polotučného mléka, 1 lžíce cukru krystal, 1 lžička vanilkového cukru

Vymačkáme šťávu ze dvou pomerančů. Do mixéru vložíme mražené jahody, přidáme cukr, vanilkový cukr, šťávu a mléko. Vyšleháme do pěny. Ihned podáváme. Díky mraženým jahodám je nápoj studený a plný lahodný pěny.

Studená mangová polévka

Studená mangová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 zralé manga, 700 ml kokosového mléka, 100 ml kokosového krému, šťáva z jednoho pomeranče, 1 banán, 2 stonky čerstvého koriandru

Mango oloupeme a vyjmeme jádro. Smícháme společně s ostatními ingrediencemi a řádně rozmixujeme. Před podáváním necháme ještě 30 minut vychladnout v ledničce.

Francouzský dort

Francouzský dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g dýňových semínek, 5 jablek, 100 g cukru moučka, 100 g Hery, 100 g ovesných vloček, 100 g mandlových lupínků, 1 balení zakysané smetany

Nejprve si dortovou formu vymažeme tukem. Na dno nasypeme rovnoměrně dýňová semínka. Na ně dáme na jemno nastrouhané jablka. Připravíme si drobenku z Hery, cukru a na jemno namletých ovesných vloček. Jablka posypeme drobenkou a plátky mandlí. Dá...

Grilované ovocná směs s čokoládou

Grilované ovocná směs s čokoládou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnky borůvek, 3 hrnky malin, 3 hrnky jahod, 3 banány, 4 nektarinky, 100 g bílé čokolády, 1 vanilkový cukr

Banány oloupeme, nakrájíme na plátky. Nektarinky umyjeme, odpeckujeme a nakrájíme na měsíčky. Přidáme očištěné borůvky, maliny a jahody. Veškeré ovoce promícháme, pocukrujeme vanilkovým cukrem. Ovocnou směs rozdělíme na 4 porce. Vložíme do alobalu...

Grilováné citrony s vanilkovou zmrzlinou

Grilováné citrony s vanilkovou zmrzlinou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 citróny, 4 lžíce včelího medu, 4 kopečky vanilkové zmrzliny

Rozkrojte citrony na polovinu a odřízněte konce tak, aby vznikla pevná základna. Odstraňte pecičky. Citronové lodičky zalijte 1 lžící medu a zabalte jednotlivě do alobalu. Vložte na gril na cca 20 minut. Podávejte teplé s vanilkovou zmrzlinou.

Ovocný špíz s vinnou pěnou

Ovocný špíz s vinnou pěnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce hnědého cukru, 1 lžička másla, 2 jablka, 1/4 ananasu, 4 žloutky, 4 lžíce cukru krystal, 4 lžíce Campari, rostlinný olej

V pánvi zkaramelizujeme hnědý cukr a přimícháme máslo. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Obalíme je v karamelu a vyjmeme na pečící papír potřený olejem. Necháme vychladnout. Ananas okrájíme až na čistou dužinu, kterou nakráj...

Meruňkové opilky

Meruňkové opilky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg meruněk, 400 g cukru krystal, 1 sáček vanilkového cukru, 100 g rozinek, 3 dcl Brandy, 1 dcl rumu

Meruňky omyjeme, sloupneme, rozpůlíme, vypeckujeme. Dužinu nakrájíme na kostičky. Rozinky spaříme horkou vodou a necháme na sítku odkapat. Takto připravené meruňky a rozinky smícháme s cukry, zalijeme Brandy a rumem, promícháme. Plníme do skleniče...

Pomerančový salát s pistáciemi

Pomerančový salát s pistáciemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 pomerančů, 2 granátové jablka, 1 1/2 hrnku pistácií, 3 lžíce včelího medu, 2 banány, 2 špetky kardamomu, 1 karambola

Pomeranče zbavíme kůry a bíle dužiny. Nakrájíme na větší kostky. Granátová jablka -vyloupeme zrníčka. Banány nakrájíme na plátky. Vše smícháme. Posypeme nesolenými rozemletými pistácie a pokapeme medem okořeněným kardamonem.

Dvoubarevný nanuk

Dvoubarevný nanuk

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky řeckého jogurtu, 2 lžíce cukru moučka, 1 banán, 100 g čokolády na vaření

Jogurt vyšlehejte s cukrem. Tuto směs rozdělte na 1/2. Do jedné rozmixujte banán. Do druhé čokoládu, kterou si rozpustíte ve vodní lázni. Čokoládovou směs nalijte do tvořítek na nanuky do poloviny a zbylou čast banánovou. Vložte do mrazáku na 3 ho...

Melounový salát s fetou a mozzarellou

Melounový salát s fetou a mozzarellou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vodního melounu, 500 g cukrového melounu, 125 g Feta sýru, 150 g Mozzarella třešniček, troška růžového pepře, 10 listů bazalky, kapka olivového oleje

Melounovou dužinu (vodní a cukrový meloun) zbavíme kůry, pecek a nakrájíme na kostičky. Feta sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Mozzarellové třešničky nakrájíme na půlky. Meloun dáme do mističek posypeme feta sýrem a mozzarelkou, přidáme špetku ...

Jahodovo-mozzarellový salát

Jahodovo-mozzarellový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg jahod, 350 g Mozzarelly - třešničky, 10 listů bazalky, 1/2 hrnku olivového oleje, trochu mořské soli, špetka pepře

Jahody očistíme a nakrájíme na plátky, přidáme mozzarellu-třešničky. Z olivového oleje, soli a pepřem vytvoříme zálivku. Na nízkou mísu rozložíme jahodové plátky, posypeme mozarelou a lístky bazalky. Pokapeme zálivkou.

Jablečné tzatziki

Jablečné tzatziki

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g řeckého jogurtu, 2 stroužky česneku, 2 špetky soli, 2 špetky citronového pepře, 2 jablka

Jablka omyjeme, nastrouháme na hrubém struhadle (nebo nakrájíme na tenké nudličky). Jogurt osolíme, opepříme a přidáme česnek. Na závěr lehce vmícháme jablka. Podáváme vychlazené.

stránka: