Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Hruškový páj podle Apetitu

Obtížnost Čas přípravy
1h 20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 10min 2h 30min
Nutriční hodnoty
3448 kalorií 7.0g cukrů 254.0g tuků 65.0g bílkovin

Příprava

Ingredience na těsto, kromě vody zpracujeme v míse na drobenku. Poté přilijeme vodu a rychle do těsta zapracujeme. Vytvoříme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a dáme do lednice uležet.
Koláčovou formu vymažeme máslem a dáme stranou. Zchlazené těsto vyjmeme z lednice a na hrubém struhadle si jej nastrouháme rovnoměrně do formy. Poté těsto přitlačíme na dně, i po okrajích a dáme do rozehřáte trouby na 180°C péct asi na 25 minut.
Mezitím co se nám těsto předpíká, oloupeme a rozpůlíme si hrušky. Oddělíme jadřince. Hrušky si můžeme ozdobně naříznout. Poté je vložíme do mísy, zalijeme citronovou šťávou a zasypeme 1 lžící cukru. Promícháme.
V další míse si smícháme 4 lžíce cukru, vejce, mascarpone a hladkou mouku. Vyšleháme do jemného krému, který nalijeme na předpečený a vychladlý koláč. Na něj naaranžujeme hrušky, posypeme mandlovými lupínkami a cukrem.
Dopékáme 40-45 minut při 180°C.

Bulb Tip k receptu

Jako obměnu můžete použít jablka.


Přidat na Pinterest
Sonia005

05. 11. 2011, Recept navštíven: 4490x


Přidat recenzi
Sonia005
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Na toto zimní počasí k teplé kávě ideální. Příprava je trochu dlouhá, ale rozhodně se vyplatí. Dbejte však na studené máslo, to je zde hodně důležité, pro celkový výsledek. Byl by výborný i s jablky
Přidané ingredience: dle receptu

14. 12. 2012, 11:45

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
výborná pochuťka

30. 01. 2016, 14:58

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to vyborný koláč aj ked trošku naročnejší

07. 05. 2016, 18:32

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyzera dobre, vyskúšam určite

03. 01. 2017, 20:53

Přidat komentář

Facebook komentáře