Kynuté jablečné lívance s jablíčky v karamelu

Obtížnost

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

968 kalorií
19.0g cukrů
10.0g tuků
28.0g bílkovin


Příprava

Do mísy prosijeme mouku, do středu vsypeme vanilkový cukr, uděláme důlek, přisypeme droždí a zalijeme ho několika lžícemi vlažného mléka. Necháme na teplém místě asi 15 minut vykynout kvásek. Pak přidáme špetku soli, vejce a zbývající mléko. Zaděláme těsto, které necháme asi 45 minut kynout. Do vykynutého těsta vmícháme plátky jablek. V lívanečníku na rozehřátém oleji upečeme lívanečky. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na klínky. Do pánve vsypeme cukr, zasříkneme vodou a za stálého míchání necháme cukr rozpustit. Když se cukr začíná barvit dozlatova, přihodíme jablka, promícháme s karamelem, ochutíme rumem a jablka necháme v karamelu lehce podusit. Stále opatrně mícháme a hlídáme, aby se nám karamel nepřipaloval. Zkaramelizovanými jablky obložíme porce lívanečků na talíři a můžeme podávat.

Tip k receptu

K lívanečkům můžeme ještě přidat ušlehanou šlehačku nebo kopeček vanilkové zmrzliny.

přidejte na:
Chybí obrázek

17. 09. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
je to velmi dobrý recept na lievance

03. 04. 2016, 16:11

Chybí obrázek
super livanečky

18. 04. 2016, 10:33

Chybí obrázek
lievance a jablčka v karamele vyborné

19. 12. 2016, 20:44

Chybí obrázek
jablkové lievance su perfektné

01. 02. 2017, 11:05

Chybí obrázek
chuťovo výborné lievance

11. 03. 2017, 20:31

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.