Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Ovoce - stránka 17

Šípkový čaj s ananasem a limetkou

Šípkový čaj s ananasem a limetkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 sáčky šípkového čaje, 8 kousků sušeného proslazeného ananasu, 1/2 limety, 4 lžičky medu, 4 malé snítky máty

Do šálků vložíme sáčky šípkového čaje, zalijeme vařící vodou a necháme 5-8 minut louhovat. Po této době sáčky vyndáme, do čaje rozdělíme ananas nakrájený na malé kousky, do každého šálku přidáme snítku máty, pár kapek limetkové šťávy a dosladíme ...

Svařené hruškové víno

Svařené hruškové víno

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l červeného vína, 1 skořice čínská, 1 lusk vanilky, 5 hřebíčků, 3 lžíce cukru krupice, 2 hrušky

Červené víno svaříme s kořením a cukrem. Koření je dobré dát například do gázového pytlíčku, jinak by se z nápoje špatně vyndávalo. Mezitím oloupeme hrušky, zbavíme je jádřince a nakrájíme je na kostičky. Vhodíme je do kořeněného vína a vaříme tak...

Pěna z granátových jablek

Pěna z granátových jablek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 granátové jablko, 3 žloutky, 3 lžíce cukru krupice, 1 lžička práškové želatiny, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Z granátového jablka nejprve vyloupeme zrníčka. Nejlépe se to dělá tak, že jablíčko rozkrojíme a ponoříme do misky s vodou. Těžká zrníčka klesnou ke dnu a slupky vyplavou nad hladinu. Získaná semínka propasírujeme přes síto. Vymačkanou šťávu přel...

Mražené jahodové minikošíčky

Mražené jahodové minikošíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g jahod, 3 lžíce včelího medu, 60 ml bílého jogurtu, 1 lžíce čerstvé citronové kůry, 4 listy máty peprné

Jahody omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Vložíme do mixéru a přidáme omytou mátu, tekutý med, jogurt a citronovou kůru (čerstvě nastrouhanou z chemicky neošetřeného citronu). Vše rozmixujeme. Nyní si připravíme papírové košíčky. Budeme jich po...

Sladký avokádový koktejl

Sladký avokádový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 avokádo, 300 ml mléka, 2 lžíce včelího medu, pár kapek citronové šťávy

Avokádo omyjeme, rozpůlíme, zbavíme pecky a vydlabeme dužinu. Potom dužinu z avokáda, mléko, med a citrónovou šťávu vlijeme do mixéru a dohladka rozmixujeme. Směs by se měla dát pít brčkem, takže pokud je trochu hustší (větší avokádo), přidáme tro...

Broskve s mandlovou pěnou

Broskve s mandlovou pěnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva broskví, 2 bílky, 1 vrchovatá lžíce cukru moučka, 60 g oloupaných mletých mandlí

Broskve necháme dobře okapat z nálevu a položíme je do zapékací misky, řeznou stranou nahoru. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, vmícháme do něj cukr a mleté mandle. Ochucený sníh rozdělíme na připravené půlky broskví. Vložíme do trouby a při 180°C z...

Plnění ježci z hrušek

Plnění ježci z hrušek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hrušky, 1 balení tučného tvarohu, 4 lžíce mletých vlašských ořechů, 50 g oloupaných mandlí, 8 rozinek, 1/2 citronu, 16 hřebíčků, 2 lžíce cukru moučka

Oloupané hrušky podélně rozkrojíme. Aby hrušky nezhnědly, pokapeme je citronovou šťávou. Tvaroh, máslo a cukr utřeme do pěny, do vyhloubených hrušek vložíme lžíci krému a překlopíme na talíř. Čumáček uděláme hrozinkou, oči z hřebíčku, záda posy...

Liči s chilli v alobalu

Liči s chilli v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g liči, 100 g mandarinek (nejlépe čerstvých), 6 lžic chilli omáčky, 2 lžíce mandlových lupínků, 1/2 lžičky másla

Rozehřejeme troubu na střední stupeň. Z alobalu vystřihneme dva čtverce, které lehce pomažeme rozehřátým máslem. Liči oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na půlky. Mandarinky oloupeme, rozebereme na dílky a ty podle velikosti krájíme na poloviny neb...

Smažená karambola s kokosem

Smažená karambola s kokosem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 karamboly, 2 lžíce kokosové moučky, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžičky skořice, 40 ml rostlinného oleje

Kokosovou moučku smícháme se skořicí a zázvorem a nasypeme do hlubší misky. Karambolu omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a obalíme v kokosovém obalu. Na pánvi rozpálíme olej a poté stáhneme na střední plamen. Karamboly rychle smažíme po obou stra...

Třešňový koktejl se zakysanou smetanou

Třešňový koktejl se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení zakysané smetany, 4 sáčky vanilkového cukru, 1/2 hrnečku kompotovaných třešní (bez pecek), 10 ml Griotky

Zakysanou smetanu, třešně, cukr a griotku vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Dáváme si záležet, protože výsledná směs musí jít pít brčkem. Přelijeme do dvou vysokých sklenic.

Zimní citrusový salát s medem

Zimní citrusový salát s medem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velký růžový grepfruit, 2 pomeranče, 1 konzerva mandarinkového kompotu, 1 bílý jogurt, hrst sušených brusinek, 1 lžíce medu

Grep oloupeme, zbavíme bílé slupky a nakrájíme na kousky. Dáme do misky, přidáme oloupané nakrájené pomeranče, scezené mandarinky a hrst sušených brusinek. Vše smícháme a dáme vychladit. Jogurt dobře prošleháme s medem. Před podáváním medový jogu...

Exotické ovoce v karamelu

Exotické ovoce v karamelu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 grepfruitu, 1 karambola, 1 pomeranč, 1/2 ananasu, 4 lžíce tekutého karamelu

Ovoce oloupeme, karambolu dobře omyjeme a vše nakrájíme na plátky velikosti sousta. Pokud v citrusech najdete semínka, nezkoušejte je dostat ven, přišli byste o spoustu lahodné šťávy. Pak střídavě kousky ovoce napichujte na grilovací jehly (nebo t...

Melounová bowle bez akoholu

Melounová bowle bez akoholu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 žlutý meloun, 2 kaki, 1 mango, 3 hrušky (hodně zralé), 500 ml minerálky, 20 ml citronové šťávy

Všechno ovoce oloupeme, mango vypeckujeme, meloun zbavíme semínek, hrušky jádřinců. Nakrájíme na stejně velké kostky - asi 1 cm. Nakrájené ovoce opatrně přendáme do mísy a dáváme pozor, aby nám zbytečně moc šťávy nezůstalo na prkénku. Přidáme citr...

Vitaminová bomba

Vitaminová bomba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 pomela, 2 kiwi, 1 lžíce jetelového medu, 1 hrneček vody

Z kiwi a poloviny pomela vyloupeme dužinu a pořádně ji rozmixujeme s vodou a medem. Nápoj necháme ještě vychladit nějakou dobu v ledničce nebo chviličku v mrazáku a můžeme podávat.

Čokoládové hrušky

Čokoládové hrušky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg hrušek, 1- 2 lžíce moučkového cukru, 1/4 l šlehačky, 4 lžíce čokoládové polevy dle potřeby

Oloupané hrušky rozpůlíme, odstraníme jaderníky a krátce povaříme v mírně oslazené vodě - dle zralosti. Do středu rovné mísy nastříkáme ozdobně šlehačku, kolem položíme osušené hrušky a mramorujeme čokoládovou polevou.

Třešně se smetanou

Třešně se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g třešní (čerstvých nebo zavařovaných), 1/2 citronu, 80 g cukru krupice, 1/8 l červeného vína (suchého) (můžeme nahradit ovocným sirupem), 1/8 l neslazeného třešňového moštu, 30 g bramborového škrobu, špetka mletého hřebíčku, 100 g sladké smetany, 1 balení vanilkového cukru

Třešně omyjeme a zbavíme pecek. Citron omyjeme horkou vodou a osušíme. 1/4 kůry nastrouháme a citron vymačkáme. Třešně dáme spolu s citronovou kůrou a šťávou, cukrem a vínem do hrnce. Smícháme škrob s 4-5 lžícemi třešňového moštu. Zbylý mošt přili...

Apple crumble

Apple crumble

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 jablek, 2 lžíce másla, 5-8 lžíc hladké mouky, 5 lžíc cukru krupice

Jablka si nakrájíme, osladíme dvěmi lžícemi cukru a povaříme je v kastrůlku doměkka. Mezitím co se nám jablka vaří, si připravíme crumble. Do mísy dáme dvě lžíce měkkého másla a přidáváme po lžících mouku a hněteme, dokud nedosáhneme sypké, drol...

Třený jablkový koláč se sněhem

Třený jablkový koláč se sněhem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 žloutků, 200 g tuku, 300 g cukru moučka, 0,15 l mléka, 300 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 50 g sekaných ořechů, 2 kg jablek i se slupkou, 1 vanilkový cukr, 6 bílků, 150 g cukru krystal

Příprava jablečné náplně: Čistá jablka zbavená jádřinců pokrájíme na kousky a podusíme s vanilkovým cukrem. Příprava sněhu: Bílky s krystalovým cukrem ušleháme nad párou na tuhý sníh. Tuk ušleháme s cukrem přidáme žloutky, mléko a mouku s pr...

Dušená jablka s křupavou náplní

Dušená jablka s křupavou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 velká kyselá jablka , 1/8 l bílého vína, 100 g oříškové čokolády, 1/2 lžíce másla, 2 lžíce mandlových plátků, 1 lžíce cukru krupice

Omyjeme jabllka a oloupeme pouze horní poloviny. Vyřízneme jádřince. V dostatečně velkém hrnci uvedeme do varu víno, vložíme jablka a přikrytá poklicí 10 minut vaříme. Jablka se nesmí rozvařit. Mazitím čokoládu nahrubo nasekáme, na pánvičce rozpá...

Jablka s karamelem

Jablka s karamelem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 jablka, 3 lžíce másla, 3 lžíce cukru krupice, 1/2 lžičky skořice, 1 lžíce cukru moučka, 200 g smetany ke šlehání (šlehačky)

Omyjeme jablka a zbavíme je jadřinců. Poté jablka nakrájíme na tenké plátky. Troubu rozehřejeme na 220°C. Plochou formu vymažeme 1 lžící másla, rovnoměrně do ní rozložíme jablka, posypeme cukrem krupice smíchaným se skořicí a obložíme plátky zbylé...

Letní nákyp

Letní nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce rostlinného oleje, 8 plátků chleba, 175 g cukru moučka, 3 dcl vody, 225 g jahod, 500 g malin, 175 g rybízu, 175 g ostružin, troška máty peprné, 1 balení smetany

Olejem vytřeme 6 forem o objemu 1,5 dl. Formy vyložíme chlebem. Do pánve dáme cukr s vodou. Jemně, za stálého míchání necháme rozpustit, pak uvedeme do varu a vaříme 2 minuty. Ponecháme stranou 6 větších jahod na ozdobení. Do uvařeného sirupu...

Výborný jablkáč

Výborný jablkáč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg hladké mouky, 1 kostka Hery, 1 vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce citronové šťávy, 8 lžíc mléka, 1 kg jablek, 2 sáčky pudinkového prášku, 9 lžic cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru

Mouku, heru, 8 lžic cukru, vejce, prášek do pečiva, citr.šťávu a mléko smícháme a vypracujeme tuhé těsto. Rozdělíme jej na 2 díly, z kterých vyválíme pláty o velikosti plechu.První přeneseme na vymazaný a vysypaný plech. Jablka okrájíme, nakrájíme...

Chutný jablkovo - rumový koláč s mandlemi

Chutný jablkovo - rumový koláč s mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-5 větších jablek, 2 hrnečky polohrubé mouky /250 ml/, 2 hrnečky cukru moučka + 2 lžíce na polevu, 1/2 hrnečku sekaných vlašských ořechů, 1/2 hrnečku sekaných mandlí, 1/2 hrnečku rostlinného oleje, 2 vejce, 1 kypřící prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa, 0,75 dcl rumu /nebo dle chuti/, 2 lžičky mleté skořice, 100 g hořké čokolády, 2 lžíce mléka, 2 lžíce másla

Jablka očistíme a nahrubo nastrouháme. Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme postupně olej a ostatní suroviny. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, pečeme při 180°C asi 25-30 minut. Ještě teplý koláč namažeme džemem a necháme vychladno...

Zavařený hruškový čaj

Zavařený hruškový čaj

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg hrušek, 150 g čerstvého zázvoru, 170 g cukru krupice, 150 g včelího medu

Hrušky oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na malé kostičky. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Hrušky a zázvor nasypeme do hlubokého plechu, přidáme cukr a tekutý med a dobře promícháme. Pečeme asi 45 minut v troubě předehřáté na 180°C. Poté směs...

Jablečňáky

Jablečňáky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 větších jablek, 1 vejce, 2 lžíce cukru krupice, 200 g polohrubé mouky, 150 ml mléka, 1 lžíce puding. prášku - vanilkový, troška skořice, olej na smažení

Jablka oloupeme a nastrouháme (nahrubo) do mísy. Přidáme všechny další ingredience a vše zamícháme tak, aby vzniklo těsto polořídké - asi jako na palačinky. Na pánvi rozpálíme olej a pomocí lžíce vytváříme na pánvi z těsta placičky velikosti dlaně...

stránka: