Čokoládový koláč s jahodami a třešněmi
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
25min
Celkový čas
35min
Porce
Nutriční hodnoty
720
kalorií
19.0g
cukrů
35.0g
tuků
27.0g
bílkovin
Příprava
Cukr, vejce, smetanu a pomerančovou kůru vyšleháme. Pak přidáme prosátou mouku, kakao a prášek do pečiva. Těsto nalijeme do vymazané formy a poklademe ovocem. Volila bych menší a hlubší formu, protože se mi zdál koláč v mé větší dortové formě příliš tenký. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 20-25 minut. Po vychladnutí můžeme posypat moučkovým cukrem.
Tip k receptu
Použít se dá jakékoli sezónní ovoce. Nejlepší je ale nějaké chuťově kyselejší.
Vera21. 05. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.