Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Jablečný páj s drobenkou podle Apetitu

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 30min , Čas vaření: 55min
Celkový čas: 2h 25min , porce

4168 kalorií, 215.0g cukrů, 198.0g tuků, 36.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Ingredience na těsto smícháme a jemně rukou vypracujeme hladké těsto. Zabalíme jej do potravinové fólie a dáme na hodinu odpočívat do lednice.
Mezitím si oloupeme jablka a zbavíme je jadřinců. Nakrájíme na kostičky a vložíme do velké mísy. Přidáme zbylé těstoviny na náplň a pořádně zamícháme.
Dortovou formu si vymažeme máslem. Těsto z lednice vyválíme a vyložíme s ním formu, i okraje. Přitiskneme ke dnu i okrajům. Náplň z jablek přesypeme do dortové formy.
V další míse si jemně rukou smícháme máslo, cukr a mouku a vypracujeme prsty jemnou drobenku. Jablka ve formě posypeme hustě drobenkou a dáme do trouby, předehřáté na 180°C, péct na 55 minut.
Poté necháme koláč asi 5 minut dojít a můžeme podávat.

Bulb Tip k receptu

Já použila klasickou drobenku, ale místo hladké mouky v drobence můžete použít ovesné vločky.

Sonia005

24. 10. 2011, Recept navštíven: 3762x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Jablečný páj s drobenkou podle Apetitu

Jablečný páj s drobenkou podle Apetitu

Ingredience na těsto smícháme a jemně rukou vypracujeme hladké těsto. Zabalíme jej do potravinové fólie a d...

Klasický jablečný páj podle Apetitu

Klasický jablečný páj podle Apetitu

Ingredience na těsto si vložíme do mísy a jemně vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do potravinové fólie a n...

Zobrazit všechny podobné recepty k Jablečný páj s drobenkou podle Apetitu Link-arrow

Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajuce

04. 10. 2015, 17:28

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobre na vyskúšanie a ochutnanie

15. 08. 2016, 20:10

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobrý recept,len zaberie viac času

30. 10. 2016, 18:44

Přidat komentář

Facebook komentáře