Chybějící obrázek

Letní nákyp

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
10min

Celkový čas

20min

Porce


Nutriční hodnoty

1248 kalorií
40.0g cukrů
24.0g tuků
9.0g bílkovin


Příprava

Olejem vytřeme 6 forem o objemu 1,5 dl.
Formy vyložíme chlebem.
Do pánve dáme cukr s vodou. Jemně, za stálého míchání necháme rozpustit, pak uvedeme do varu a vaříme 2 minuty.
Ponecháme stranou 6 větších jahod na ozdobení. Do uvařeného sirupu přidáme polovinu malin a zbytek ovoce, větší jahody rozkrojíme napůl a pár minut vaříme nad malým plamenem doměkka, tak aby neztratily svůj tvar.
Přendáme ovoce a trochu šťávy do forem. Přikryjeme dalšími pláty chleba. Okraje forem zalijeme menším množství šťávy, aby se chléb dobře namočil. Přiklopíme talířkem, dobře zatěžkáme, necháme zchladnout, pak důkladně vychladíme, nejlépe přes noc.
Zpracujeme zbylé maliny v mixéru nebo šlehači, či je jen propasírujeme (přes nekovový cedník). Přidáme dostatek ovocné šťávy k vytvoření řidčí konzistence.
Vyklopíme na talířky a přelijeme malinovou šťávou. Ozdobíme snítky máty a uloženými jahodami a podáváme se šlehačkou.

přidejte na:
Alirtecka

28. 11. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
zaujímavý recept na nákyp

majka 17. 06. 2017, 19:35

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
nákyp z chleba je dobrý

hanka 04. 07. 2017, 20:28

Přidat komentář