Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Ovoce - stránka 15

Malinový jogurt

Malinový jogurt

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

65 dkg malin, 300 ml bílého jogurtu, troška cukru krystal - dle chuti, 1 sáček vanilkového cukru, 1 sáček želatiny

Připravíme si želatinu – postupujeme dle návodu na obalu. Připravíme si 3 misky a na dno dáme omyté maliny (nějaké si necháme na ozdobu). Do bílého jogurtu přidáme rozpuštěnou želatinu a vanilkový cukr (kdo chce, může dosladit i klasickým cukrem)....

Koláč s malinami a zakysanou smetanou

Koláč s malinami a zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400-500 g malin, 150 ml zakysané smetany, 220 g hladké mouky, 170 g másla pokojové teploty, 3 vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 170 g cukru krupice, 200 g tvarohu, 100 g cukru moučka

V míse rozmícháme máslo, cukr, vejce, kypřící prášek do pečiva, vanilkový cukr a prosátou mouku. Směs mícháme jemně vařečkou, dokud se ingredience krásně nespojí. Poté zamícháme polovinu malin a 4 lžíce zakysané smetany a opět opatrně promícháme. ...

Skvěle vláčný jablečný koláč

Skvěle vláčný jablečný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g jablek, 150 g másla, 2 vejce, 170 g cukru krupice, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku, 1 lžíce skořice, 200 g hladké mouky

Jablka oloupeme a zbavíme jadřinců. Nakrájíme si je na plátky a zakápneme citronovou šťávou, aby nehnědla. V míse rozšleháme máslo s cukrem do hladké bílé hmoty. Poté postupně přimícháváme obě vejce. V druhé míse si smícháme mouku, kypřící prášek ...

Exkluzivní jablkový koláč

Exkluzivní jablkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 100 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, špetka soli, 1 žloutek, 100 g másla pokojové teploty, 3 lžíce studené vody, Náplň: 5 jablek, 50 g másla, 3 lžíce třtinového cukru, 5 lžíc meruňkové marmelády

Těsto si připravíme tak, že smícháme všechny ingredience a rukou vypracujeme na hladké těsto. Z těsta vytvoříme kouli, kterou zabalíme do potravinové folie a necháme v lednici uležet 30 minut. Mezitím co se nám chladí těsto, si oloupeme jablka a...

Vyjímečný jablečný dort

Vyjímečný jablečný dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 větší jablka, 100 g nahrubo nasekaných lískových ořechů, 100 g rozinek, 175 g másla + trocha na vymazání formy, 3 vejce, 350 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 2 lžičky skořice, 170 g cukru moučka

Připravíme si všechny suroviny. Dvě jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kousky. Dáme stranou a pokapeme citronovou šťávou. Lískové oříšky si nasekáme najemno. Máslo rozpustíme a necháme stranou zvolna chladnout. Poté do másla zaš...

Jablkový koláč II.

Jablkový koláč II.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

230 g změklého másla, 1 sáček vanilkového cukru, 350 g hladké mouky, 150 g třtinového cukru, 4 vejce, 500 g jablek, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva

Jablka oloupeme a zbavíme jadřinců, nakrájíme na plátky a zakápneme citronovou šťávou. Dáme stranou. Plech o délce 27 cm si vyložíme pečícím papírem. Elektrickým šlehačem vyšleháme vejce, změklé máslo, třtinový i vanilkový cukr do hladké hmoty. Po...

Balkánská švestková omáčka ke stejkům

Balkánská švestková omáčka ke stejkům

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vypeckovaných švestek, 1 lžíce sterilovaného kopru, 1 lžíce octa, 2 snítky estragonu, 1/2 paličky česneku, 1 lžíce sladké papriky, 1 lžička pálivé papriky, 1 lžíce soli

Rozpůlené švestky podlijeme troškou vody a pod pokličkou chvíli podusíme. Měkké švestky rozmixujeme, přidáme kopr, ocet, nadrobno nasekaný estragon a vaříme dál. Po chvíli přidáme prolisovaný česnek. Nakonec do houstnoucí omáčky přidáme oba druhy ...

Banány po brazilsku

Banány po brazilsku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 banány, 1 vejce, 100 ml mléka, 3 lžíce polohrubé mouky, 2 lžíce rumu, 3 hrsti kokosové moučky

Oloupané banány pokrájíme na špalíčky, namočíme do těstíčka, připraveného z mléka, vajíčka, mouky a rumu. Obalíme v kokosu a na rozpáleném tuku smažíme dozlatova. Ihned podáváme. Je to skvělá chuťovka.

Bábovka s borůvkami

Bábovka s borůvkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 hrnku polohrubé mouky, 125 ml slunečnicového oleje, 2 vejce, 1 hrnek čerstvých borůvek, 1 hrnek cukru krystal, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 125 ml mléka

Borůvky rozšleháme s 1/3 cukru. Celá vejce našleháme se zbývajícím cukrem, olejem, vanilkovým cukrem a 1 hrnkem mouky. Vmícháme rozšlehané borůvky, 1/2 hrnku mouky smíchané s kypřícím práškem a doředíme mlékem. Těsto vylijeme do předem vymazané a ...

Obrácený švestkový koláč

Obrácený švestkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g třtinového cukru, 7 větších švestek, odpeckovaných a rozpůlených, 225 g změklého másla, 100 g cukru krupice, 1 lžička vanilkové esence, 3 vejce, 260 g hladké mouky, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 3/4 lžičky sody bikarbóny, 1 lžička skořice, 40 g mandlových lupínků, 2 lžíce mléka

Rozdělávací koláčovou formu rozdělíme a dno vyložíme pečícím papírem. Formu složíme a okraje potřeme máslem, nebo vymažeme olejem. Dno formy posypeme jednou lžíci třtinového cukru a na cukr naskládáme rozpůlené švestky rozkrojenou částí dolů. ...

Podzimní hruškové muffinky se švestkou

Podzimní hruškové muffinky se švestkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 50 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 190 g másla, 120 ml mléka, 250 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce rumu, 2 středně velké hrušky, asi 12 švestek, hrst mandlových lupínků, 2 lžíce hrubého cukru krystal, špetka skořice, špetka mletého hřebíčku

Oloupané hrušky nakrájíme na menší kostičky a zakapeme rumem. Necháme chvíli odležet. Změklé máslo utřeme s cukrem, přimícháme vejce, přidáme mléko, mouku s kypřícím práškem, koření a nakonec vmícháme hruškové kostičky. Těsto rovnoměrně rozdělím...

Ovocná vitamínová bomba

Ovocná vitamínová bomba

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pomeranče, 1 banán, 2 jablka, hrst lískových ořechů, hrst para ořechů, hrst datlí, 1 citrón, 1 lžíce včelího medu

Pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky a nakrájíme na kousky. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Přidáme oloupaný a na kolečka nakrájený banán a vše zakapeme šťávou z citronu. Promícháme s lískovými oříšky, pokrájenými para ořechy a da...

Jablečná přesnídávka pro nejmenší

Jablečná přesnídávka pro nejmenší

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2,5 kg jablek, 1 tyčinka skořice, 1 necelé malé balení glukopuru (dle chuti)

Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce s nepřilnavým povrchem. Podlijeme troškou vody a přidáme skořici. Přiklopíme. Vaříme na mírném plameni, dokud jablka nezměknou a nezačnou se měnit v kašovitou směs. Ke konc...

Osvěžující malinová dřeň

Osvěžující malinová dřeň

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 l malin, 3 lžíce cukru moučka, 1-2 dcl vody

Čerstvé maliny utřeme s cukrem a rozředíme vodou. Hotovou směs nalijeme do formiček z umělé hmoty a necháme zmrazit.

Koláč s rybízovým sněhem

Koláč s rybízovým sněhem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g cukru krystal, 150 ml studeného mléka, 4 bílky, 300 g hrubé mouky, 4 žloutky, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 100 g másla nebo Hery, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 500-800 g červeného rybízu

Do mísy vložíme 150 g krystalového cukru a 1 vanilkový pudink. Promícháme a vsypeme obraný, propláchnutý a okapaný rybíz. Mražený nerozmrazujeme. Lze použít 500 - 800 g, záleží na tom, kdo kolik rád. Ušleháme tuhý sníh ze 4 bílků a obracením vařeč...

Granátová zmrzlina

Granátová zmrzlina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 granátová jablka, 1 limeta, 170 g cukru moučka, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Granátová jablka i limetu dobře omyjeme a vymačkáme z nich šťávu. Přelijeme do mísy, přidáme moučkový cukr a šleháme tak dlouho, dokud se nerozpustí. Nakonec přilijeme smetanu a šleháme do úplného ztuhnutí - dobře to jde s kuchyňským robotem. Tuho...

Mirabelková marmeláda

Mirabelková marmeláda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g cukr krupice, 2 g kyselina citronová, 1 kg mirabelkového protlaku

Mirabelky zbavíme stopek, opereme, povaříme v malém množství vody a prepasíjujeme. Protlak prudce vaříme 20-30 minut. Potom vsypeme v několika dávkách odvážené množství cukru, tak aby se var nepřerušil. S poslední dávkou cukru přidáme kyselinu cit...

Domácí švestková povidla

Domácí švestková povidla

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg švestek, 1 hrnek cukru krystal, 1 badyán (čerstvě umletý), 1 skořice (čerstvě umletá), 3-5 hřebíčků (čerstvě umletých), 0,3 dcl vody

Švestky vypeckujeme a vložíme do hrnce s nepřilnavým povrchem. Zalijeme vodou a na prudším ohni přivedeme k varu. Až se začne tvořit kašovitá hmota, přidáme cukr a koření. Na mírném ohni pak občasně zamícháme a vaříme cca 3-4 hodiny. Voda se musí ...

Kynutý jablečný závin

Kynutý jablečný závin

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 3 dcl mléka, 1 dcl oleje, 1 kostka kvasnic, 2 lžíce cukru krupice, 1 balení vanilkového cukru, 1 žloutek, tuk na potření, Náplň: strouhaná jablka, 1 lžíce cukru krupice, 1 lžička skořice

Z vlažného mléka, cukru a kvasnic uděláme kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme žloutek, vanilkový cukr a přilijeme kvásek a propracováváme těsto vařečkou. Poté necháme vykynout 30 minut. Vykynuté těsto si rozdělíme na 2 díly. Na jemně pomoučen...

Pečený čaj ze švestek a rybízu

Pečený čaj ze švestek a rybízu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg švestek, 1 kg červeného rybízu, 1200 g cukru krupice, 6 hřebíčků, 1 lžička skořice, 120 ml rumu

Omyté a vypeckované švestky nakrájíme na čtvrtinky. Nasypeme je na plech a smícháme s červeným rybízem. Přidáme cukr a koření a dobře promícháme. Troubu rozpálíme na 200 °C a ovoce pečeme asi 30 minut. Vyjmeme z trouby a přidáme rum. Hotový čaj n...

Bryja

Bryja

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jablka, 2 hrušky, 12 švestek, 150 ml vody, špetka soli, špetka skořice, 100 ml zakysané smetany, 2 lžíce polohrubé mouky

Omyté a vypeckované švestky rozkrájíme na čtvrtinky. Jablka a hrušky omyjeme, oloupeme, vypeckujeme a rozkrájíme na úzké měsíčky. Vše přendáme do hrnce, přidáme koření a zalijeme vodou. Povaříme 10 minut. Poté přidáme mouku rozmíchanou v zakysané...

Švestkový sirup

Švestkový sirup

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g cukru krupice, 4,5 kg švestek, 300 ml octa

Omyté a vypeckované švestky nasypeme do velké mísy. Prosypeme je cukrem a promícháme. Necháme 24 hodin uležet. Během odpočinku několikrát ručně promícháme. Pak směs přendáme do hrnce a přilijeme ocet. Vaříme pomalu 5-6 hodin, dokud se objem nezre...

Švestková čokoláda na vaření

Švestková čokoláda na vaření

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2,5 kg švestek, 2 balení vanilkového cukru, 100 ml rumu, 1 kg cukru krupice, 200 g kakaa

Omyté a vypeckované švestky hodíme do mixéru. Přidáme cukr a důkladně rozemeleme. Směs přelijeme do hrnce a švestky vaříme asi čtvrt hodinky. Necháme vychladnout a propasírujeme přes jemné sítko. Poté přidáme rum, vanilkový cukr a kakao a uložíme...

Švestkový táč

Švestkový táč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g polohrubé mouky, 200 g másla, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 balení vanilkového cukru, 250 g cukru krupice, 75 ml rostlinného oleje, 500 g švestek, 1 lžička skořice, 100 g cukru moučky, 2 vejce, 250 g tučného tvarohu

Švestky omyjeme, rozpůlíme a zbavíme pecek. Troubu rozpálíme na 200°C. Vajíčka utřeme s olejem, polovinou změklého másla a krupicovým a vanilkovým cukrem. Do vzniklé hladké směsi zapracujeme tvaroh, prášek do pečiva a 250g polohrubé mouky. Těsto ...

Skleněné ovoce

Skleněné ovoce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g hladké mouky, 1 vejce, 140 ml mléka a vody ve stejném poměru, 220 g cukru krupice, 3 lžíce vody, lžíce oleje, ovoce, olej na smažení

Z mouky, mléka, vody, soli a vejce utvoříme hladké těsto. Ovoce omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Kousky namáčíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji. V kastrůlku se silným dnem smícháme cukr, vodu a lžíci oleje a vaříme dokud se cukr neroz...

stránka: