Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Ovoce - stránka 9

Koláčky z listového těsta s jahodovým rozvarem a pepřem

Koláčky z listového těsta s jahodovým rozvarem a pepřem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g listového těsta, 100 g jahod, 30 g cukru, černý pepř

Z listového těsta 70 g vyválíme plát cca 5 mm silný a vykrojíme 2 kolečka, která upečeme na 180°C, 10 – 15 minut. Čerstvé jahody 100 g s cukrem 30 g rozvaříme na mírném ohni, až změknou a zhoustnou. Na ještě teplý koláček položíme celou omytou jah...

Vanilková panna cotta s jahodovou omáčkou

Vanilková panna cotta s jahodovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

želatina, 500 ml čerstvé smetany 40 %, 40 g prosetého moučkového cukru, 1 vanilkový lusk, 200 g čerstvých jahod, krystalový cukr, rostlinný olej

Do nádoby dáme 2 lžíce vody a vsypeme želatinu. Necháme 5 min. absorbovat vodu do želatiny. Připravíme si nádoby 125 ml, které vymažeme olejem. V hrnci pomalu zahříváme smetanu spolu s cukrem a vanilkovým luskem na středním plamenu. Za občasného p...

Šlehačkovo - ananasový zákusek

Šlehačkovo - ananasový zákusek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 100 g moučkového cukru, 5 vajec , 130 g hrubé mouky, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, Na krém: 200 ml mléka, 2 žloutky, 2 lžíce hladké mouky, 1 sáček vanilkového cukru, 100 g cukru moučka, 150 g Hery, Na ozdobení: 1 konzerva krájaného ananasu, 300 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Připravíme si těsto: moučkový cukr a žloutky vymícháme do pěny. Přidáme prosátou hrubou mouku smíchanou s kypřícím práškem. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme ho do těsta. Na plech vystlaný papírem na pečení rovnoměrně naneseme těsto. Vložíme do vyh...

Chřestový závin s jahodami a domácí šlehačkou

Chřestový závin s jahodami a domácí šlehačkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g nakrájených jahod, 400 g vařeného chřestu, 100 g mletých mandlí, 80 g cukru, mletá skořice na dochucení, 500 g listového těsta, žloutek na potření, hrst čerstvé máty, Drobenka: 100 g másla, 100 g hrubé mouky, 100 g cukru

Na pánvi rozpusťte máslo a orestujte na něm kousky chřestu. Zasypte cukrem a nechte zkaramelizovat, potom přidejte jahody, mandle a dochuťte cukrem a skořicí. Troubu předehřejte na 180°C. Těsto rozválejte na dva pláty a rozdělte na něj připravenou...

Banánovo-pomerančový koktejl

Banánovo-pomerančový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 banán, 1 pomeranč, 250 ml kefíru, třtinový cukr dle chuti, mléko dle potřeby

Banán a pomeranč oloupeme, nakrájíme na malé kousky a rozmixujeme. Přilijeme kefír a ještě jednou zlehka promixujeme. Pokud je nápoj hustý (nebo je ho málo), dolijeme mléko nebo kefír. Dle chuti dosladíme cukrem.

Čokoládová pěna na nadýchaném piškotu s lesní směsí

Čokoládová pěna na nadýchaném piškotu s lesní směsí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 60 g cukru krupice, 50 g hladké mouky, 1 vrchovatou lžičku kakaa, Na krém: 2 žloutky, 100 g hořké čokolády, 50 g cukru krupice, 250 ml min. 33% šlehačky, 1/2 sáčku želatinového ztužovače do šlehačky (pokud máte čas chladit dezerty aspoň 4 hodiny, můžete jej vynechat), Na dozdobení: 200 g drobných lesních či zahradních plodů, 2 sáčky želatiny v prášku, 50 g mandlových lupínků

Vejce rozklepněte do mísy a vyšlehejte s cukrem do pěny. Do té postupně zašlehejte mouku prosátou s kakaem. Těsto nalijte na plech v asi 5 mm silné vrstvě a dejte péct při 180°C na 7–8 minut. Pak se pusťte do krému. Nejdřív vyšlehejte šlehačku do ...

Tortilla pro děti

Tortilla pro děti

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 tortilly, ovocná marmeláda, 4 banány, různé druhy ovoce

Každou tortillu lehce pomažeme ovocnou marmeládou, na okraj torlilly položíme oloupaný banán a jednoduše zarolujeme. Na talíř k hotové tortille pak můžeme přidat ovoce, které mají děti rády.

Jablečný štrůdl II.

