Chutný jablkovo - rumový koláč s mandlemi
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
25min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
6590
kalorií
9.0g
cukrů
292.0g
tuků
99.0g
bílkovin
Příprava
Jablka očistíme a nahrubo nastrouháme. Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme postupně olej a ostatní suroviny. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, pečeme při 180°C asi 25-30 minut.
Ještě teplý koláč namažeme džemem a necháme vychladnout.
Nalámanou čokoládu smícháme s mlékem, máslem a moučkovým cukrem a na mírném ohni za stálého míchání rozpustíme /nevaříme!/. Polevou koláč potřeme a necháme ztuhnout.
Vynikající a šťavnatý koláč, dobrou chuť!
12. 11. 2010
Ingredience
- 2 vejce
- 100 g hořké čokolády
- 0,75 dcl rumu /nebo dle chuti/
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžíce mléka
- 2 lžíce másla
- 2 lžičky mleté skořice
- 4-5 větších jablek
- 2 hrnečky polohrubé mouky /250 ml/
- 2 hrnečky cukru moučka + 2 lžíce na polevu
- 1/2 hrnečku sekaných vlašských ořechů
- 1/2 hrnečku sekaných mandlí
- 1/2 hrnečku rostlinného oleje
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.