Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Ovoce - stránka 19

Marinovaný grilovaný ananas se smetanovou zálivkou

Marinovaný grilovaný ananas se smetanovou zálivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ananas, 5-6 lžic bílého rumu, 1 limeta, 1/2 hrnečku třtinového cukru, 1 balení zakysané smetany, 1 lžička skořice, ovoce a máta na ozdobu

Ananas oloupeme, nakrájíme na plátky, silné 1 cm a kulatým vykrajovátkem vykrojíme tuhé středy. V širší misce smícháme bílý rum se šťávou z limetky a do této směsi naložíme kolečka ananasu. Necháme odležet v chladu, nejlépe do druhého dne. Druh...

Ananas s medovou omáčkou

Ananas s medovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ananas, 4 žloutky, 1,5 lžíce medu, 1 lžička citronové šťávy, 125 ml smetany ke šlehání , 4 lžíce sektu, jahody

Očistený ananas pokrájame na malé kúsky. Vyšľaháme žĺtka s medom, pridáme citrónovú šťavu a vyšľahanú šľahačku, primiešame šumivé víno. Omáčkou polejeme ananás ozdobený čerstvou jahodou a strúhanou čokoládou.

Domácí jahodová zmrzlina se smetanou

Domácí jahodová zmrzlina se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jahod, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 vejce, 2 žloutky, 300 ml mléka, 200 g cukru moučka

Jahody opláchneme, očistíme a rozmixujeme se 100 g moučkového cukru /cukr přidáme dle kyselosti jahod/. Vejce, žloutky a 100 g cukru vyšleháme do pěny, přilijeme mléko, vyšleháme a postavíme na hrnec s teplou vodou. Směs šleháme nad párou do zhous...

Zapékaná jablka s banánovým krémem

Zapékaná jablka s banánovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jablek, citronová šťáva z 1/2 citronu, 2 banány, 250 ml zakysané smetany, 2 vejce, 1 skořicový cukr, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce rumu, 1 lžíce másla, 50 g rozinek

Jablká ošúpeme a nakrájame na plátky. Vložíme na vymastený pekáč, alebo tortovú formu, pokvapkáme citrónovou šťavou aby nezhnedli a posypeme škoricou alebo škoricovým cukrom. Premiešame, zarovnáme a zalejeme rozmixovanou hmotou z banánov, smotany,...

Kandovaná pomerančová kůra

Kandovaná pomerančová kůra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g pomerančové kůry, 100 g cukru krystal, 50 g cukru moučky

Kůru zbavíme bílého vnitřku a nakrájíme ji na tenké proužky. Vložíme do hrnce, přisypeme krystalový cukr a zalijeme vodou tak, aby byla zcela ponořená. Zvolna vaříme dosklovata, potom vodu slijeme a ještě horkou kůru obalíme v moučkovém cukru. Nak...

Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g čokolády (např. mléčná čokoláda milka), 50 g smetany ke šlehání (šlehačka), ovoce (jablka, banány, hrušky, ananas, jahody)

Na přípravu fondue použijeme Fondue set. Do misky na fondue nalijeme smetanu a přidáváme čokoládu nalámanou na menší kousky. Zapálíme čajovou svíčku pod miskou a za stálého míchání čokoládu rozpustíme. Ovoce nakrájíme na malé kostky, které násled...

Jahodové mušličky

Jahodové mušličky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jahod, 2 lžíce cukru krupice

Jahody rozmixujeme a ochutíme cukrem podle potřeby. Rozmixované jahody nalijeme do nádobky na led a dáme zmrazit do ledničky. Jahodové mušličky podáváme podle chuti nebo použijeme na zdobení.

Grilované banány

Grilované banány

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 banány, 4 lžičky cukru krupice, 4 lžičky likéru, 4 lžičky směsi mletých ořechů

Banány omyjeme, osušíme, ale neloupeme. Položíme na gril a z obou stran grilujeme, až je slupka tmavě hnědá. U každého banánu na horní straně odloupneme jeden široký pruh slupky. Horkou dužninu posypeme cukrem. Než se cukr rozpustí, pokapeme likér...

Jablko s bramborovým sněhem

Jablko s bramborovým sněhem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 jablko, 200 g moučných brambor, 100 ml podmáslí, špetka soli

Omyté brambory uvaříme ve slupce (20-30 minut). Po uvaření je oloupeme a prolisujeme. Smícháme s podmáslím a solí a umícháme na hladký krém. Jablko najemno nastrouháme, vložíme do mističky a přikryjeme bramborovým sněhem. Ihned podáváme.

Karamelizované ovoce na grilu

Karamelizované ovoce na grilu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks pomeranče, 2 banány, 4 plátky ananasu, 2 jablka, 2 hrušky, 4 lžíce cukru krupice

Pomeranče, banány, grapefruit a ananas nakrájíme na kousky a kolečka. Jablka a hrušky rozčtvrtíme, vyjmeme jádra a nakrájíme na malé kousky. Kousky ovoce napichujeme střídavě na špízy. Špízy položíme na alobal, posypeme cukrem a alobal dobře uzavř...

Zmrzlina z čerstvých jahod

Zmrzlina z čerstvých jahod

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jahod, 200 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr, 100 g cukru

Jahody nakrájíme na kousky, dáme do mísy, přidáme ostatní ingredience a tyčovým mixérem rozmixujeme na jemnou kaši, kterou dáme mrazit. Servírujeme klasickým způsobem, lze ozdobit šlehačkou, čokoládovým sirupem a lístky máty.

Netradiční salát s granátovým jablkem

Netradiční salát s granátovým jablkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 granátové jablko, 100 g anglické slaniny, 1 stroužek česneku, 4 ml octa, špetka soli, 1 hlávkový salát

Z granátového jablka vydlabeme zrníčka. Slaninu nakrájíme na kousky a rychle osmažíme. Salát natrháme na kousky velikosti sousta a smícháme s osmaženou slaninou a zrníčky granátového jablka. Zálivku vytvoříme smícháním octa, prolisovaného česneku ...

Zdravý pomerančový dezert

Zdravý pomerančový dezert

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pomeranč, 2 lžíce tekutého včelího medu, 20 ml olivového oleje, 12 piškotů, 2 kopečky vanilkové zmrzliny

Pomeranč oloupeme a nakrájíme na 6 plátků. Na jeden talíř položíme tři. Naaranžujeme piškoty a pokapeme medem a olivovým olejem (pokud jíte tento recept poprvé nebo si netroufáte, klidně stříkněte jen pár kapek). Přidáme kopeček vanilkové zmrzliny...

Medový grapefruit

Medový grapefruit

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 lžic včelího medu, 400 ml vody

Z grapefruitů vydlabeme dužinu, odblaníme a odstraníme semínka a rozmixujeme. Přidáme med a vodu a ještě chvíli mixujeme. Podáváme chlazené.

Vitamínová bomba z liči

Vitamínová bomba z liči

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst liči, 6 lžic cukru krystal, 600 ml voda

Oloupané liči povaříme v vodě asi 20 minut, přidáme cukr a mícháme, dokud se zcela nerozpustí. Necháme vychladnout a rozmixujeme. Podáváme chlazené.

Dortová třešňová poleva

Dortová třešňová poleva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml třešňového nektaru, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce škrobové moučky

Ve 130 ml třešňového nektaru rozmícháme cukr a přivedem k varu. Mezitím si v 10 - 20 ml nektaru rozmícháme škrobovou moučku a přidáme ji ke šťávě, společně povaříme, dokud se část tekutiny neodpaří a šťáva nezhoustne. Po vychladnutí ji nanášíme na...

Jahůdkové řezy

Jahůdkové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 300 g cukru moučka(půl do těsta a půl na náplň), 50 ml oleje, 100 ml teplé vody, 200 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 500 g jahod (i mražené), 1 pudink, 250 g másla, 100 ml čokoládové polevy, 100 ml šlehačky

Ušleháme vejce s cukrem, přidáme olej, vodu a nakonec mouku s práškem do pečiva. Upečeme piškot. Na krém si uvaříme pudink rozmíchaný v 0,5 kg rozmixovaných jahod (mražené - necháme povolit). Pak utřeme máslo s cukrem a postupně přidáváme vychladl...

Ovocná pěna

Ovocná pěna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g ovoce, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžíce cukru moučka, 1 balení ztužovače šlehačky

Ovoce si vybereme jaké nám chutná a rozmixujeme. Lehce ho poté smícháme s pevně ušlehanou smetanou se ztužovačem a cukrem. Rozdělíme do pohárů a dozdobíme ovocem dle chuti. Nejlepší je vychlazená v létě.

Dušená jablka v krému

Dušená jablka v krému

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 jablka, 8 lžic cukru moučka, 50 g ovocné marmelády, 0,5 l mléka, 1 sáček pudinkového prášku, 1 sáček vanilkového cukru

Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, dáme do pekáčku, na vrchu pocukrujeme, podlijeme trochou vody a upečeme v troubě. Pak je přendáme na misku, otvor po jádřinci vyplníme marmeládou a polijeme krémem. Příprava krému: V mléce rozmícháme pudinkový...

Vanilkový jablečný pudink

Vanilkový jablečný pudink

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 jablek, 2 lžíce cukru krupice, 1 kousek skořice , 3 hřebíčky, 1 balení pudinkového prášku s vanilkovou příchutí

Jablka oloupeme, vykrájíme a nakrájíme na kostičky. Dáme do hrnce, podlijeme trochou vody, přidáme cukr, hřebíček a skořici a dusíme asi 8 minut. Koření vyndáme a necháme trochu zchladnout. Přidáme vodu (tak, aby směsi bylo zhruba půl litru), přid...

Meruňková pěna

Meruňková pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g meruněk, 1 slepičí vejce, 1 balení vanilkového cukru

Meruňky pokrájíme na menší kousky a spolu s vejcem a cukrem rozmixujeme dohladka. Nalijeme do sklenic a necháme alespoň 2 hodiny vychladit.

Malinovo - ostružinová pěna

Malinovo - ostružinová pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g malin, 50 g ostružin, 120 g cukru moučka, 1 bílek, 1 lžíce citronové šťávy

Z bílku vyšleháme tuhý sníh. Maliny, ostružiny, cukr a citrónovou šťávu rozmixujeme dohladka a zlehka vmícháme ušlehaný sníh. Ihned podáváme.

Jablkovo - banánová přesnídávka

Jablkovo - banánová přesnídávka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 jablka, 1 banán, 10 ml banánového džusu, 1 balení vanilkového cukru

Banán a jablka oloupeme a z jablek ještě vykrojíme jádřinec. Dáme do vyšší nádoby, přidáme banánový džus a vanilkový cukr a dohladka rozmixujeme. Přelijeme do misek a necháme v lednici uležet min 3 hodiny.

Dezert mandarinkový

Dezert mandarinkový

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 mandarinek, 2 lžíce cukru moučka, 4 lžíce kokosové moučky, šlehačka

Oloupané mandarinky nakrájíme na plátky, srovnáme je na talířky, posypeme cukrem a kokosem a dáme vychladit do ledničky. Mandarinkový dezert podáváme vychlazený a ozdobený šlehačkou.

Ovocný talíř

Ovocný talíř

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

hrst malin, hrst třešní, hrst rybízu

Ovocie opláchneme, osušíme a naaranžujeme na tanier, dozdobíme zelenými lístkami.

stránka: