Chřestový závin s jahodami a domácí šlehačkou
Obtížnost
Čas přípravy
25min
Čas vaření
20min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
4480
kalorií
40.0g
cukrů
276.0g
tuků
72.0g
bílkovin
Příprava
Na pánvi rozpusťte máslo a orestujte na něm kousky chřestu. Zasypte cukrem a nechte zkaramelizovat, potom přidejte jahody, mandle a dochuťte cukrem a skořicí. Troubu předehřejte na 180°C. Těsto rozválejte na dva pláty a rozdělte na něj připravenou směs jahod a chřestu a zabalte jako jablečný štrúdl. Zpracujte suroviny na drobenku.
Závin potřete žloutkem, posypte drobenkou a pečte dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C.
Přidejte nakrájené jahody a pomalu, za občasného míchání rozvařte - bude to trvat asi 20 minut a poté dochuťte mátou, kterou jste předtím nasekali.
24. 04. 2013
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.