Mražené jahodové minikošíčky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Jahody omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Vložíme do mixéru a přidáme omytou mátu, tekutý med, jogurt a citronovou kůru (čerstvě nastrouhanou z chemicky neošetřeného citronu). Vše rozmixujeme.
Nyní si připravíme papírové košíčky. Budeme jich potřebovat asi 20. Do každého košíčku nalijeme směs asi do třech čtvrtin výšky. Takto připravené košíčky vyrovnáme třeba na plech nebo do širší misky a uložíme do mrazáku. Necháme uvnitř přes noc.
Ráno (nebo kdykoli budete potřebovat) košíčky vyndejte, nechte mírně povolit a odstraňte papír. Zbudou vám moc pěkné bábovičky, které můžete servírovat na talířcích jako osvěžující dezert, zdobit s nimi poháry apod.
Tip k receptu
Nesnažte se med nahradit jiným sladidlem. Zabraňuje totiž vzniku nevzhledných krystalků, které by se vám jinak v pokrmu díky použití bílého jogurtu vytvořily.
notburga10. 03. 2011