Švestkový táč

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
30min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

4632 kalorií
50.0g cukrů
289.0g tuků
80.0g bílkovin


Příprava

Švestky omyjeme, rozpůlíme a zbavíme pecek. Troubu rozpálíme na 200°C. Vajíčka utřeme s olejem, polovinou změklého másla a krupicovým a vanilkovým cukrem. Do vzniklé hladké směsi zapracujeme tvaroh, prášek do pečiva a 250g polohrubé mouky.
Těsto vyklopíme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečlivě rozetřeme. Na povrch poklademe švestky, řeznou stranou dolů. Připravíme si drobenku ze 100g másla, 100g polohrubé mouky, moučkového cukru a skořice a hojně s ní koláč posypeme.
Upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Necháme vychladnout a podáváme nakrájené na menší kousky.

Tip k receptu

Do drobenky můžeme přidat ještě 1/2 lžičky karobu.

přidejte na:
notburga

01. 08. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyskúšané , celkom dobre
hanka 23. 12. 2016, 21:59
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
je to velmi dobrý recept
katka16031 08. 03. 2017, 21:58