Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Švestkový táč

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 50min
Nutriční hodnoty
4632 kalorií 50.0g cukrů 289.0g tuků 80.0g bílkovin

Příprava

Švestky omyjeme, rozpůlíme a zbavíme pecek. Troubu rozpálíme na 200°C. Vajíčka utřeme s olejem, polovinou změklého másla a krupicovým a vanilkovým cukrem. Do vzniklé hladké směsi zapracujeme tvaroh, prášek do pečiva a 250g polohrubé mouky.
Těsto vyklopíme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečlivě rozetřeme. Na povrch poklademe švestky, řeznou stranou dolů. Připravíme si drobenku ze 100g másla, 100g polohrubé mouky, moučkového cukru a skořice a hojně s ní koláč posypeme.
Upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Necháme vychladnout a podáváme nakrájené na menší kousky.

Bulb Tip k receptu

Do drobenky můžeme přidat ještě 1/2 lžičky karobu.


Přidat na Pinterest
notburga

01. 08. 2011, Recept navštíven: 5539x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšané , celkom dobre

23. 12. 2016, 20:59

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to velmi dobrý recept

08. 03. 2017, 20:58

Přidat komentář
hanka
chystám sa vyskúšať

hanka 20. 05. 2016, 09:53

Facebook komentáře