Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Ovoce - stránka 12

Mascarpone zabaglion s lesními plody

Mascarpone zabaglion s lesními plody

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 žloutků, 1/3 hrnku krupicového cukru, 1/3 hrnku vína Marsala, 1 hrnek šlehačky, 5 ¼ hrnku čerstvých lesních plodů, 2 hrnky mascarpone, čokoláda

Připravíme si vodní lázeň (horní nádoba se nesmí dotýkat vody, aby se nám vejce nesrazila). Do vodní lázně dáme žloutky a cukr a pomalu vyšleháváme (cca 3 minuty). Pomalu zašleháme víno Marsala, povaříme za stálého šlehání 10-15 minut, dokud žlout...

Sendvič Elvise Presleyho

Sendvič Elvise Presleyho

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátků toastového chleba, 4 lžíce arašídového másla, 2 banány, 2 lžíce másla

Čtyři plátky chleba namažeme arašídovým máslem, na to rozetřeme rozmačkaný banán a přiklopíme zbývajícími plátky toustového chleba, které lehce přitiskneme. Na pánvi rozehřejeme máslo a sendviče z každé strany asi minutu opékáme lehce dozlatova. ...

Ostružinová buchta i pro nemocné intolerancí laktózy

Ostružinová buchta i pro nemocné intolerancí laktózy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky polohrubé mouky, 3/4 hrnku cukru krupice, 1 sáček van. cukru, 2 vejce, 1/2 hrnečku oleje, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 hrneček mléka Alpro soya, švestky dle potřeby

Mouku, kypřicí prášek do pečiva, cukr (s oblibou dávám hnědý) a vanilkový cukr promísíme. Přidáme vajíčka, rostlinný olej, mléko, pro nemocné intolerancí bílkovin či laktózy použiji jakékoliv jiné mléko (Alpro soya), které snáší. Pro zdravé lidi ...

Salát z mladých cibulek s jablkem

Salát z mladých cibulek s jablkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 svazky jarní cibulky, 2 jablka, 1 citrón, 250 ml majonézy, 2 vejce, 1 sterilovaná okurka, 4 listy hlávkového salátu, 4 ředkvičky, 1 paprika (kapie)

Salátové listy důkladně opereme a necháme okapat. Vejce uvaříme natvrdo. Svazečky jarní cibulky omyjeme a i s natí nakrájíme nadrobno do mísy. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na menší kostičky a přidáme k cibulkám. Vše zakapeme citro...

Kynuté jablečné lívance s jablíčky v karamelu

Kynuté jablečné lívance s jablíčky v karamelu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 1 sáček vanilkového cukru, 1/2 sáčku instantního droždí, špetka soli, 1 vejce, 1/4 l mléka, 150 g oloupaných a na tenké plátky nakrájených jablek, Na obložení: 4 jablka, 6 lžic cukru krupice, 3 lžíce vody, 2 lžíce rumu, olej

Do mísy prosijeme mouku, do středu vsypeme vanilkový cukr, uděláme důlek, přisypeme droždí a zalijeme ho několika lžícemi vlažného mléka. Necháme na teplém místě asi 15 minut vykynout kvásek. Pak přidáme špetku soli, vejce a zbývající mléko. Zaděl...

Kiwi v pivním těstíčku

Kiwi v pivním těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kiwi, 7 lžic hladké mouky, 250 ml slunečnicového oleje, 2 vejce, 200 ml světlého piva, 3 lžíce cukru krupice

Nejdřív si uděláme pivní těstíčko: vezme 2 žloutky a spolu s pivem a 5 lžícemi mouky ušleháme hladké těstíčko a necháme asi tak 20 minut odpočinout. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme k němu cukr a poté ho lehce vmícháme do připraveného těstíčka....

Zapečené banány

Zapečené banány

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 banány, 100 g másla, 3 lžíce rumu, 1 lžička citronové šťávy, 4 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 1/2 hrsti nasekaných ořechů, 50 g čokolády na vaření

Máslo si rozpustím. Banány nakrájíme na půlky. Do zapékací misky naskládáme banánové řezy, pokapeme je rozpuštěným máslem a cukrem, který jsme smíchali s rumem a citronovou šťávou. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi tak 15 minut. Poté přendáme na...

Koláč s karamelovými hruškami

Koláč s karamelovými hruškami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 100 g másla, 200 g hladké mouky, 50 g cukru krupice, 1 vejce, Náplň: 4-5 hrušek, 30 g másla, 30 g hnědého cukru, 2 lžíce rumu, 100 ml smetany ke šlehání , 1 vejce, 1 lžička skořice

Mouku smícháme s cukrem, uděláme důlek, vklepneme vejce a přidáme nakrájené kousky másla. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto rozválíme na placku, vyložíme s ní koláčovou formu tak, aby nám okraje těsta trochu převyšovaly dno a propícháme ho vid...

Borůvková bábovka

Borůvková bábovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 lžic hrubé mouky, 7 lžic cukru moučka, 6 vajec, 3 lžíce rumu, špetka soli, 1 lžička pomerančové kůry, 1 lžíce pomerančové šťávy, 300 g borůvek

Žloutky, cukr, rum a šťávu z pomeranče utřeme do husté pěny. Přidáme pomerančovou kůru, 9 lžic mouky a sůl. Do hladkého těsta zlehka vmícháme tuhý sníh a borůvky, které jsme promíchali s 1 lžící mouky. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a...

Čokoládové řezy s ananasem a brusinkami

Čokoládové řezy s ananasem a brusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 120 g cukru krupice, 50 ml slunečnicového oleje, 100 g polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 50 g čokolády na vaření, 1 konzerva ananasu v kolečkách, brusinkový kompot

Žloutky vyšleháme s cukrem, olejem a rozehřátou čokoládou do pěny, lehce vmícháme tuhý sníh z bílků a nakonec zvolna přimícháme prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem. Těsto nalijeme do menšího plechu vyloženého pečícím papírem a vložíme asi ...

Jablečné želé s bílým rumem

Jablečné želé s bílým rumem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg jablek (čistá váha po oloupání a vyříznutí jádřinců), 500 g želírovacího cukru 2:1, 50 ml bílého rumu

Olupaná jablka nasrouháme najemno, dobře promícháme s želírovacím cukrem a přivedeme za stálého míchání k varu. Želé povaříme podle návodu na obalu cukru, když začne želírovat, kápneme pár kapek želé na malý talířek, abychom zjistili, jaestli je ž...

Džem z broskví a letních jablíček

Džem z broskví a letních jablíček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

650 g broskví (čistá váha po vypeckování a oloupání), 350 g letních jablek (váha ovoce po oloupání a vykrojení jádřinců), 500 g želírovacího cukru 2:1, šťáva z 1/2 citrónu

Oloupané a vypeckované broskve nakrájíme na malé kousky, oloupaná jablka nastrouháme najemno. Oboje v hrnci dobře smícháme s želírovacím cukrem, za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme podle návodu na obalu cukru. Když nám džem začíná tuhn...

Roláda s olé tvarohem

Roláda s olé tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 5 lžic cukru moučka, 5 lžic polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, Krém - 1 kostka jemného tvarohu, 1 pudink bez vaření Créme Olé kokos, 250 ml plnotučného mléka, 3 lžíce cukru moučka, čerstvé jahody

Vyšleháme pevný sníh z bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a zašleháme mouku. Do žloutkové směsi přidáme ušlehaný sníh, poprášíme kypřícím práškem a lehce jej vařečkou zapracujeme. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený papírem na peče...

Rychlý jablečný koláč z hrníčku

Rychlý jablečný koláč z hrníčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 jablka, 3 hrnečky polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 3/4 hrnečku cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička skořice, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, 3 lžíce Granka, 2 vejce, 1 hrneček mléka, 3/4 hrnečku slunečnicového oleje, 2 hrsti rozinek nebo sušených brusinek

Oloupaná jablka překrojíme na čtvrtiny, vyřízneme jaderník a jablka nakrájíme na malé kostičky. Do mísy dáme prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem, přidáme oba cukry, skořici, hřebíček a Granko. K sypké směsi přimícháme vejce rozšlehaná v ml...

Bublanina s černým rybízem

Bublanina s černým rybízem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g polohrubé mouky, 150 g cukru krupice, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 150 g rostlinného oleje, 3 vejce, 250 ml mléka, 250 g rybízu

Mouku smícháme s cukrem a práškem do pečiva, přidáme vejce, olej, mléko a vyšleháme těsto. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečícím papírem a rozetřeme těsto. Omytý černý rybíz obalíme v moučkovém cukru a nasypeme na těsto. Pečeme ve vyhřáté troubě...

Šátečky s jablky

Šátečky s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 250 g másla, 250 g jemného tvarohu, 20 g cukru moučka, špetka soli, Na potření -1 bílek, 1 žloutek, 1 lžíce mléka, Na náplň - 3 jablka, špetka skořice, 1 hrst dětských piškotů

Prosátou mouku s cukrem a solí promícháme. Přidáme tvaroh a nakrájené máslo a vypracujeme těsto. Vypracované těsto zabalíme do fólie a dáme na 30 minut do chladničky odpočinout. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubé nudličky, přidáme skořici a ro...

Kynutý jahodový knedlík plněný marcipánem

Kynutý jahodový knedlík plněný marcipánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

780 g hrubé mouky, 350 ml mléka, 2 vejce, 1 droždí (kvasnice), 40 g cukru, špetka soli, marcipán, jahody, máslo

Do vlažného mléka rozdrolíme droždí, přidáme špetku cukru a poprášíme moukou. Kvásek dáme na teplé místo a necháme vzejít. Poté smícháme s prosátou moukou, přidáme špetku soli a vajíčko. Těsto důkladně propracujeme a necháme kynout. Cca za hodinu ...

Irský rozinkovo-jablečný koláč

Irský rozinkovo-jablečný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,3 kg jablek, 200 g rozinek, 100 ml whisky, 500 g hladké mouky, 3 vejce, 250 g másla+1 lžíce, 200 g třtinového cukru, 1 skořice, 4 lžíce mléka

Začneme těstem. V robotu si dáme hníst mouku s celým máslem, jakmile se nám tyto dvě suroviny promísí, přidáme cukr a dvě vejce. Opět zapneme robota a vyhněteme hladké těsto. Vyjmeme a vytvoříme kouli, kterou zabalíme do potravinové folie. Necháme...

Kynutá šněrovačka se švestkami a tvarohem

Kynutá šněrovačka se švestkami a tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 40 g cukru krupice, 2 lžíce cukru krupice, 25 g droždí (kvasnice), 100 ml kravského mléka, 1 slepičí vejce, 1 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, 50 g másla, špetka soli, 250 g jemného tvarohu, 3 lžíce pudinkového prášku, troška citronové kůry, 1 lžíce rumu, 1 lžička rumu, vejce na potření, 1 hrst mandlí na posypání, 400 g švestek

Z vlažného mléka a droždí připravíme kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, sůl, rozpuštěný vlažný tuk, vejce, rum a kvásek. Zpracujeme těsto a necháme kynout. Náplň: Tvaroh smícháme s vejcem, cukry, pudinkovým práškem, rumem a citrónovou...

Bramborové měsíčky pečené s rajčátky a hrozny

Bramborové měsíčky pečené s rajčátky a hrozny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 menších brambor, olivový olej, sůl a pepř podle chuti, 200 g kuliček hroznového vína, 200 g cherry rajčátek

Brambory dobře vydrhneme ve vodě, neoloupané nakrájíme na měsíčky, osolíme a opepříme. Na plech vymazaný olejem vsypeme bramborové měsíčky, postříkáme je olejem a ve vyhřáté troubě necháme asi 20 - 25 minut péct. Plech vyndáme, ke skoro pečeným ...

Letní citronovo-jablečný koláč

Letní citronovo-jablečný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení rozváleného listového těsta, 4 jablka, šťáva a kůra ze dvou citrónů, 3 vejce, 100 g cukru krupice, 2 lžičky vanilkového pudinkového prášku, 40 g másla

Jablka oloupeme a ve velké míse nastrouháme. Zalijeme citronovou šťávou a přidáme citronovou kůru, pořádně promícháme. K jablečné směsi přidáme vejce, cukr, rozpuštěné máslo a vanilkový pudinkový prášek. Opět promícháme. Těsto si připravíme na v...

Ořechová bábovka s jablky a rumem

Ořechová bábovka s jablky a rumem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 hrneček cukru moučka, 1/2 hrnečku slunečnicového oleje, 1/2 hrnečku mléka, 150 g strouhaných ořechů, 2 jablka, 2 lžíce rumu, 1 hrneček hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru

Z vajec, moučkového cukru a vanilkového cukru utřeme pěnu. Postupně přidáváme veškeré ingredience, mouku s práškem do počiva, olej, mléko, ořechy, nahrubo nastrouhaná jablka a nakonec rum. Do vymazané a strouhankou vysypané formy nalijeme těsto, d...

Srnčí bifteky

Srnčí bifteky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g srnčí kýty, 2 banány, 1 pomeranč, troška citronové šťávy, špetka pepře, špetka soli, 3 lžíce slunečnicového oleje

Srnčí kýtu odblaníme a nakrájíme na větší plátky. Pokapeme ji citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme přes noc marinovat v chladničce. Na pánvi druhý den rozehřejeme olej a opečeme z obou stran. Ve výpeku z pánve osmažíme na...

Meruňková žemlovka

Meruňková žemlovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 rohlíků, 200 ml mléka, 2 vejce, 100 g cukru krupice, 750 g meruňkového kompotu nebo 700g čerstvých meruňek, 500 ml zakysané smetany

Vymažte zapékací mísu. Smíchejte mléko, vejce, cukr a ve směsi namáčejte rohlíky nakrájené na kolečka a dno zapékací mísy jimi vystelte. Druhou vrstvu tvoří okapené kompotované meruňky nebo oloupané čerstvé meruňky, ty pak potřete zakysanou smetan...

Karamelový dort s jahodami

Karamelový dort s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 bílků, 6 žloutků, 150 g cukru krupice, 200 g hladké mouky, 300 ml kravského mléka, 40 g cukru krupice, 1 sáček pudinkového prášku, 200 g másla, 200 g jahod (nakrájené), 100 g cukru krupice, 100 ml sladké smetany, 100 g cukru moučka, 20 ml rumu, 60 g mandlových pražených lupínků, 100 g jahod, 2 lžíce horké vody

Karamel si připravíme den předem. Cukr (100 g) utavíme na karamel, vlijeme do něj horkou smetanu. Krátce povaříme a necháme vychladnout. Korpus: Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání přidáme žloutky. Nakonec vmícháme mouku. Tě...

stránka: