Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Hruškový páj podle Apetitu

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 20min , Čas vaření: 1h 10min
Celkový čas: 2h 30min , porce

3448 kalorií, 7.0g cukrů, 254.0g tuků, 65.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Ingredience na těsto, kromě vody zpracujeme v míse na drobenku. Poté přilijeme vodu a rychle do těsta zapracujeme. Vytvoříme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a dáme do lednice uležet.
Koláčovou formu vymažeme máslem a dáme stranou. Zchlazené těsto vyjmeme z lednice a na hrubém struhadle si jej nastrouháme rovnoměrně do formy. Poté těsto přitlačíme na dně, i po okrajích a dáme do rozehřáte trouby na 180°C péct asi na 25 minut.
Mezitím co se nám těsto předpíká, oloupeme a rozpůlíme si hrušky. Oddělíme jadřince. Hrušky si můžeme ozdobně naříznout. Poté je vložíme do mísy, zalijeme citronovou šťávou a zasypeme 1 lžící cukru. Promícháme.
V další míse si smícháme 4 lžíce cukru, vejce, mascarpone a hladkou mouku. Vyšleháme do jemného krému, který nalijeme na předpečený a vychladlý koláč. Na něj naaranžujeme hrušky, posypeme mandlovými lupínkami a cukrem.
Dopékáme 40-45 minut při 180°C.

Bulb Tip k receptu

Jako obměnu můžete použít jablka.

Sonia005

05. 11. 2011, Recept navštíven: 4210x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Hruškový páj podle Apetitu

Hruškový páj podle Apetitu

Ingredience na těsto, kromě vody zpracujeme v míse na drobenku. Poté přilijeme vodu a rychle do těsta zapra...

Zobrazit všechny podobné recepty k Hruškový páj podle Apetitu Link-arrow

Přidat recenzi
Sonia005
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Na toto zimní počasí k teplé kávě ideální. Příprava je trochu dlouhá, ale rozhodně se vyplatí. Dbejte však na studené máslo, to je zde hodně důležité, pro celkový výsledek. Byl by výborný i s jablky
Přidané ingredience: dle receptu

14. 12. 2012, 11:45

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
výborná pochuťka

30. 01. 2016, 14:58

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to vyborný koláč aj ked trošku naročnejší

07. 05. 2016, 18:32

Přidat komentář

Facebook komentáře