Švestkový táč

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
30min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

4632 kalorií
50.0g cukrů
289.0g tuků
80.0g bílkovin


Příprava

Švestky omyjeme, rozpůlíme a zbavíme pecek. Troubu rozpálíme na 200°C. Vajíčka utřeme s olejem, polovinou změklého másla a krupicovým a vanilkovým cukrem. Do vzniklé hladké směsi zapracujeme tvaroh, prášek do pečiva a 250g polohrubé mouky.
Těsto vyklopíme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečlivě rozetřeme. Na povrch poklademe švestky, řeznou stranou dolů. Připravíme si drobenku ze 100g másla, 100g polohrubé mouky, moučkového cukru a skořice a hojně s ní koláč posypeme.
Upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Necháme vychladnout a podáváme nakrájené na menší kousky.

Tip k receptu

Do drobenky můžeme přidat ještě 1/2 lžičky karobu.

přidejte na:
Chybí obrázek

01. 08. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
vyskúšané , celkom dobre

23. 12. 2016, 20:59

Chybí obrázek
je to velmi dobrý recept

08. 03. 2017, 20:58

Přidat komentář
Chybí obrázek
chystám sa vyskúšať

hanka 20. 05. 2016, 09:53

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.