Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Jablečný páj s drobenkou podle Apetitu

Obtížnost Čas přípravy
1h 30min
Čas vaření Celkový čas Porce
55min 2h 25min
Nutriční hodnoty
4168 kalorií 215.0g cukrů 198.0g tuků 36.0g bílkovin

Příprava

Ingredience na těsto smícháme a jemně rukou vypracujeme hladké těsto. Zabalíme jej do potravinové fólie a dáme na hodinu odpočívat do lednice.
Mezitím si oloupeme jablka a zbavíme je jadřinců. Nakrájíme na kostičky a vložíme do velké mísy. Přidáme zbylé těstoviny na náplň a pořádně zamícháme.
Dortovou formu si vymažeme máslem. Těsto z lednice vyválíme a vyložíme s ním formu, i okraje. Přitiskneme ke dnu i okrajům. Náplň z jablek přesypeme do dortové formy.
V další míse si jemně rukou smícháme máslo, cukr a mouku a vypracujeme prsty jemnou drobenku. Jablka ve formě posypeme hustě drobenkou a dáme do trouby, předehřáté na 180°C, péct na 55 minut.
Poté necháme koláč asi 5 minut dojít a můžeme podávat.

Bulb Tip k receptu

Já použila klasickou drobenku, ale místo hladké mouky v drobence můžete použít ovesné vločky.


Přidat na Pinterest
Sonia005

24. 10. 2011, Recept navštíven: 4163x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajuce

04. 10. 2015, 17:28

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobre na vyskúšanie a ochutnanie

15. 08. 2016, 20:10

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobrý recept,len zaberie viac času

30. 10. 2016, 18:44

Přidat komentář

Facebook komentáře