Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Chřestový závin s jahodami a domácí šlehačkou

Obtížnost Čas přípravy
25min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 45min
Nutriční hodnoty
4480 kalorií 40.0g cukrů 276.0g tuků 72.0g bílkovin

Příprava

Na pánvi rozpusťte máslo a orestujte na něm kousky chřestu. Zasypte cukrem a nechte zkaramelizovat, potom přidejte jahody, mandle a dochuťte cukrem a skořicí. Troubu předehřejte na 180°C. Těsto rozválejte na dva pláty a rozdělte na něj připravenou směs jahod a chřestu a zabalte jako jablečný štrúdl. Zpracujte suroviny na drobenku.
Závin potřete žloutkem, posypte drobenkou a pečte dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C.
Přidejte nakrájené jahody a pomalu, za občasného míchání rozvařte - bude to trvat asi 20 minut a poté dochuťte mátou, kterou jste předtím nasekali.


Přidat na Pinterest
Barbora Šumná

24. 04. 2013, Recept navštíven: 1291x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Roxana
Tak čekám na jahody:-) , zajímavý a neobvyklý recept

Roxana 16. 05. 2014, 07:43

Facebook komentáře