Chřestový závin s jahodami a domácí šlehačkou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

25min
Čas vaření
20min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

4480 kalorií
40.0g cukrů
276.0g tuků
72.0g bílkovin


Příprava

Na pánvi rozpusťte máslo a orestujte na něm kousky chřestu. Zasypte cukrem a nechte zkaramelizovat, potom přidejte jahody, mandle a dochuťte cukrem a skořicí. Troubu předehřejte na 180°C. Těsto rozválejte na dva pláty a rozdělte na něj připravenou směs jahod a chřestu a zabalte jako jablečný štrúdl. Zpracujte suroviny na drobenku.
Závin potřete žloutkem, posypte drobenkou a pečte dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C.
Přidejte nakrájené jahody a pomalu, za občasného míchání rozvařte - bude to trvat asi 20 minut a poté dochuťte mátou, kterou jste předtím nasekali.

přidejte na:
Barbora Šumná

24. 04. 2013

Další recepty


Přidat recenzi
Přidat komentář
Roxana
Tak čekám na jahody:-) , zajímavý a neobvyklý recept

Roxana 16. 05. 2014, 07:43