Hruškový páj podle Apetitu
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Ingredience na těsto, kromě vody zpracujeme v míse na drobenku. Poté přilijeme vodu a rychle do těsta zapracujeme. Vytvoříme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a dáme do lednice uležet.
Koláčovou formu vymažeme máslem a dáme stranou. Zchlazené těsto vyjmeme z lednice a na hrubém struhadle si jej nastrouháme rovnoměrně do formy. Poté těsto přitlačíme na dně, i po okrajích a dáme do rozehřáte trouby na 180°C péct asi na 25 minut.
Mezitím co se nám těsto předpíká, oloupeme a rozpůlíme si hrušky. Oddělíme jadřince. Hrušky si můžeme ozdobně naříznout. Poté je vložíme do mísy, zalijeme citronovou šťávou a zasypeme 1 lžící cukru. Promícháme.
V další míse si smícháme 4 lžíce cukru, vejce, mascarpone a hladkou mouku. Vyšleháme do jemného krému, který nalijeme na předpečený a vychladlý koláč. Na něj naaranžujeme hrušky, posypeme mandlovými lupínkami a cukrem.
Dopékáme 40-45 minut při 180°C.
Tip k receptu
Jako obměnu můžete použít jablka.
Sonia00505. 11. 2011
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: dle receptu
Sonia005 14. 12. 2012, 12:45