Klasický jablečný páj podle Apetitu

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 30min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

2h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

3216 kalorií
136.0g cukrů
93.0g tuků
40.0g bílkovin


Příprava

Ingredience na těsto si vložíme do mísy a jemně vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici alespoň hodinu odpočinout.
Mezitím co nám těsto odpočívá, oloupeme a očistíme si jablka. Nakrájíme je na plátky a v míse zakápneme citronovou šťávou, zasypeme skořicí a cukrem. Promícháme a necháme uležet.
Těsto vytáhneme z lednice a rozdělíme na dvě poloviny. Větší a menší. Formu vymažeme máslem a troubu rozehřejeme na 190°C. Z větší poloviny vyválíme tvar do formy a těstem formu vyložíme. Na těsto nasypeme jablka. Z druhé poloviny těsta také vyválíme stejný tvar a jablka v těstě přikryjeme.
Těsto po okrajích přimáčkneme a potřeme vajíčkem a posypeme třtinovým cukrem.
Podáváme nejlépe teplý.

Tip k receptu

Místo jablek můžeme použít hrušky, či švestky. Ze zbylého těsta můžeme vykrojit ještě ozdobné tvary a přidat na těsto.

přidejte na:
Sonia005

01. 11. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
chutne
dušanka 19. 04. 2016, 15:03
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborné a chutne
majka 15. 08. 2016, 22:09
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept sa mi osvedčil
Svetlana 08. 04. 2018, 16:43
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý recept
palino 20. 06. 2019, 14:01