Jablečný štrůdl II.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

420 g hladké mouky, 125 g másla, 125 g sádla, 10 lžíce vody, 2 lžíce octu, 2 žloutky, 1500 g jablek, 1 balení vanilkového cukru, skořice, rozinky, strouhanka

Do mouky rozsekáme máslo i sádlo, přidáme žloutky, ocet smíchaný s vodou a solí a vypracujeme těsto, které dáme na cca 1-2 hod. odpočinout, ale může být v ledničce klidně přes noc, takže si můžete těsto udělat předem. V mezičase si nastrouháme jab...

Krém s kokosem a třešněmi

Krém s kokosem a třešněmi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst třešní, 1 lžíce medu, 2 lžíce cukru krupice, 400 ml smetany ke šlehání, 2 kokosy, sušenku na ozdobu

Do kastrůlku nasypte vypeckované třešně, přidejte k nim cukr a med a vše zahřejte. Když se třešně v horkém medu a cukru krásně obalí, máte základ hotový. Kokosy rozdělte na poloviny (pilkou, sekáčkem… jak je kdo zručný) a pomocí ostrého nožíku je ...

Jablečno-skořicový dort

Jablečno-skořicový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g cukrářských piškotů, 125 g másla, 2 červená jablka, 500 g cream cheese (např. Philadelphia, případně nesolené druhy žervé), 300 g bílého jogurtu, 3 lžíce citronové šťávy, 1/2 lžičky skořice, špetka soli, 1 balíček práškové želatiny, 75 g cukru, 200 g jablečné přesnídávky, 2 hrsti rozinek namočených v rumu

Nejprve je třeba rozdrtit cukrářské piškoty – vložte je třeba do papírového sáčku a válečkem či paličkou na maso je jednoduše nadrťte. V kastrolku rozpusťte máslo, přidejte do něj nadrcené piškoty a hotovou směsí vystelte dno dortové formy. Ráfek ...

Domácí jablečný koláč s cukrovou krustou a vanilkovou zmrzlinou

Domácí jablečný koláč s cukrovou krustou a vanilkovou zmrzlinou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 200 g cukru krystal, 2 kg jablek, 150 g listového těsta, 4 kopečky zmrzliny

Připravíme si teflonovou pánev a celé dno pokryjeme plátky másla a poté zasypeme cukrem. Očištěná jablka zbavená jádřinců, nakrájíme na plátky a vyskládáme je po celé ploše pánve. Listové těsto rozválíme na velikost pánve. Pánev pomalu zahříváme, ...

Trhaný salát s avokádem a pikantním medovým dresingem

Trhaný salát s avokádem a pikantním medovým dresingem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g avokáda, 50 g trhaných salátů (lolo rosso, lolo biondo, ledový salát), 40 g medu, hořčice Aĺ Ancien, 1 citrón, sůl, pepř

Natrhané saláty a na menší kousky nakrájené avokádo si naklademe na talíř. Přelijeme dresinkem, který připravíme následovně: med a hořčici pečlivě vyšleháme se solí, pepřem a kapkou citronu.

Vlahé skořicové jablko s tvarohovým krémem

Vlahé skořicové jablko s tvarohovým krémem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g jablek, 40 g tvarohu měkkého, 0,5 dcl smetany 33%, 15 g cukru krystal, 1 skořice

Očištěné najemno nakrájené jablko zlehka orestujeme na másle, přidáme cukr a skořici, prohřejeme, ale nevaříme. Tvaroh osladíme a povolíme smetanou, vyšleháme. Servírujeme ve sklence a dozdobíme použitými surovinami (skořice celá, výřez z jablka).

Velikonoční beránek s čokoládovým a vanilkovým krémem

Velikonoční beránek s čokoládovým a vanilkovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

900 g hladké mouky, 400 ml rostlinného oleje, 5 vejcí, 500 g cukru, 1 prášek do pečiva, 400 g čokolády, 30 g kakaa, 500 ml polotučného mléka, 350 ml smetany ke šlehání, 400 g jablek, 350 g kiwi, 100 g hroznového vína, 130 ml pasterovaných vaječných žloutků , 1 vanilka

U beránka je stejný postup jako u bábovek nebo piškotů. Vanilková omáčka: Vyšleháme žloutek s cukrem a přidáme ho do mléka, které se skoro vaří. Mícháme metličkou a zaprášíme moukou v cedníku, aby se nedělaly hrudky, 10 minut vaříme, přidáme trošk...

Tvaroh s kousky banánů

Tvaroh s kousky banánů

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jemného tvarohu, 2 banány, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce cukru moučka, 1 žloutek

Tvaroh našleháme s cukrem a žloutkem. Oloupané banány rozmačkáme vidličkou, pokapeme citrónovou šťávou, promícháme a smícháme s tvarohem. Podáváme mírně vychlazené.

Křehká bublanina s ovocem

Křehká bublanina s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g Hery, 1 hrnek cukru moučka, 4 vejce, 1 hrnek mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 sáček vanilkového pudinku, 3/4 sáčku kypřícího prášku do pečiva, ovoce dle chuti (červený a černý rybíz)

Změklou Heru utřeme s cukrem a přidáme čtyři žloutky. Pak postupně vlijeme mléko a polovinu mouky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta spolu se zbylou moukou, kterou jsme smíchali s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na plech, kt...

Jablkový salát

Jablkový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jablíček, troška citronové šťávy, 1 lžička včelího medu, špetka skořice, špetka vanilkového cukru

Omytá a oloupaná šťavnatá jablíčka nastrouháme nebo nadrobno nakrájíme a pokapeme citronovou šťávou. Přidáme cca jednu kávovou lžičku vanilkového cukru, špetku skořice a přibližně lžičku medu - podle toho jak máme sladká jablíčka. Ingredience dobř...

Malinový koktejl

Malinový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek malin, 500 ml polotučného mléka, 1-2 lžíce včelího medu - dle chuti, 1 lžíce vanilkového cukru

Do mixéru vlijeme mléko, přidáme nejlépe čerstvé maliny můžou být i mražené, med, vanilkový cukr (ten dávám spíše jen pro jeho vůni, jinak stačí osladit medem) a dobře rozmixujeme (lze osladit i nekalorickou Stévií rebaudianou). Nalijeme do skleni...

Ostružinový koktejl s medem

Ostružinový koktejl s medem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml polotučného mléka, 1 hrnek ostružin, 1-2 lžíce včelího medu, 1 lžíce vanilkového cukru

Do mixéru vlijeme mléko, přidáme čerstvé nejlépe až trochu přezrálé ostružiny, med, vanilkový cukr (ten dávám spíše jen pro jeho vůni, jinak bohatě stačí osladit medem) a dobře rozmixujeme (lze osladit i nekalorickou Stévií rebaudianou s tou jej d...

Pomerančový salát se sýrem

Pomerančový salát se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 velké pomeranče, 2 červené cibule, 200 g uzeného sýra, 4 lžíce olivového oleje, špetka soli, špetka pepře, pár kapka tabasco, 1/2 svazku máty peprné

Velké pomeranče oloupeme a nakrájíme na jemné plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme také na tenké plátky. Sýr nakrájíme na nudličky a vložíme do misky. Přidáme pomeranče, cibuli, olej, sůl, pepř a tabasco. Nakonec přidáme natrhané lístky máty. Promí...

Mléčný ovocný koktejl se syrovátkou

Mléčný ovocný koktejl se syrovátkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l polotučného mléka, 8 banánů, 10 jahod, 200 ml syrovátky

Do mixovací nádoby si nalijeme mléko a syrovátku (nejlépe domácí, získáme např okapáním jogurtu v utěrce), a rozmícháme. Přidáme jahody nakrájené na čtvrtky a banány nakrájené na kolečka. Celé rozmixujeme např. tyčovým mixérem. Kdo má rád sladké, ...

Borůvkový koktejl s medem

Borůvkový koktejl s medem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml polotučného mléka, cca 200 g borůvky, 1-2 lžíce včelího medu - dle chuti, 1 lžíce vanilkového cukru

Do mixéru vlijeme mléko, přidáme čerstvé nebo mražené borůvky, med, vanilkový cukr (ten dávám spíše jen pro jeho vůni, jinak bohatě stačí osladit medem) a dobře rozmixujeme (lze osladit i nekalorickou Stévií rebaudianou s tou jej dělávám také velm...

Štrúdl s tvarohem a jahodami

Štrúdl s tvarohem a jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 2 balení jemného tvarohu, 1 vejce, 3 lžíce cukru krupice, 250 g jahod

Listové těsto si rozdělíme na 2 díly. Z každého uděláme co nejtenčí plát. V misce smícháme tvaroh s vejcem a cukrem. Tuto náplň namažeme na každý plát a ještě posypeme na kousky nakrájenými jahodami. Zabalíme jako normální štrúdl, a pečeme cca na ...

Jahodový koktejl

Jahodový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml polotučného mléka, 1-2 lžíce včelího medu , 1 lžíce vanilkového cukru, 1 hrnek jahod

Do mixéru nalijeme mléko a ostatní ingredience přidáme dle chuti a dobře rozmixujeme. (Na oslazení jsou také skvělé lístky nekalorické Stévie rebaudiany).

Banánový koktejl

Banánový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml polotučného mléka, 2 banány, 1-2 lžíce včelího medu, 1 lžička vanilkového cukru

Do mixéru vlijeme mléko a přidáme banány. Dle chuti přidáme zbytek ingrediencí a dobře rozmixujeme. (Kdo chce sladit bez kalorií použije několik lístků Stévie rebaudiany).

stránka: