Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Ovoce - stránka 11

Jahodoví mužíčci

Jahodoví mužíčci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 velkých jahod, hrst čokoládových vloček, 1 sklenička tvarohu nebo šlehačky, máta na ozdobení

Očištěné velké jahody rozkrojte na půlky (menší část bude jako čepička viz. foto). Vnitřek spodní části jahody opatrně vydlabejte a vyplňte jej tvarohem nebo šlehačkou. Ozdobte čokoládou a mátou.

Ovocný špíz pro děti

Ovocný špíz pro děti

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 jahod, 1 banán, 2 palačinky, ovocná marmeláda na potření palačinek, 1 lžička čokoládové rýže

Nakrájejte banán na větší kousky a jahody na půlky. Připravte si špejli a začněte napichovat ovoce - první bude půlka jahody, poté banán, jahoda, banán... Postupujte až do půlky špejle, kde napíchněte kousek srolované a marmeládou natřené palačink...

Mango nápoj

Mango nápoj

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velké zralé mango, 1 zralý banán, balení bílého jogurtu, 1 sklenka drceného ledu, špetka kardamomu (nepovinné), máta na ozdobu

Oloupejte banán i mango a nakrájejte je na malé kousky. Vložte všechny ingredience (kromě máty) do mixéru a důkladně rozšlehejte až se vám objeví pěna. Ochutnejte a případně dochuťte cukrem. Ozdobte mátou a podávejte, dokud je nápoj chladný.

Koláč z křehkého těsta s jostou a rybízem

Koláč z křehkého těsta s jostou a rybízem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnky hladké špaldové mouky, 1 prášek do pečiva bez fosfátů, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce třtinového cukru, 1/2 hrnku mléka, 1 lžíce řepkového oleje, Na náplň: 150 g josty , 150 g rybízu, 2 lžíce třtinového cukru, 1 lžička mleté skořice, 50 g másla

Ve větší míse smíchejte mouku s práškem do pečiva. Vmíchejte vejce, vanilkový a třtinový cukr a mléko. Nakonec přidejte řepkový olej. Vypracujte těsto a vlijte jej do vymazané a moukou vysypané formy (nebo ji místo toho vyložte pečicím papírem). J...

Banán smažený v kokosovém těstíčku

Banán smažený v kokosovém těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 banány, 2 vajíčka, 4 lžíce strouhaného kokosu, 1 lžíci medu, olej na smažení

V misce rozšlehejte vajíčko s kokosem a trochou medu a na pánvi rozehřejte na mírném až středním plameni olej na smažení. Banán nakrájejte na zešikmená kolečka, ta obalte v kokosovém těstíčku a rovnou vkládejte do rozpáleného tuku a smažte z obou ...

Čokoládová jablka s karamelem

Čokoládová jablka s karamelem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 zralých jablek, 320 g karamelu, 340 g čokolády na vaření, 2 hrsti sekaných oříšků

Připravte jablka k namáčení. Napíchněte jablka u stonku na špejle. Na plech na pečení rozprostřete voskový papír. Rozpusťte karamely podle pokynů na obalu nebo si udělejte domácí karamel. Namáčejte jablíčka do rozpuštěného karamelu, a dejte na vos...

Limonáda z rybízovo-jahodového sirupu

Limonáda z rybízovo-jahodového sirupu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g drobného ovoce, 4 lžíce rybízovo-jahodového sirupu, kvašeného (60 ml), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 l vody nebo minerální vody, 1 hrst lístků máty

Do džbánku vlijte sirup a citrónovou šťávu. Zalijte vodou a rozmíchejte. Pak vsypte mátu a nechte vychladit. Ovoce opláchněte a rozdělte do sklenic. Limonádou zalijte ovoce ve sklenicích.

Borůvková povidla

Borůvková povidla

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg borůvek, 1/2 kg přírodního cukru

Přebrané borůvky vsypte do širokého hrnce a vařte, dokud nepustí šťávu a trochu se nerozvaří. Poté je nechejte vystydnout a nejlépe v chladu odležet do druhého dne. Do rozvařených borůvek vsypte cukr a vařte je na mírném ohni, až zhoustnou. Zkuste...

Sardinková pomazánka s avokádem

Sardinková pomazánka s avokádem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 avokádo, 1 konzerva sardinek v oleji, 1 cibule, 1 citrón, 200 g jemného tvarohu, špetka soli, troška pažitky

Avokádo omyjeme a oloupeme. Rozpůlíme a vyndáme pecku. Dužinu rozmačkáme vidličkou do mísy. Přidáme tvaroh, sardinky a všechno důkladně promícháme a prošleháme. Osolíme, ochutíme citronovou šťávou a přimícháme nadrobno nakrájenou cibuli a nasekano...

Malinové tiramisu

Malinové tiramisu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hořké čokolády, 8 vajec, 120 g cukru moučka, špetka soli, 1 vanilkový cukr, 140 g hladké mouky, 500 g mascarpone, 6 lžic krupicového cukru, 2 pomeranče, 50 ml pomerančového likéru

Troubu předehřejeme na 180°C. Čokoládu nahrubo nastrouháme. Pět žloutků utřeme s 1/2 moučkového cukru do pěny. Sníh z pěti bílků ušleháme se špetkou soli a zbytkem cukru do tuha, promícháme jemně se žloutkovou pěnou, vanilkovým cukrem a prosátou m...

Jogurt s lesními plody

Jogurt s lesními plody

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g bílého jogurtu, 50 g borůvek, 50 g malin

Jednoduše smíchejte všechny ingredience dohromady. Můžete přidat i jahody nebo ostružiny. Kdo má rád sladší pokrmy, přimíchejte lžíci cukru.

Rychlé palačinky bez lepku

Rychlé palačinky bez lepku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 banán, 1 vejce, špetka skořice

Rozmixujte banán s vajíčkem a skořicí. Na rozehřáté pánvi usmažte 5 palačinek - obě strany se smaží velmi krátce.

Filírovaná kachní prsíčka pečená se švestkovou omáčkou a pečenou bramborovou kaší

Filírovaná kachní prsíčka pečená se švestkovou omáčkou a pečenou bramborovou kaší

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g kachních prsou, 80 g švestkových povidel, 80 g sušených švestek, 50 ml slivovice, 50 ml oleje, sůl a pepř dle potřeby, 8 brambor, 25 g másla, 250 ml mléka, čerstvé bylinky

Kachní prsa odblaníme a očistíme. Kůži nakrojíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Kachní prsa položíme kůží na rozpálenou pánev a restujeme postupně z obou stran bez tuku, protože samotná nakrojená kůže vypustí dostatek tuku. Po orestování prs...

Listový salát s ovocem

Listový salát s ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 - 4 hrsti listového salátu, vícedruhového (hlávkový, polníček...), kousek červené cibule, 2 kousky broskve nebo nektarinky, 2 jablka, 1 hrst vlašských ořechů, 10 ml olivového oleje, 1 lžička citronové šťávy, 10 ml jablečnéhoý octa, špetka soli, špetka pepře

Nejprve si připravíme zálivku. Smícháme olej, ocet, citronovou šťávu, sůl a pepř - dobře promícháme. Pak si jako základ do mísy natrháme hlávkový salát, přidáme polníček a případně další listové saláty. K nim přidáme na tenké plátky nakrájené ne...

Citrónová pěna s lesním ovocem

Citrónová pěna s lesním ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml min. 33% smetany ke šlehání, 4 žloutky, 4 lžíce moučkového cukru, jemně nastrouhanou kůru z poloviny citronu, 1 dl čerstvě vymačkané citronové šťávy, lesní ovoce, pistáciové nebo makadamové oříšky na ozdobu

Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny a směs přendejte do parní lázně. Přimíchejte citronovou šťávu a kůru a šlehejte asi 8 minut do zhoustnutí. Pak misku z parní lázně sejměte a šlehejte dál, dokud směs nevychladne. Pak vyšlehejte šlehačku dotuha, ...

Jahodové a broskvové nanuky

Jahodové a broskvové nanuky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká vyzrálá broskev, 500 ml broskvového džusu, 200 g jahod, 50 ml jahodového nektaru

Omytou broskev rozpůlíme, zbavíme pecky, oloupeme a rozmixujeme. Promícháme s džusem a nalijeme do forem na nanuky. Jahody omyjeme, odstopkujeme, rozmixujeme, propasírujeme přes cedník, abychom se zbavili jadérek. Směs promícháme s jahodovým nekt...

Ovocné želé s jogurtovým krémem

Ovocné želé s jogurtovým krémem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g lesního ovoce, 40 g želatiny (4 g agaru), 0,5 l šťávy z kompotu, 500 ml bílého jogurtu, 250 ml šlehačky, 150 g cukru moučky, 1 citrón, na ozdobení: čokoládová poleva, ovoce, máta

Do kelímků vložíme ovoce, zalijeme ho trochou želé, do kterého jsme přidali kompotovou šťávu, a uložíme do chladu. Poté do bílého jogurtu nastrouháme citronovou kůru, podle chuti osladíme, přidáme šlehačku, promícháme a pomocí cukrářského sáčku na...

Kachní stehna s melounem a medem

Kachní stehna s melounem a medem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kachní stehna, 2 lžíce medu, 1 lžíci sojové omáčky, oregáno podle chuti, 20 vykrájených kuliček z melounu (nejlépe bezpeckového)

Na pánvi s nepřilnavým povrchem orestujte bez tuku kachní stehna. Nejdříve asi 6 minut ze strany s kůží, pak slijte veškerý tuk, který stehna pustila, a otočte je. Smažte další 4 minuty z druhé strany. Přidejte med a sojovou omáčku. Z melounové du...

Švestkové pralinky s červeným vínem

Švestkové pralinky s červeným vínem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g sušených švestek bez pecek (asi 15 kusů), 75 ml červeného vína, 150 g marcipánu Dr.Oetker, 50 g prosátého moučkového cukru, Na ozdobení: 1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker

Na přípravu pralinek švestky podélně rozpůlíme. Červené víno v malém hrnku uvedeme do varu, přidáme švestky a povaříme na mírném plameni po dobu asi 3 minut. Asi na 1 hodinu uložíme do chladu. Marcipán a moučkový cukr spolu propracujeme, aby vzni...

Malinové profiterolky

Malinové profiterolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 1/2 lžičky soli, 150 g hladké mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 3 velká vejce, 250 ml smetany, 250 g malin, 1 vanilka, 1 lžíce přírodního krupicového cukru

Troubu předehřejte na 200°C. V kastrolu svařte 250 ml vody s máslem a solí. Přisypte mouku a vařečkou míchejte na středním plameni těsto tak dlouho, až se přestane chytat dna. Nakonec vmíchejte prášek. Nechte vystydnout a vešlehejte vejce jedno po...

Smažené kiwi

Smažené kiwi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kiwi, citronová šťáva, trocha Brandy, 1 vejce, 2-3 lžíce polohrubé mouky, tuk na smažení

Oloupané kiwi nakrájíme na tlustší plátky, zastříkneme citrónovou šťávou a brandy, přikryjeme a necháme půl hodiny v chladu odležet. Potom je ze šťávy vyjmeme, šťávu přidáme k vejci rozšlehanému s moukou. Plátky kiwi namáčíme do těstíčka a smažíme...

Broskve v závěji

Broskve v závěji

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 broskve, 1 lžíce másla, 2 bílky, 2 lžíce cukru krupice, 2 lžíce mandlových plátků

Zapékací misku vytřeme změklým máslem. Vezmeme 4 větší broskve a rozpůlíme je. Vyndáme pecku a půlky urovnáme do zapékací misky. Misku vložíme na 3 minuty pod gril. Mezitím z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého opatrně vmícháme cukr a mandlové p...

Avokádová pěna

Avokádová pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 zralá avokáda, 3 vejce, 3 stroužky česneku, špetka soli, troška pepře, 60 g Lučiny, 2 lžíce majonézy

Vejce uvaříme téměř natvrdo a po vychladnutí je protřeme přes struhadlo do mísy. Avokádo rozpůlíme, vyndáme pecku, lžící vyjmeme ze slupky dužinu a také jí protlačíme přes struhadlo. Přidáme utřený česnek, sůl, pepř, lučinu, majonézu a ručním šleh...

Kuře na banánech

Kuře na banánech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1 cibule, 6 banánů, 50 g másla, 1 lžička máty, 1 lžička saturejky, 1 lžička petrželové naťi, 1 lžíce hladké mouky, troška pepře a soli

Kuře dobře omyjeme a rozporcujeme. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme na ní kuře, osolíme, opepříme a opečeme. Zalijem trochou vody a podusíme doměkka. Banány oloupeme a nakrájíme na kostky. Přidáme banány do pánve a také bylin...

Smažené hrušky s nivou

Smažené hrušky s nivou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hrušky, 200 g Nivy, 1 vejce, 5 lžic hladké mouky, 150 g strouhanky, 250 ml rostlinného oleje

Vezmeme hrušky trochu tužší. Celé je omyjeme a oloupeme, škrabkou vydloubneme jádřince a otvor tím vzniklý zaplníme strouhanou nivou. Potom hrušky obalíme v klasickém trojobalu. Na mírném ohni je osmažíme ze všech stran dozlatova. Na talíři je ješ...

stránka: