Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Letní nákyp

Letní nákyp

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
10min 20min
Nutriční hodnoty
1248 kalorií 40.0g cukrů 24.0g tuků 9.0g bílkovin

Příprava

Olejem vytřeme 6 forem o objemu 1,5 dl.
Formy vyložíme chlebem.
Do pánve dáme cukr s vodou. Jemně, za stálého míchání necháme rozpustit, pak uvedeme do varu a vaříme 2 minuty.
Ponecháme stranou 6 větších jahod na ozdobení. Do uvařeného sirupu přidáme polovinu malin a zbytek ovoce, větší jahody rozkrojíme napůl a pár minut vaříme nad malým plamenem doměkka, tak aby neztratily svůj tvar.
Přendáme ovoce a trochu šťávy do forem. Přikryjeme dalšími pláty chleba. Okraje forem zalijeme menším množství šťávy, aby se chléb dobře namočil. Přiklopíme talířkem, dobře zatěžkáme, necháme zchladnout, pak důkladně vychladíme, nejlépe přes noc.
Zpracujeme zbylé maliny v mixéru nebo šlehači, či je jen propasírujeme (přes nekovový cedník). Přidáme dostatek ovocné šťávy k vytvoření řidčí konzistence.
Vyklopíme na talířky a přelijeme malinovou šťávou. Ozdobíme snítky máty a uloženými jahodami a podáváme se šlehačkou.


Alirtecka

28. 11. 2010, Recept navštíven: 1231x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře