Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Ovoce - stránka 18

Jablečné pyré paní hraběnky

Jablečné pyré paní hraběnky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 velkých jablek, 1 tyčinka skořice, 4-6 hřebíčků, 1 balení zakysané smetany, hrst rozinek, hrst sušených brusinek, hrst sekaných vlašských ořechů, 2 lžíce medu, 2 lžíce javorového sirupu

Oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky a spolu s kořením dáme dusit pod pokličku doměkka. Měkká jablka necháme vychladnout, odstraníme koření, přidáme zakysanou smetanu, med a vše rozmixujeme dohladka. Do pyré vmícháme sušené brusinky a rozinky...

American Pie

American Pie

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 a 3/4 hrnku hladké mouky, 2 lžíce cukru krupice, 1/2 lžičky soli, 175 g studeného másla, 8 lžíc studené vody, 6 jablek (přibližně 1kg), 1/2 hrnku třtinového cukru, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžičky citronové kůry, špetka nastrouhaného muškatového oříšku, mléko na potření , trošku cukru na posypání

Do připravené mísy nasypeme 2 a 1/2 hrnku hladké mouky, lžíci cukru a lžičku soli, promícháme pomocí mixéru. Přidáme na kostky nakrájené máslo a několikrát krátce zapneme mixér, až se směs začne podobat hrubé drobence. Přilijeme asi 8 lžic studené...

Mňamka pro děti

Mňamka pro děti

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení smetanového krému (Pribináček), 8 piškotů, 2 nektarinky nebo jiné ovoce, šlehačka ve spreji, cukrářské zdobení

Na dno skleničky dáme smetanový krém, přidáme piškoty, ovoce nakrájené na kousky, šlehačku a dozdobíme cukrářským zdobením.

Hrušky v krému

Hrušky v krému

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 čerstvé hrušky, 3 lžíce cukru krupice, 1/2 citrónu, 250 ml mléka, 1 lžíce másla, 1/2 sáčku pudinku s vanilkovou příchuti, 100 ml smetany ke šlehání , 50 g hořké čokolády, 8 piškotů, 1 žloutek

Hrušky olúpeme, nakrájame na štvrtky a podusíme v osladenej a citrónom okyslenej vode. V mlieku rozšľaháme cukor s maslom a pudingový prášok, miešame všetko nad parou, až dostaneme tuhú hmotu do ktorej vmiešame žĺtok. Vychladnutý krém nalejeme na ...

Zapékané plněné broskve

Zapékané plněné broskve

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 velké broskve, 4 cukařské piškoty, 50 g tvarohu, 4 lžíce cukru krystal, 8 mandli, troška citronové kůry, 100 ml bílého vína, 40 g másla

Broskyne umyjeme, olúpeme, rozpolíme, vyberieme kôstky a časť dužiny, aby sme zväčšili dutinu na plnenie. Urovnáme ich do zapekacej misy vymastenej maslom a poprášime cukrom. Mandle posekáme, dáme ich do šálky, pridáme dužinu z broskýň, 1 lyžicu c...

Pomazánka  z avokáda s chilli

Pomazánka z avokáda s chilli

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 avokáda, 20 ml citronové šťávy, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 červené papriky (kapie), špetka soli

Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a dužinu vydlabeme. Papriku a cibuli nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. Poté všechny ingredience vhodíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Podáváme s čerstvým pečivem.

Banánová svačinka pro nejmenší

Banánová svačinka pro nejmenší

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 banány, 120 g piškotů dětských, 250 g jemného tvarohu, 50 ml mléka, 1 lžíce javorového sirupu

Piškoty rozdrtíme na větší kousky, banány nakrájíme na kolečka. Tvaroh, mléko a javorový sirup vymícháme dohladka. Do pohárů klademe nejprve kolečka banánů, poté nadrcené piškoty a nahoru tvarohový krém. Můžeme vytvořit i více vrstev, dokud ná...

Banány s krémem

Banány s krémem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 banány, 100 g cukru, 4 lžíce rumu, 1 lžíce vanilkového cukru, 2 vejce, 1 lžíce bramborového škrobu, 100 ml mléka

Do dvoch lyžíc vody dáme cukor, uvaríme sirup, pridáme vanilkový cukor a rum a v tejto zmesi máčame polovičky očistených banánov. Po chvíli ich vyberieme zo šťavy a uložíme na dezertné tanieriky. Zemiakovú múčku rozmiešame v studenom mlieku, ...

Flambované banány

Flambované banány

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 banány, 1 lžíce másla, 3 lžíce cukru moučky, 6 lžíc koňaku

Banány po dĺžke olúpeme. Na panvicu dáme maslo a trochu cukru. Na ohni rozpustíme, pridáme banány, posypeme zvyškom cukru, podusíme, obrátime, polejeme koňakom, zapálime a horiace podávame na stôl.

Citrusový koktejl

Citrusový koktejl

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 pomeranče, 1 citróny, 2 limetky, 1 lžíce cukru krupice, 100 ml vody, 1 svazek máty peprné

Vodu s cukrem a lístky máty svaříme a necháme vychladnout. Mezitím vymačkáme citrusové ovoce a získanou šťávu smícháme s mátovou vodou. Dáme vychladit a poté rozlijeme do sklenic.

Jablečná kaše

Jablečná kaše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g jablek, 1000 ml mléka, 1 lžíce másla, 200 g rýže, 100 g cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička citronové kůry, 1 lžička skořice, 3 vejce, 3 lžíce cukru moučka, špetka soli

Ryžu varíme v mlieku s maslom a soľou asi 30-40 minút. Po uvarení ocukríme a pridáme aj vanilkový cukor. Medzitým podusíme očistené jablka, pokrájané na plátky, v troške vody s citrónovou šťavou a škoricou. Do vymastenej nádoby navrstvíme ryžu s v...

Ovocné želé s bílým vínem

Ovocné želé s bílým vínem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

0,5 citrónu, 2 sáčky želatiny (20 g), 1 láhev bílého muškátového vína, 0,5 vanilkové tyčinky, 1 menší tyčinka skořice, 6-8 hřebíčků, 100 g cukru krupice, 1 dcl Tokajského vína, 2 velké nektarinky, 200 g různého dalšího ovoce, máta peprná na ozdobu

Citrón dôkladne umyjeme a vytlačíme šťavu. Biele víno povaríme s vanilkou, škoricou, klinčekmi, citrónovou kôrou a cukrom, potom necháme 10 minút odstáť pod pokrievkou. V 4 až 5 polievkových lyžíc teplého vína rozpustíme želatínu a prilejeme k cel...

Koláč se smaženými jablky

Koláč se smaženými jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g jablek, 160 g másla, troška citronové šťávy, 125 g cukru krystal, 1 balení vanilkového cukru, 1 hrst citronové kůry, špetka soli, 3 vejce , 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 - 2 lžíce mléka

Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme části jádřinců a nakrájíme na tenké plátky, které pokapeme citrónovou šťávou. V pánvi rozpustíme tři lžíce másla a plátky jablek na něm krátce dozlatova opečeme. Necháme vychladnout. V misce rozšleháme zbyt...

Rychlá placka s ovocem

Rychlá placka s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 1 sklenka cukru krupice, 3 sklenky polohrubé mouky, 1/2 sklenky slunečnicového oleje, 1-2 sklenky mléka, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička citronové kůry, 1-2 sklenky ovoce

Ze surovin umícháme hladké těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe ovocem. Pečeme ve vyhřáté troubě, dokud nezezlátne.

Teplé jahodové suflé

Teplé jahodové suflé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

180 ml mléka, 50 g kukuřičné moučky, 40 g másla, 4 slepičí vejce, 1 balení vanilkového cukru, 50 g cukru moučky, 200 g jahod

Mléko a kukuřičnou moučku promícháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Poté dáme do chladu. Přimícháme k tomu máslo, žloutky, vanilkový cukr a moučkový cukr, ušleháme dohladka. Z bílků našleháme tuhý sníh a přimícháme ho do těsta. Těsto nal...

Rybízová šťáva

Rybízová šťáva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg rybízu, 1 kg cukru krystal, 1 citrón, 1 l převařené vody

Vodu přivedeme k varu a necháme vychladnout. Do třílitrové zavařovací sklenice si dáme omytý rybíz (může být i se stopkami, nemusí se otrhávat) přidáme na plátky nakrájený citron a zalijeme vychladlou převařenou vodou. Přes sklenici dáme utěrku a ...

Jahodová dřeň

Jahodová dřeň

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

čerstvé jahody, cukr krupice dle potřeby

Jahody důkladně opláchneme, osušíme, očistíme a rozmixujeme s cukrem na hladký krém. Dřeň rozdělíme do menších misek nebo kelímků a uložíme do mrazáku. Podáváme ozdobené zeleným lístkem.

Liťáčky z jablek

Liťáčky z jablek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek vlažného mléka, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek nahrubo nastrouhaných jablek, 1 vejce, 3/4 prášku do pečiva, špetka soli

Všechny ingredience dobře promícháme a necháme cca 30 minut odstát. Potom smažíme a podáváme.

Višňový salát

Višňový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g višní, 50 g vlašských ořechů, 100 ml sladké smetany, 50 g cukru moučky, 50 ml rumu

Višne umyjeme, zbavime stopiek a kôstok, dáme na sklenú misu, pokvapkáme rumom, posypeme zomletými orechmi, polejeme sladkou smotanou, v ktorej sme rozmiešali cukor, a dobre premiešame. Šalát podávame dobre schladený.

Jahodová marmeláda

Jahodová marmeláda

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg prolisovaných jahod, 500 g cukru, 1/8 l vody

Zralé, červené a drobné jahody opereme, odstraníme stopky a prolisujeme nebo umeleme. Cukr s vodou svaříme na slabou nit, přidáme prolisované jahody a za stálého míchaní prudce vaříme, až se kapka na talíři neroztéká. Horkou marmeládu plníme do př...

Telecí játra s jablky

Telecí játra s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecich jater, 100 ml olivového oleje, cibule, jablko, sladko-kyselá okurka, 50 ml kečupu, lžíce Worcesterské omáčky, 30 g hladké mouky, 30 g francouzské hořčice, špetka bílého pepře , lžička soli

Teľaciu pečeň nakrájame na rezne, mierne ich naklepeme, potrieme trochu horčicou a okoreníme, pomúčime a na horúcom oleji z oboch strán opečieme. Opečené vyberieme na tanier. Do oleja pridáme nakrájanú cibuľu, ktorú trochu opražíme, pridáme jabĺko...

Omáčka z červeného rybízu

Omáčka z červeného rybízu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g červeného rybízu, 50 g másla, 70 g hladké mouky, 50 g cukru krupice, 50 ml mléka, citronová šťáva, špetka soli

Z masla a múky pripravíme ružovú zápražku. Zalejeme ju studenou vodou a mliekom, posolíme a dobre povaríme. Pridáme očistené umyté ríbezle a cukor, ešte trochu povaríme a podľa chuti okyslíme citrónom. So soľou v ovocných omáčkach veľmi opatrne, p...

Studená kiwi polévka

Studená kiwi polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks kiwi, 250 ml vody, 100 g cukru krupice, 500 ml vodky, 1 lžička citronové kůry

Vodu svaříme s cukrem a citronovou kůrou. Vaříme, dokud se objem nezměnší o jednu třetinu. Mezitím kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky. Do mixéru vlijeme svařený cukr s vodou, vodku a kousky kiwi. Rozmixujeme dohladka. Vychladíme a podáváme.

Dýně s ananasovou příchutí

Dýně s ananasovou příchutí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kg dýně, 1 kg cukru, 1 l vody, 1 l bílého vína, 1 citrón, hřebíček, 2-3 ananasové trestě

Nakrájenou dýni na kostečky namočíme na 24 hodin do vody se 4 deci octa. Po této době vodu slijeme a dýni vaříme v nálevu 1 l vody, 1 l bílého vína, 1 kg cukru, s 1 citronem nakrájeným na kolečka, hřebíčkem a ananasovou tresťí. Vaříme až dýně zesk...

Medové hrušky s oříšky

Medové hrušky s oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hrušek, 3 lžíce včelího medu, 200 g vlašských ořechů, 1 lžička zázvoru

Hrušky oloupeme zbavíme jádřinců a obalíme ve směsi nasekaných ořechů, zázvoru a tekutého medu. Opatrně je klademe na plech vyložený pečicím papírem a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

stránka: