Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kynuté jablečné lívance s jablíčky v karamelu

Obtížnost Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 30min
Nutriční hodnoty
968 kalorií 19.0g cukrů 10.0g tuků 28.0g bílkovin

Příprava

Do mísy prosijeme mouku, do středu vsypeme vanilkový cukr, uděláme důlek, přisypeme droždí a zalijeme ho několika lžícemi vlažného mléka. Necháme na teplém místě asi 15 minut vykynout kvásek. Pak přidáme špetku soli, vejce a zbývající mléko. Zaděláme těsto, které necháme asi 45 minut kynout. Do vykynutého těsta vmícháme plátky jablek. V lívanečníku na rozehřátém oleji upečeme lívanečky. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na klínky. Do pánve vsypeme cukr, zasříkneme vodou a za stálého míchání necháme cukr rozpustit. Když se cukr začíná barvit dozlatova, přihodíme jablka, promícháme s karamelem, ochutíme rumem a jablka necháme v karamelu lehce podusit. Stále opatrně mícháme a hlídáme, aby se nám karamel nepřipaloval. Zkaramelizovanými jablky obložíme porce lívanečků na talíři a můžeme podávat.

Bulb Tip k receptu

K lívanečkům můžeme ještě přidat ušlehanou šlehačku nebo kopeček vanilkové zmrzliny.


Přidat na Pinterest
Angel 666

17. 09. 2012, Recept navštíven: 2605x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to velmi dobrý recept na lievance

03. 04. 2016, 16:11

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
super livanečky

18. 04. 2016, 10:33

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
lievance a jablčka v karamele vyborné

19. 12. 2016, 20:44

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jablkové lievance su perfektné

01. 02. 2017, 11:05

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chuťovo výborné lievance

11. 03. 2017, 20:31

Přidat komentář

Facebook komentáře