Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kynutý jablečný závin

Obtížnost Čas přípravy
45min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 15min
Nutriční hodnoty
2664 kalorií 10.0g cukrů 105.0g tuků 45.0g bílkovin

Příprava

Z vlažného mléka, cukru a kvasnic uděláme kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme žloutek, vanilkový cukr a přilijeme kvásek a propracováváme těsto vařečkou. Poté necháme vykynout 30 minut. Vykynuté těsto si rozdělíme na 2 díly. Na jemně pomoučeném vále rozválíme placku necelý 1 cm a dáme náplň -jablka, cukr a skořici. Srolujeme a položíme na vymazaný plech a potřeme tukem. Pečeme při 180°C do zlatova. Po vychladnutí rozkrájíme a podáváme pocukrované moučkovým cukrem


Přidat na Pinterest
Lenulinka

02. 08. 2011, Recept navštíven: 6885x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
zavin vyborný

16. 05. 2016, 09:45

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jablkový závin robím podobne, je velmi dobrý

07. 06. 2017, 21:49

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept na výborný jablkový závin

27. 06. 2017, 21:10

Přidat komentář

Facebook komentáře