Švestkový táč
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
30min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
4632
kalorií
50.0g
cukrů
289.0g
tuků
80.0g
bílkovin
Příprava
Švestky omyjeme, rozpůlíme a zbavíme pecek. Troubu rozpálíme na 200°C. Vajíčka utřeme s olejem, polovinou změklého másla a krupicovým a vanilkovým cukrem. Do vzniklé hladké směsi zapracujeme tvaroh, prášek do pečiva a 250g polohrubé mouky.
Těsto vyklopíme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečlivě rozetřeme. Na povrch poklademe švestky, řeznou stranou dolů. Připravíme si drobenku ze 100g másla, 100g polohrubé mouky, moučkového cukru a skořice a hojně s ní koláč posypeme.
Upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Necháme vychladnout a podáváme nakrájené na menší kousky.
Tip k receptu
Do drobenky můžeme přidat ještě 1/2 lžičky karobu.
notburga01. 08. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.