Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Klasický jablečný páj podle Apetitu

Obtížnost Čas přípravy
1h 30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 2h 30min
Nutriční hodnoty
3216 kalorií 136.0g cukrů 93.0g tuků 40.0g bílkovin

Příprava

Ingredience na těsto si vložíme do mísy a jemně vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici alespoň hodinu odpočinout.
Mezitím co nám těsto odpočívá, oloupeme a očistíme si jablka. Nakrájíme je na plátky a v míse zakápneme citronovou šťávou, zasypeme skořicí a cukrem. Promícháme a necháme uležet.
Těsto vytáhneme z lednice a rozdělíme na dvě poloviny. Větší a menší. Formu vymažeme máslem a troubu rozehřejeme na 190°C. Z větší poloviny vyválíme tvar do formy a těstem formu vyložíme. Na těsto nasypeme jablka. Z druhé poloviny těsta také vyválíme stejný tvar a jablka v těstě přikryjeme.
Těsto po okrajích přimáčkneme a potřeme vajíčkem a posypeme třtinovým cukrem.
Podáváme nejlépe teplý.

Bulb Tip k receptu

Místo jablek můžeme použít hrušky, či švestky. Ze zbylého těsta můžeme vykrojit ještě ozdobné tvary a přidat na těsto.


Přidat na Pinterest
Sonia005

01. 11. 2011, Recept navštíven: 3479x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutne

19. 04. 2016, 13:03

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborné a chutne

15. 08. 2016, 20:09

Přidat komentář

Facebook komentáře