Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Ovoce - stránka 5

Ovocný salát se zakysanou smetanou

Ovocný salát se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 konzervy ananasového kompotu, 1 konzerva mandarinkového kompotu, 1 banán, 2 jablka, troška citronové šťávy, 1 balení zakysané smetany, 1 sáček vanilkového cukru

Ovoce z kompotů necháme okapat. Banán nakrájíme na kolečka, jablka na menší kousky. Vše dáme do mísy, pokapeme citrónovou šťávou a promícháme. Salát rozdělíme do misek a ozdobíme kopečkem zakysané smetany promíchané s vanilkovým cukrem.

Domácí vitamínová bomba

Domácí vitamínová bomba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hroznového vína, 5 mrkví, 6 jablek, 1 ananas

Hroznové víno, jablka, a mrkev omyjeme. Ananas zbavíme kůry. Mix ovoce vkládáme do odšťavňovače. Hotovou šťávu již nesladíme. Hrozny a ananas dodají sladkost. Vychladíme a můžeme podávat.

Okurkový salát s jablky a Mortadellou

Okurkový salát s jablky a Mortadellou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 okurka, 2 kyselá jablka, 1/2 cibule, 4 lžíce majonézy, 3 sterilované okurky, 100 g Mortadelly, 1/8 Pekingského zelí, troška Bylinkové soli, troška barevného pepře, troška kopru, troška petrželové natě, troška pažitky, troška cukru krystal, 50 g šunky, 1 klobása

Jablka, okurku a cibuli oloupeme. Pekingské zelí omyjeme a nakrájíme na proužky. Okurky a cibuli nakrájíme na malé kostičky. Jablka a salátovou okurku na jemné hranolky. Mortadellu, šunku a klobásu (nejlépe pikantní ) nakrájíme na kostičky. Ochutí...

Bowle -  "zelená louka"

Bowle - "zelená louka"

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 láhev Curacao blue, 3 konzervy ananasu, 1 l 100% pomerančového džusu, 1 láhev sektu, 200 ml mandarinkového džusu

Blue Curacao nalijeme do velkého džbánu nebo do mísy na bowle a přidáme okapané kostky ananasu (3 konzervy) necháme přes noc v chladničce. Další den do směsi přilijeme vychlazený 100% pomerančový a mandarinkový džus + láhev sektu. Promícháme a mů...

Zapečený krůtí řízek s ananasem

Zapečený krůtí řízek s ananasem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krůtí stehenní řízky, 1 konzerva ananasu, 2 šálky husté smetany, 4 lžíce kari kečupu, troška sůl, troška bílého pepře, 3 lžíce rostlinného oleje, 200 g strouhaného sýru, 1 lžíce másla

Krůtí řízky očistíme a nakrájíme na plátky. Osolíme a opepříme. Necháme po obou stranách "zatáhnout " na rozpáleném oleji s máslem na pánvi. Hustou smetanu smícháme s kari kečupem, solí a pepřem. Konzervu ananasu slijeme (kostičky). Řízky přendá...

Ovocné jogurtovo-kyškové osvěžení

Ovocné jogurtovo-kyškové osvěžení

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 lžic malin, 6 lžic ostružin, 400 ml kyšky, 1 a 1/2 lžíce cukru krystal, 1 ovocný jogurt Florian s borůvkovou příchutí, 4 lžíce pražených mandlí, 4 dětské piškoty

Ovoce omyjeme, rozmixujeme, přidáme kyšku a smetanový jogurt (borůvkový Florian). Dochutíme cukrem.

Rybízová marmeláda s vínem

Rybízová marmeláda s vínem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg červeného rybízu, 1 citrón, 1 balení želírovacího cukru, 200 ml růžového vína, 1 banán

Rybíz očistíme, přidáme šťávu a kůru z citronu (jen čistou kůru bez bílé dužiny), přilijeme 100 ml růžového vína a vaříme do rozvaření. Rozmixujeme, přecedíme, přidáme banán a vaříme 5 minut. Želírovací cukr pečlivé vmícháme, přilijeme zbytek vín...

Ostružinovo-banánová kyška  s hruškou

Ostružinovo-banánová kyška s hruškou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml kefíru, 2 banány, 200 g ostružin, 1 hruška, 1 lžíce cukru krystal

Hrušku očistíme a oloupeme, banán oloupeme, ostružiny umyjeme. Ovoce rozmixujeme, přidáme kefír a dochutíme cukrem. Zdobíme ovocem.

Chřestovo - jahodový salát

Chřestovo - jahodový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 malé konzervy chřestu , 6 slepičích vajec, 15 jahod, 400 ml zakysané smetany, 2 lžíce citronové šťávy, troška soli, troška bílého pepře

Vejce uvaříme na tvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Konzervovaný chřest slijeme od nálevu a nakrájíme na kolečka. Jahody očistíme a nakrájíme na plátky. V misce rozmícháme zakysanou smetanu dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Všech...

Kedlubnový salát s ovocem

Kedlubnový salát s ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kedluben, 2 ks pomeranč, 2 ks jablko, 1 ks citrón, 250 g Řeckého jogurtu, špetka soli, špetka bílého pepře, troška cukru moučka

Kedlubny očistíme a nakrájíme na tenké hranolky (můžete použít speciální multifunkční kráječ). Pomeranče a jablka očistíme a nakrájíme na kostičky. Přidáme jogurt a dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a cukrem dle chuti.

Ovocný těstovinový salát s tuňákem

Ovocný těstovinový salát s tuňákem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin, 1 konzerva mandarinek , 2 banány, 1 konzerva ananasu, 2 konzervy tuňáka, 250 g majonézy, špetka soli, 1 lžička mandarinkové šťávy, 1 lžička ananasové šťávy

Těstoviny uvaříme podle návodu. Mezitím slijeme mandarinky a ananas a nakrájíme na malé kousky. Banány oloupeme a nakrájíme na 1/2 kolečka. Přidáme 2 konzervy tuňáka (bez oleje či vlastní šťávy). Majonézu rozmícháme se lžičkou mandarinkové a anan...

Jablečný smoothie

Jablečný smoothie

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 sklenic jablečného džusu, 3 jablka, 3 sklenice Řeckého vanilkového jogurtu, 1 lžička skořice, 1 sáček vanilkového cukru

Jablka očistíme a zbavíme jádřinců. Vložíme do mixéru, přidáme jablečný džus a jogurt. Rozmixujeme a poté dochutíme skořicí a vanilkovým cukrem.

Jablková salsa

Jablková salsa

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 jablka, 3 lžíce strouhaného křenu, 1 hrnek bílého jogurtu, 1/2 lžíce plnotučné hořčice, troška barevného pepře , troška soli, 1 lžíce pažitky, 1/2 lžičky citronové šťávy

Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kostičky, přidáme jogurt, smetanový křen (ze skleničky), pažitku a hořčici. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Dvoubarevný hrnkový koláč

Dvoubarevný hrnkový koláč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 slepičí vejce, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 1 hrnek polotučného mléka, 1/2 hrnku slunečnicového oleje, 1 a 1/4 sáčku kypřicího prášku do pečiva, 1/2 hrnku meruněk, 1/2 hrnku švestek, 1 a 1/2 lžíce kakaa, 1 lžíce citronové kůry

Švestky a meruňky očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej, mouku s kypřicím práškem a mléko. Na závěr lehce vmícháme sníh. Část těsta si odebere...

Ovocná melounová miska

Ovocná melounová miska

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 vodního melounu, 6 švestek, 1 bluma, 1/2 sáčku skořicového cukru, 1/2 sáčku vanilkového cukru

Meloun vydlabeme a zbavíme pecek, nakrájíme na hranolky (můžeme použít ozdobný nůž na máslo). Švestky nakrájíme na měsičky. Ovocnou směs promícháme se skořicovým a vanilkovým cukrem. Necháme vychladit a nakonec dozdobíme žlutou blumou.

Indická krůtí směs na kari s jablky

Indická krůtí směs na kari s jablky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 krůtí prsa, 2 dcl smetany ke šlehání (šlehačky), 2 jablka, 2 lžičky kari koření, špetka soli, špetka pepře, 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce hladká mouka

Krůtí prsa a jablka důkladně omyjeme. Maso nakrájíme na kostičky. Jablka oloupeme, odstraníme jadřinec a také nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájenou na drobno vložíme do hrnce s rozehřátým olejem a necháme zesklovatět. Poté přimícháme maso a...

Zasklená rybízová bublanina

Zasklená rybízová bublanina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 100 g másla, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek plnotučného mléka, 1 sáček kypřicího prášku do pečiva, 350 g černého rybízu, 2 sáčky pudinkového prášku s malinovou příchutí, 900 ml nektaru z černého rybízu, 2 lžíce cukru krupice

Změklé máslo s cukrem a vejci vyšleháme do pěny. Přidáme polovinu mléka, polovinu mouky a opět vyšleháme. Poté zašleháme zbývající mléko a mouku s prosátým kypřicím práškem. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech s vyšším okrajem, povr...

Ostružinové smoothie

Ostružinové smoothie

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 ostružin, 2 banány, 400 ml mandlového mléka , 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička včelího medu, 10 malin

Omyté ostružiny a maliny rozmixujeme, přidáme banány, mandlové mléko, cukr a dochutíme medem. Vše rozmixujeme a vyšleháme do pěny. Podáváme ve vysokých sklenicích s brčkem.

Ostružinová zmrzlina

Ostružinová zmrzlina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g ostružin, 50 ml polotučného mléka, 2 sáčky vanilkového cukru, 420 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 lžička limetové šťávy, 50 ml ostružinového džusu, 1 lžíce cukru moučka, 1 banán

Ostružiny omyjeme a rozmixujeme s troškou mléka. Přecedíme a přidáme rozmixovaný banán, limetovou šťávu a ostružinový džus . V druhé misce vyšleháme smetanu ke šlehání s vanilkovým a moučkovým cukrem. Ovocnou směs zapracujeme do smetanové, dobře p...

Meruňkové knedlíky v bramborovo- tvarohovém těstě

Meruňkové knedlíky v bramborovo- tvarohovém těstě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

24 meruněk, 260 g hrubé mouky, 250 g vanička jemného tvarohu , 1 lžíce Řeckého jogurtu, 2 -3 žloutky, 250 g vařených brambor, 5 dkg rozpuštěného másla , špetka soli

Předem uvařené brambory si nastrouháme na jemném struhadle. Žloutky vymícháme s vychladlým rozpuštěným máslem a vaničkou tvarohu. Přidáme jogurt, mouku, špetku soli a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Pokud se těsto lepí můžeme podsypat hrubou mo...

Meruňkový kompot s hroznovým vínem

Meruňkový kompot s hroznovým vínem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 meruněk, 10 kuliček hroznového vína, 2 lžičky cukru krystal, troška stévie , 350 ml vody, 3-4 listy meduňky

Ovoce omyjeme. Meruňky vypeckujeme a nakrájíme na měsíčky. Víno bez pecek přidáme k meruňkám a dochutíme cukrem, stévií a lístečky meduňky. Zalijeme vodou. Vaříme 5-7 minut dle zralosti meruněk. Lístečky vyndáme a přelijeme do sklenice. Podáváme v...

Mandlovo - višňový džem s jablky

Mandlovo - višňový džem s jablky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g mandlových lupínků, 450 g višní bez pecek, 1 kg želírovacího cukru, 900 g jablek, 100 g banánů, 2 lžíce citronové šťávy

Vypeckované višně omyjeme a smícháme s želírovacím cukrem. Necháme 24 hod. odstát. Oloupaná jablka nastrouháme na jemno, přidáme banán, odležené višně s cukrem a uvedeme do varu. Dochutíme citronovou šťávou. Vaříme 5-7 minut. Mandlové vločky na ...

Tropic marmeláda

Tropic marmeláda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

900 g broskví, 3 banány, 1 lžíce limetové šťávy, 2 lžíce pomerančové šťávy, 1 balení želírovacího cukru

Broskve a banány oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme šťávu z citrusů a promícháme. Vaříme do rozvaření cca 20 - 30 minut dle zralosti ovoce. Hotovou směs rozmixujeme a přidáme želírovací cukr (používám 500 g žel. cukru na 1 kg ovoce/šťávy). ...

Rybízový salát s griotkou

Rybízový salát s griotkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 broskve, 2 nektarinky, 100 g angreštu, 200 g rybízu, 2 lžíce cukru moučka, 2-3 lžíce Griotky

Nektarinky a broskve vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. Smícháme je s rozpůleným angreštem a kuličky rybízu, pocukrujeme a polijeme griotkou. Promícháme a necháme v lednici odležet.

Hruškový salát

Hruškový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jablka, 2 hrušky, 100 g hroznového vína, 1 hrst vlašských ořechů, 6 lžic zakysané smetany, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce cukru moučka, 6 švestek

Jablka a hrušky oloupeme, vykrojíme jadřince, nakrájíme na tenké nudličky a dáme do mísy. Hrozno rozpůlíme, švestky vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtky a smícháme. Vše pokapeme citrónovou šťávou. Do smetany vmícháme cukr, nalijeme na ovoce a promíc...

stránka: