Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Ovoce - stránka 21

Citrónovo-limetková polévka

Citrónovo-limetková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g citrónů, 250 g limetek, 1 l vody, 4 lžíce cukru krupice

Nejdříve si 4 citróny omyjeme a nastrouháme z nich citrónovou kůru, kterou poté při podávání posypeme polévku. Zbytek citrónů oloupeme, limetky oloupeme. Dáme si 4 citróny, ze kterých jsme ostrouhali kůru, stranou, zbytek citrónů nakrájíme na men...

Třešňová polévka

Třešňová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g třešní, 1 l vody, 4 lžíce cukru krupice, 1/2 sáčku pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, 1 kelímek smetany, 2 lžíce citrónové šťávy

Třešně omyjeme, vypeckujeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme 2 lžíce cukru krupice a vaříme. Když jsou třešně měkké, dáme je do mixéru a umixujeme. Tuto směs nalijeme opět do hrnce, přisypeme ½ sáčku pudinku v prášku, aby byla směs hustější...

Špaldová kaše s jablkem

Špaldová kaše s jablkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g špaldy, 100 ml mléka, 1 lžička včelího medu, 1 jablko, troška skořice

Špaldu propláchneme a necháme vařit pod pokličkou ve dvojnásobném množství vody. Po 15 minutách odklopíme pokličku a počkáme, než se nám vyvaří voda, poté zalijeme špaldu mlékem a přidáme med (hezky nám v kaši zkaramelizuje). Nezapomínáme míchat! ...

Jahodová omáčka

Jahodová omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g (mražených) jahod, 2 lžíce sušeného sojového nápoje Zajíc, 1 lžíce včelího medu

Jahody necháme lehce roztát a nakrájíme je na kousky, vložíme do mixéru, přidáme trochu vody a necháme rozmixovat. Přidáme Zajíce a med a mixujeme dokud se nám vše nerozmělní. Můžeme rovnou konzumovat jako zmrzlinovou omáčku, nebo jí polít kned...

Bramborová placka s jablky

Bramborová placka s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

75 dkg vařených nastrouhaných brambor, 25 dkg polohrubé mouky, 1/2 lžičky soli, 1 vejce, cukr, skořice, 2-3 na hrubé slzy nastrouhaná jablka, máslo

Smícháme: brambory, polohrubou mouku, sůl, vejce. Zpracujeme v těsto a vyválíme obdélník a naplníme - cukrem, skořicí, na hrubé slzy nastrouhaná jablka a pokapeme rozpuštěným máslem. Přeložíme nejdříve kratší kraje přes náplň a potom delší kraje p...

Zasněžený švestkovo-papájový jogurt

Zasněžený švestkovo-papájový jogurt

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce drceného kokosu, 100 g bílého jogurtu, 100 g švestek, 1 lžíce kostek sušené papáji

Do jogurtu zamícháme kokos, na kousky nakrájené švestky a omyté kousky papáji, čímž vytvoříme rychlou, zdravou a chutnou pochoutku.

 Rýžovo-sojové lívanečky s jablečnou směsí

Rýžovo-sojové lívanečky s jablečnou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g rýže natural (celozrnné), 150 g sojového jogurtu (sojagurtu), 30 g celozrnné pšeničné mouky, 1 jablko, 1 hrst sultánek, 1 lžička skořice, 1 lžička včelího medu

Uvařenou rýži dáme do misky spolu se sojovým jogurtem a moukou a zamícháme v řídké těsto. Lžičkou klademe na pánev (nejlépe bez tuku) a roztíráme je, abychom vytvořili lívanečky o tloušťce 2-3 mm(aby se nám rychle upekly). Opékáme z obou stran. Ho...

Citronáda

Citronáda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst hřebíčků, citrónová kůra z jednoho citrónu, 1 balení vanilkového cukru, 500 ml vody

Do hrnce nalijeme 500 ml vody a přivedeme k varu, když voda vře, přidáme hřebíčky, nastrouhanou citrónovou kůru, vanilkový cukr a necháme povařit cca 15 minut.

Ovocný koláč s krémem

Ovocný koláč s krémem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

75 ml mléka, 200 g hladké mouky, 1/2 balení droždí (kvasnice), 50 g cukru, 50 g másla, 1 vejce, špetka soli, 500 g kompotovaných broskví, 300 g hotového vanilkového pudinku, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 150 g cukru, 1 balení vanilkového pudinku v prášku, 2 vejce, 1 lžička citrónové kůry, 2 červené blumy, 2 broskve, 50 g malin, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžíce vanilkového cukru

Mléko prohřejeme. Mouku dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přidáme 1 lžičku cukru a trochu mléka. Promícháme a necháme vzejít kvásek. Rozpusíme máslo. Do mísy s kváskem přidáme vlažné mléko, zbývající cukr, vejce, sů...

Meruňkové kytičky

Meruňkové kytičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jemného tvarohu, 4 lžíce mléka, 4 lžíce rostlinného oleje, 2 ks vejce, 50 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 250 g polohrubé mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 2-3 lžíce cukru moučky, 1 lžíce rumu, 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku, 12 ks půlek mražených meruněk, 1 sáček bílé čokoládové polevy

Do mísy dáme 125 g tvarohu, mléko, olej, 1 vejce, 50 g cukru krupice a vanilkový cukr a všechno spolu dobře rozmícháme. Do směsi přidáme mouku, smíchanou s pečícím práškem a vypracujeme vláčné těsto. 125 g zbylého tvarohu utřeme s moučkovým cukre...

Zámecké švestky

Zámecké švestky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 ks sušených švestek, 12 ks mandlí, 50 g kandované pomerančové kůry, špetka pepře, 1 lžička smetany, 12 plátků anglické slaniny, 1 vejce, 1 lžíce bílého vína, 1 lžíce hladké mouky, špetka soli, 1 lžíce oleje

Sušené švestky zbavíme pecek a do každé vložíme jednu praženou mandli. Kůru jemně rozsekáme, hodně opepříme a utřeme se smetanou v pastu, kterou potřeme připravené švestky. Každou švestku zabalíme do tenkého plátku slaniny a po třech napichujeme n...

Pečená jablka

Pečená jablka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks jablek, 100 g mletých vlašských ořechů, 40 g cukru moučka, 50 ml sladké smetany, 4 lžičky brusinkového džemu

Z mletých ořechů, cukru a smetany uvaříme za stálého míchání hustou kaši. Omytá a osušená jablka seřízneme, částečně vydlabeme spodní část s jadérky. Každé jablko vespod malinko seřízneme a položíme na plech vyloženým pečícím papírem. Do každého d...

Lívanečky z tvarohu a jablíček

Lívanečky z tvarohu a jablíček

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jemného tvarohu, 30 g Hery, 1 vejce, 2 jablka, 100 ml mléka, 1 lžíce rumu, 160 g polohrubé mouky, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 2 lžičky cukru krupice, 50 ml rostlinného oleje

Do mísy dáme tvaroh, vejce, přilijeme rozehřátou Heru, rum, mléko, oloupaná nastrouhaná jablka, cukr, mouku a pečící prášek. Dobře vymícháme těsto. Na oleji pečeme na lívanečníku malé lívanečky. Hotové lívance sypeme skořicovým cukrem nebo mažem...

Ovocné válečky z odpalovaného těsta

Ovocné válečky z odpalovaného těsta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 50 g másla, 300 g hrubé mouky, 2 ks žloutků, 500 g jablek, 500 g kiwi, 250 g tvarohu na strouhání, 125 g moučkového cukru, 50 g rozpuštěného másla na polití, 3 lžíce moučkového cukru na posypání

Mléko dáme vařit, když je mléko vroucí, přidáme do něj máslo, přisypeme mouku a mícháme, dokud nemáme tuhé těsto. Poté těsto necháme vychladnout, když je těsto vychladlé, přidáme žloutky, promícháme. Těsto dáme na pomoučený vál, vyválíme plát těst...

Třešňový trhanec

Třešňový trhanec

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 6 ks vajec, 200 g moučkového cukru, 500 g hrubé mouky, 500 g třešní, 1 balení vanilkového cukru

V mléku si rozšleháme žloutky, moučkový cukr, mouku a vypracujeme těsto, poté přimícháme tuhý sníh, který jsme ušlehali z bílků a toto těsto rozetřeme na tukem vymazaný plech, dáme na něj třešně vypeckované a upečeme. Pečeme při 200 °C, cca 20 min...

Nudle s dušenými jablky

Nudle s dušenými jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g nudlí, 6 ks jablek, 125 g rozpuštěného másla, 125 g moučkového cukru, 100 g mletých vlašských ořechů, 2 lžíce bílého víno, 1 balení vanilkového cukru

Nudle uvaříme dle návodu na obalu, scedíme a dáme do misky, přelijeme rozpuštěným máslem. Jablka oloupeme, omyjeme, nakrájíme na plátky, dáme do hrnce, podlijeme vínem, přidáme vanilkový cukr a dusíme doměkka. Při podávání na nudle dáme porci duše...

Zapékané nudle s jahodami

Zapékané nudle s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g nudlí, 125 g rozpuštěného másla, 120 g mletých vlašských ořechů, 150 g moučkového cukru, 2 konzervy jahod, 1 lžíce mleté skořice

Nudle uvaříme dle návodu na obalu, scedíme a dáme do misky, přelijeme rozpuštěným máslem, posypeme mletými ořechy, moučkovým cukrem a promícháme. Jahody scedíme, pokrájíme na menší kousky, posypeme mletou skořicí. Zapékací mísu vymažeme máslem, vy...

Tvarohový nákyp s jahodami

Tvarohový nákyp s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 konzervy jahod, 1 ks citrónu, 250 g měkkého tvarohu, 125 g moučkového cukru, 4 ks vajec, 5 lžic dětské krupice, 125 g mletých vlašských ořechů, 50 g másla, 1 lžíce moučkového cukru na posypání

Jahody scedíme, nakrájíme na menší kousky, přidáme citrónovou šťávu z celého citrónu a 1 lžíci citrónové kůry a promícháme. Žloutky ušleháme s moučkovým cukrem, přidáme tvaroh, krupici, promícháme. Ušleháme z bílků tuhý sníh a přidáme k ušlehaným ...

Smažená jablka

Smažená jablka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks jablek, 125 ml mléka, 4 lžíce polohrubé mouky, 1 lžíce moučkového cukru, 2 ks vajec, 1 lžíce rumu, špetka soli, 1 sklenka slunečnicového oleje na smažení, 1 šálek moučkového cukru na obalení

Jablka oloupeme, omyjeme, vyjmeme jádřince, nakrájíme na plátky, posypeme je moučkovým cukrem a necháme chvilku odležet. Mezitím si v mléce rozšleháme vejce, rum, lžíci moučkového cukru, poté přidáme mouku a vypracujeme řidší těsto, ve kterém násl...

Opilá melounová miska s ovocem

Opilá melounová miska s ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks malého cukrového melounu Ogen, 1 ks malého cukrového melounu Kantalup nebo Charentais, 200 g jahod, 1 hruška, 1 salátová okurka, 1 karambola, 6 lžic likéru podle chuti, 2 lžíce čerstvé máty peprné

Melouny napříč rozpůlíme a ze středu vydlabeme semena. Kulatým vykrajovačem na melouny nebo malou lžičkou vykrájíme kuličky dužiny a dáme je do velké mísy. Vydlabané slupky si necháme. Do mísy přidáme na plátky nakrájené jahody, na kousky nakrájen...

Zmrzlinový pohár

Zmrzlinový pohár

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml smetany ke šlehání , 4 ks vajec, 6 lžic moučkového cukru, 1 l zmrzliny, 1 balení vanilkového cukru, 2 ks pomerančů, 2 ks banánů, 2 ks kiwi

Šlehačku ušleháme do tuha. Poté ušleháme 4 žloutky a 3 lžíce moučkového cukru. Z bílků si ušleháme sníh, přidáme zbylý moučkový cukr. Ušlehané žloutky přišleháme do ušlehané smetany a dále přišleháme ušlehaný sníh, vanilkový cukr. Touto směsí napl...

Omáčka z lesních plodů

Omáčka z lesních plodů

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g malin, 125 g na plátky nakrájených jahod, 1 lžíce čerstvé citrónové šťávy nebo 1-2 lžíce třešňového likéru, 1 lžíce cukru krystal nebo dle chuti

V misce rozmačkáme ovoce vidličkou. Vmícháme cukr s citrónovou šťávou nebo líkérem. Případně ovoce rozmixujeme s citrónovou šťávou a cukrem. Ovocnou směs nandáme lžící do jemného síta, které podložíme miskou. Ovoce propasírujeme skrz síto pomocí v...

Salát z ovoce Dálného východu

Salát z ovoce Dálného východu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva liči v sirupu, 3 ks nakládaného zázvoru, 2 lžíce sirupu ze zázvoru, 1 ks limety - nastrouhaná kůra z ní, 2 ks pomeranče, 200 g kuliček modrého hroznového vína, 1 červené jablko

Liči scedíme přes síto podložené miskou. Polovinu scezeného sirupu odlijeme a do zbytku vložíme liči. Přidáme na jemné proužky nakrájený zázvor, sirup a limetkovou kůru a šťávu. Pomeranče oloupeme a ostrým nožem odblaníme. Držíme je nad miskou, ab...

Jablkový koláč se sýrem

Jablkový koláč se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 linecké těsto, 0,5 kg sladkých jablek nakrájených na plátky, 200 g pikantního sýra nakrájeného na kostičky, máslo na formu, špetka mletého hřebíčku, 1 hrst nahrubo nasekaných ořechů, 1 sáček vanilkového cukru

Do vymazané formy dáme placku z lineckého těsta a propícháme ji vidličkou, poklademe plátky jablek,posypeme sýrem , ořechy a hřebíčkem a dáme další vrstvu jablek.Posypeme vanilkovým cukrem.Zvolna pečeme ve vyhřáté troubě.Koláč je nejlepší ještě vl...

Borůvkový likér

Borůvkový likér

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 litry borůvek, 0,5 kg cukru krupice, kůra z 1 pomeranče, špetka kmínu, 1 skořice celá, 6 ks hřebíčku, 250 ml rumu, 250 ml vodky

Borůvky rozmačkáme a necháme v kameninovém hrnci v chladu 2-3dny stát.Pak přes plátno prolisujeme a chvilku povaříme s cukrem,kůrou z pomeranče,kmínem,skořicí a hřebíčkem asi půl hodiny.Po vychlazení přilijeme rum a vodku a uzavřené necháme 4 dny ...

stránka: