Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Ovoce - stránka 16

Tykvovo-jablkový koláč s posýpkou

Tykvovo-jablkový koláč s posýpkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

cca1300 g tykve, 900 g jablek, 60 g másla, 100 g cukru krystal, 2 lžíce citronové šťávy, 1/4 lžičky mletých hřebíčků, 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžička mleté skořice, 100 g hrozinek- sultánek, NA POSYPKU: 300 g hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1/4 lžičky sody bikarbóny, 150 g studeného másla, 125 g hnědého cukru

Tekvicu rozkrojíme, odstránime jadierka, olúpeme a pokrájame na kocky. Jablká olúpeme, odstránime jadrovníky a pokrájame približne na rovnaké kúsky ako tekvicu. Do veľkej panvice dáme tekvicu, jablka, krýštalový cukor, korenie a hrozienka. Zakryje...

Salát s mandarinkami

Salát s mandarinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jablka, 5 mandarinek, 2 nepálivé papriky, 100 g žampionů, 200 g tvrdého sýra, 1 nízkotučný bílý jogurt, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžička hořčice, 1 lžička medu

Opláchnutá jablka rozpůlíme, odstraníme jadřince, oloupeme a rozkrájíme na menší kousky. Žampiony očistíme a rozkrájíme na stejně velké kousky. V mírně osolení vodě s trochou kmínu žampiony uvaříme. Jakmile jsou měkké, scedíme a necháme okapat. Z ...

Pečené kaki se sněhem

Pečené kaki se sněhem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kaki, 4 lžíce rumu, 4 bílky, 4 lžíce cukru moučka, 100 g mandlových lupínků

Kaki umyjeme a zbavíme lístečků. Každé ovoce rozřízneme na osm dílků, ale nedořezáváme do konce. Kaki by mělo vytvořit jakoby květ, který polijeme rumem. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, kterým kaki ozdobíme. Dáme zapéct do trouby rozpálené n...

Brusinkový koláč naruby

Brusinkový koláč naruby

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g Hery, hrneček cukru, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky mletého nového koření, 1 a 1/2 hrnku brusinek, 1 vejce, 1 1/4 hrnku polohrubé mouky, 1/2 sáčku prášku do pečiva, 125 ml mléka

Dno plechu si vyložíme pečícím papírem. Půl hrnku cukru smícháme se skořicí a novým kořením. Cukr rovnoměrně nasypeme na pečící papír. Na cukr nasypeme opláchnuté brusinky. Zbylý cukr si vyšleháme s máslem, postupně přidáváme vejce a vanilkový c...

Thajské banány z pánve

Thajské banány z pánve

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 2 lžíce včelího medu, 2 lžíce polohrubé mouky, 4 pevné banány, 150 g kokosové moučky, 50 g piniových ořechů

Z vejce, medu a hladké mouky ušleháme hladké těstíčko. Banány podélně rozpůlíme a každou polovinu rozřízneme ještě napůl. Několikrát je obrátíme v těstíčku a nakonec obalíme ve strouhaném kokosu smíchaném s piniovými jadérky. Smažíme na vysoké vr...

Indické džaldí-džaldí

Indické džaldí-džaldí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g oloupaných a nakrájených jablek, 1 hrneček cukru krupice, 1 hrneček krupice, 1 hrneček polohrubé mouky, 1 sáček vanilkového cukru, 250 g rozpuštěného másla, 2 zralé banány, 250 g sušených švestek, 1 lžíce mleté skořice

Jablka pokrájíme na kousky a smícháme s pokrájenými švestkami a skořicí. V jiné míse smícháme mouku, cukr a skořici. Do hlubokého pekáče nasypeme polovinu směsi a navrch dáme jablečnou směs. Pak oloupeme oba banány, rozřízneme je podélně na polovi...

Tarte amandine aux poires (Mandlový koláč s hruškami)

Tarte amandine aux poires (Mandlový koláč s hruškami)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení křehkého těsta, 100 g másla nebo Hery, 100 g cukru moučka, 1 plechovka hruškového kompotu, 100 g hořké čokolády, 100 g mletých mandlí, 2 vejce

Koláčovou formu si vymažeme a vysypeme moukou. Křehké těsto si na formu rozprostřeme a navlhčenýma rukama jej zatlačíme do formy. Ve vodní lázni si rozpustíme na kousky nalámanou čokoládu a odstavíme. Necháme ji mírně vychladit, aby byla vlažná. ...

Letní ovocné osvěžení  :-)

Letní ovocné osvěžení :-)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 1 hrnek polohrubé mouky, 3/4 hrnku cukru krupice, 5 lžic horké vody, 2 lžíce kakaa, 150 g jahod, 150 g malin, 1 lžíce Solamylu, 1 vanilkový cukr, 1 balení smetany ke šlehání , 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 500 ml mléka, 1 lžíce cukru krystal, čokoláda na ozdobu, 20 amaretek

Žloutky vyšleháme s cukrem krupicí, přidáme vodu a kakao. Z bílků vyšleháme sníh a lehce vmícháme do žloutků. Do menšího plechu vyloženým pečícím papírem vlijeme těsto. Na těsto naskládáme amaretky a dáme do vyhřáté trouby asi na 15-20 minut. Nech...

Rychlá jahodová marmeláda

Rychlá jahodová marmeláda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jahod, 800 g cukru krupice, 0,5 lžičky kyseliny citronové, 1 balení Pektogelu

Jahody očistíme, opereme, rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Jahodový protlak vaříme 10 minut od bodu varu. Přidáme ostatní přísady a dále vaříme 10 minut. Teplou marmeládu naplníme do suchých skleniček a zavíčkujeme.

Třešňový svítek

Třešňový svítek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 3 vejce, 3 lžíce cukru krupice, špetka soli, 250 g polohrubé mouky, lžíce oleje na vymazání plechu, miska třešní

V mléce rozmícháme vejce, přidáme cukr, špetku soli a mouku a vše prošleháme dohladka. Plech vytřeme olejem a dáme do trouby rozehřát. Na nahřátý plech nalijeme těsto a hned poklademe vypeckovanými třešněmi. Vložíme do trouby a pečeme asi 25 minu...

Jahodovo - třešňová polévka

Jahodovo - třešňová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jahod, 200 g třešní, 3-4 lžíce cukru krupice, 3 lžičky Solamylu, pár lístků máty , 200 ml červeného vermutu

Do 250 ml vody dáme jahody, vypeckované třešně, cukr a pár lístků máty. Vše přivedeme k varu, malou chvilku povaříme, ale jen tak, aby ovoce zůstalo nerozvařené, zahustíme Solamylem rozmíchaným v trošce vody, vypneme a necháme vychladnout. Přelij...

Pečené plněné pomeranče

Pečené plněné pomeranče

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 stejně velkých pomerančů, 40 g hladké mouky, 40 g másla, 50 g cukru krupice, 3 bílky, cukr moučka na posypání, hrst mandlí na ozdobu

Troubu předehřejeme na 200°C. Jeden pomeranč důkladně omyjeme a okartáčujeme, osušíme, ostrouháme z něj kůru a nakonec vymačkáme šťávu. Z ostatních čtyř pomerančů seřízneme vršky a vydlabeme z nich dužinu. Vydlabané pomeranče zabalíme po jednom do...

Domácí citronáda

Domácí citronáda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 hrnku hnědého cukru, 1 l vody, 1 hrnek citronové šťávy, kousek citrónu, svazek meduňky nebo máty, led

Cukr dáme do hrnečku a zalijeme ho asi 100 ml vařící vody, aby se rozpustil. Necháme vychladnout. Džbánek naplníme do poloviny ledem, přilijeme perlivou nebo neperlivou vodu a dolijeme vychlazenou vodou s cukrem. Pak jen natrháme mátu nebo meduňku...

Jogurtový dort s vínem

Jogurtový dort s vínem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 2 lžíce kakaa, 80 g cukru krupice, 1 vejce, 80 g másla, Krém: 400 g hroznového vína, 1 lžíce želatiny, 2 vejce, 100 g cukru krupice, 1 balení vanilkového cukru, 500 ml bílého jogurtu, 400 ml smetany ke šlehání

Troubu předehřejeme na 200°C. Smícháme mouku s kakaem a cukrem, přidáme vejce a na kousky pokrájené máslo. Vypracujeme těsto, zabalíme je do fólie a uložíme na 30 minut do chladničky. Potom je rozválíme a naplníme do rozevírací dortové formy, kter...

Koktejlové třešně v čokoládové chilli krustě

Koktejlové třešně v čokoládové chilli krustě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 koktejlových třešní, 100 g hořké čokolády, 50 g kokosové moučky, 5 listů máty peprné, 1 lžička chilli

Mátu omyjeme a nasekáme nadrobno. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a přidáme nasekanou mátu a chilli. V čokoládě namáčíme koktejlové třešně a ihned je obalujeme v kokosu. Necháme oschnout na pečícím papíře, nebo je můžeme uložit přes noc do le...

Osvěžující broskvové řezy

Osvěžující broskvové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 200 g cukru moučka + trochu do zakysané smetany, 100 ml mléka + 300 ml do šlehačky, 100 ml slunečnicového oleje, 200 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 600 ml zakysané smetany, 2 sáčky vanilkového cukru, 2 balení šlehačky v prášku, 1 velká konzerva broskvového kompotu, 2 sáčky prášku Zlatý klas, 1-2 balení broskvového džusu v prášku /min. 40 g/, 120 g cukru krystal

Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme mléko, olej, mouku, kypřící prášek a sníh z bílků. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, pečeme při 180°C asi 12-15 minut. Piškot necháme vychladnout. Šlehačky vyšleháme s mlékem, do s...

Brusinkové koláčky s mandlovou drobenkou

Brusinkové koláčky s mandlovou drobenkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Hery, 3/4 šálku cukru krupice, 2 lžičky vanilkového cukru, 3 vejce, 2 šálky hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 1 balení zakysané smetany (175 g), 200 g brusinek (sušené nebo směs sušených a mražených), 3 lžíce hnědého cukru, 3 lžíce hrubé mouky, 1 lžíce másla, 1/2 lžičky skořice, 2 lžíce mandlových lupínků

Rozšleháme Heru s cukrem a vanilkovým cukrem, postupně po jednom vešleháme vejce. Do napěněné směsi přimícháme zakysanou smetanu, mouku s kypřícím práškem a špetku soli. Směs rozdělíme do formiček vymazaných tukem, posypeme brusinkami a navrchu d...

Čokoládový koláč s jahodami a třešněmi

Čokoládový koláč s jahodami a třešněmi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 2 lžíce cukru krupice, 200 ml 12% smetany, pomerančová kůra (z půlky pomeranče), 50 g hladké mouky, 40 g kakaa, 1 lžička prášku do pečiva, 100 g vypeckovaných třešní, 100 g jahod, 1 lžíce másla na vymazání formy

Cukr, vejce, smetanu a pomerančovou kůru vyšleháme. Pak přidáme prosátou mouku, kakao a prášek do pečiva. Těsto nalijeme do vymazané formy a poklademe ovocem. Volila bych menší a hlubší formu, protože se mi zdál koláč v mé větší dortové formě příl...

Jablečné koláčky s karamelovým přelivem

Jablečné koláčky s karamelovým přelivem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

210 g hladké mouky, 240 g cukru krupice, 140 g Hery, 40 g másla, 40 g polohrubé mouky, 1 dcl rumu, 1 dcl smetany, 300 g jablek

Mouku smícháme s Herou, hladkou moukou a 70 g cukru. Uhněteme pevné těsto, které rozdělíme na dílky a namačkáme stejnoměrně do formiček. Jablka oloupeme, nakrájíme na plátky a naklademe na těsto. V každé formičce posypeme jablka lžičkou cukru. U...

Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g měkkého tvarohu, 1 vejce, špetka soli, 1 vrchovatý hrneček dětské krupičky, talířek jahod, cukr moučka podle chuti, asi 4 lžíce sladké smetany, 2 lžičky vanilkového cukru

Uhněteme hladké těsto z tvarohu, vejce a krupičky a špetky soli. Krupičku přidáváme podle hustoty tvarohu. Těsto nesmí být příliš tuhé, ale ani se nesmí lepit. Z těsta vytvarujeme dlouhý váleček, rozkrájíme si ho na dílky a tvarujeme kuličky o pr...

Ovocný salát s tofu

Ovocný salát s tofu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jablka, 2 hrušky, 200 g tofu natural , 1 pomeranč, 1 lžíce medu

Jablko a hrušku nakrájíme na kostky stejně jako tofu. Pomeranč rozebereme na měsíčky a nakrájíme na kostky. Dáme do mísy a zakapeme medem. Promícháme. Zdobíme květy sedmikrásek.

Letní hody

Letní hody

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g čerstvých jahod, 1 větší banán, 50 g čerstvých malin, 1 vanilkový lusk, 500 ml čerstvého vychlazeného polotučného mléka

Banán nakrájíme na kolečka. Banán, jahody, maliny vložíme do mléka. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vyškrábneme jadřinec k ostatním surovinám. Vše rozmixujeme na jemný koktejl.

Ovocný krém z tofu

Ovocný krém z tofu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tofu natural, 150 g čerstvých jahod, 100 g banánu, 1 vanilkový lusk, 10 g medu, 1 dcl polotučného mléka

Tofu rozmixujeme s mlékem, přidáme ovoce a vše rozmixujeme dohladka. Osladíme a přidáme vanilku. Necháme vychladit a podáváme.

Ledový nápoj z ananasu a máty

Ledový nápoj z ananasu a máty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvého ananasu nakrájeného na kousky, 1 okurka, oloupaná a bez semínek, 10 listů máty peprné, 50 ml limetové šťávy ( eventuelně citronové ), 4 šálky ledu

Všechny ingredience kromě ledu dáme do mixéru a rozmixujeme na drť. Pomalu přidáváme led, až je i ten rozmixovaný. Můžeme nahradit drtí. Nalijeme do vychlazených sklenic.

Plněná pečená jablka

Plněná pečená jablka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce oloupaných mandlí, špetka skořice, 30 g sušených meruňek, 2 lžíce medu, hrst ovesných vloček, 4 jablka

Troubu předehřejeme na 180°C. Mandle a sušené meruňky nakrájíme ostrým nožem na velmi malé kousky. Med smícháme s ovesnými vločkami, mandlemi a meruňkami. Zalijeme trochou vody a krátce povaříme. Z jablek vykrojíme jadřince, otvor nahoře mírně zvě...

stránka: