Klasický jablečný páj podle Apetitu
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Ingredience na těsto si vložíme do mísy a jemně vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici alespoň hodinu odpočinout.
Mezitím co nám těsto odpočívá, oloupeme a očistíme si jablka. Nakrájíme je na plátky a v míse zakápneme citronovou šťávou, zasypeme skořicí a cukrem. Promícháme a necháme uležet.
Těsto vytáhneme z lednice a rozdělíme na dvě poloviny. Větší a menší. Formu vymažeme máslem a troubu rozehřejeme na 190°C. Z větší poloviny vyválíme tvar do formy a těstem formu vyložíme. Na těsto nasypeme jablka. Z druhé poloviny těsta také vyválíme stejný tvar a jablka v těstě přikryjeme.
Těsto po okrajích přimáčkneme a potřeme vajíčkem a posypeme třtinovým cukrem.
Podáváme nejlépe teplý.
Tip k receptu
Místo jablek můžeme použít hrušky, či švestky. Ze zbylého těsta můžeme vykrojit ještě ozdobné tvary a přidat na těsto.
Sonia00501. 11. 2011