Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Ovocný koláč s krémem

Ovocný koláč s krémem

Obtížnost Čas přípravy
50min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 35min
Nutriční hodnoty
2928 kalorií 46.0g cukrů 263.0g tuků 66.0g bílkovin

Příprava

Mléko prohřejeme. Mouku dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přidáme 1 lžičku cukru a trochu mléka. Promícháme a necháme vzejít kvásek. Rozpusíme máslo. Do mísy s kváskem přidáme vlažné mléko, zbývající cukr, vejce, sůl a tekuté máslo. Vypracujeme těsto. Přikryté utěrkou je dáme na teplé místo vykynout. Těsto propracujeme a vyválíme z něj kulatý plát o něco větší než forma o průměru 26 cm. Těstem vyložíme vymazanou formu a zvýšíme okraje. Čerstvé broskve spaříme, oloupeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Kompotované broskve necháme dobře okapat. Troubu předehřejeme na 180ºC (horkovzdušnou na 160ºC). Na krém utřeme pudink, smetanu, cukr, pudinkový prášek, vejce a citronovou kůru. Trochou krému potřeme dno koláče. Poklademe půlkami broskví, potřeme zbývajícím krémem a povrch uhladíme. Koláč pečeme 40-45 minut.
Vyjmeme a necháme vychladnout. Koláč vyndáme z formy a přeneseme na podnos. Blumy omyjeme a vypeckujeme. Broskve spaříme, sloupeme a vypeckujeme. Broskve a blumy nakrájíme na dílky. Maliny opláchneme. Ovoce rozdělíme na krém. Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem, naplníme do cukrářského sáčku s hvězdičkovou trubičkou a na koláč nastříkáme růžice. Pocukrujeme a podáváme.


kaccka

22. 01. 2010, Recept navštíven: 2558x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
trochu pracnejší koláč, ale dobrý

27. 10. 2016, 21:35

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
ta práca za ten výsledok stojí, super koláč

17. 07. 2017, 11:31

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
veľmi dobrý ovocný koláč

29. 07. 2017, 19:37

Přidat komentář

Facebook komentáře