Hruškový páj podle Apetitu

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 20min
Čas vaření
1h 10min

Celkový čas

2h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

3448 kalorií
7.0g cukrů
254.0g tuků
65.0g bílkovin


Příprava

Ingredience na těsto, kromě vody zpracujeme v míse na drobenku. Poté přilijeme vodu a rychle do těsta zapracujeme. Vytvoříme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a dáme do lednice uležet.
Koláčovou formu vymažeme máslem a dáme stranou. Zchlazené těsto vyjmeme z lednice a na hrubém struhadle si jej nastrouháme rovnoměrně do formy. Poté těsto přitlačíme na dně, i po okrajích a dáme do rozehřáte trouby na 180°C péct asi na 25 minut.
Mezitím co se nám těsto předpíká, oloupeme a rozpůlíme si hrušky. Oddělíme jadřince. Hrušky si můžeme ozdobně naříznout. Poté je vložíme do mísy, zalijeme citronovou šťávou a zasypeme 1 lžící cukru. Promícháme.
V další míse si smícháme 4 lžíce cukru, vejce, mascarpone a hladkou mouku. Vyšleháme do jemného krému, který nalijeme na předpečený a vychladlý koláč. Na něj naaranžujeme hrušky, posypeme mandlovými lupínkami a cukrem.
Dopékáme 40-45 minut při 180°C.

Tip k receptu

Jako obměnu můžete použít jablka.

přidejte na:
Sonia005

05. 11. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Sonia005
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Na toto zimní počasí k teplé kávě ideální. Příprava je trochu dlouhá, ale rozhodně se vyplatí. Dbejte však na studené máslo, to je zde hodně důležité, pro celkový výsledek. Byl by výborný i s jablky
Přidané ingredience: dle receptu

Sonia005 14. 12. 2012, 11:45

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
výborná pochuťka

majka 30. 01. 2016, 14:58

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
je to vyborný koláč aj ked trošku naročnejší

Svetlana 07. 05. 2016, 18:32

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyzera dobre, vyskúšam určite

hanka 03. 01. 2017, 20:53

Přidat komentář