Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Ovoce - stránka 2

Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

75 g másla, 1 ks vejce, 250 g jemného tvarohu, 100 ml plnotučného mléka, 350 g polohrubé mouky, 10 ks meruněk, 50 g marcipánu

Připravíme si těsto: máslo utřeme s vejcem, přidáme tvaroh, mléko a mouku. Vzniklé těsto je pevné, ale vláčné. Meruňky omyjeme a rozpůlíme. Zbavíme pecky a na její místo dáme kousek marcipánu. Ovoce opět složíme dohromady (obě půlky k sobě), obal...

Ostružiny pod mandlovou drobenkou

Ostružiny pod mandlovou drobenkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g ostružin, 40 g cukru krupice, 20 g hrubé mouky, 30 g másla, 50 g mandlí

Ostružiny smícháme se lžící cukru a rozdělíme do zapékacích misek (můžeme lehce pomačkat). Zbytek cukru smícháme s moukou a máslem nakrájeným na kostičky a vytvoříme drobenku, do které pak opatrně zapracujeme plátky mandlí. Tuto drobenku dáme na ...

Nanuky z řeckého jogurtu

Nanuky z řeckého jogurtu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g řeckého jogurtu, 2 lžíce včelího medu, 80 ml pomerančové šťávy

Vše pořádně promícháme a dáme do nanukových forem. Necháme v mrazničce minimálně na dvě hodiny a podáváme.

Celerová mísa s mrkví a jablkem

Celerová mísa s mrkví a jablkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g celeru, 1 ks mrkve, 4 ks jablka, 4 lžíce crème fraîche, 1 lžíce másla

Celer, mrkev a jablka nakrájíme na malé kostičky. Povaříme 20 minut doměkka. Poté vše rozmixujeme. Vmícháme ostatní ingredience. Podáváme teplé.

Rajčatovo-melounový salát

Rajčatovo-melounový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 ks žlutého melounu, 1/4 ks okurky, 3 ks rajčat, 1 lžíce olivového oleje, 1/2 svazku máty peprné, 6 lžíc koriandru

Meloun, okurku a rajčata nakrájíme na stejně velké kousky a smícháme je s najemno nasekanými bylinkami. Přelijeme to olivovým olejem a promícháme. Podáváme vychlazené, přidat můžeme utřený stroužek česneku.

Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hladké mouky, 230 g másla, 500 g rebarbory, 500 g jahod, 100 g cukru moučky, 1 lžička soli, 1 lžička pomerančové kůry, 2 ks žloutku, 1 lžíce cukru krupice, 2 lžíce bramborového škrobu, 2 lžíce pomerančové šťávy, 2 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka)

Smícháme mouku, sůl, cukr krupici a máslo a vytvoříme směs podobnou drobence. Přilijeme 80 ml vody a vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dvě části, každou zabalíme do potravinářské fólie a necháme hodinu odpočívat v lednici. Rebarboru o...

Borůvkové muffiny

Borůvkové muffiny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks vejce, 1 lžička citronové kůry, 1,5 balení bílého jogurtu, 3 hrnky hladké mouky, 1,5 hrnku cukru krupice, 1,5 hrnku borůvek, 1,5 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 200 g másla

Vejce a jogurt necháme přes noc na kuchyňské lince, aby měly pokojovou teplotu. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Cukr vyšleháme s máslem do pěny. Poté postupně zašleháme vejce a přidáme citronovou kůru. Poté na střídačku přidáváme mouku a...

Nanuky z jahod a banánu

Nanuky z jahod a banánu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

16 ks jahod, 1 ks banánu, 150 ml ananasového džusu

Vše kromě čtyř jahod rozmixujeme. Přimícháme nahrubo nasekané zbylé 4 jahody a dáme do nanukových forem. Necháme v mrazničce minimálně na dvě hodiny a podáváme.

Ovocné želé

Ovocné želé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g malin, 50 ml bezového sirupu, 500 ml sektu, 100 g mascarpone, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce třtinového cukru, 4 lžíce máty peprné, 4 g želatiny, 1 balení vanilkového cukru

200 g malin rozdělíme do čtyř skleniček o objemu 150 ml. Zbylé ovoce nakrájíme na kousíčky a zasypeme třtinovým cukrem a zakápneme citronovou šťávou. Necháme chvíli odležet. Želatinu necháme nabobtnat 10 minut ve studené vodě. Smícháme bezový ...

Kávový mousse

Kávový mousse

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

100 ml plnotučného mléka, 40 g cukru krupice, 75 g žloutků, 10 g kávy, 300 g mléčné čokolády, 100 g hořké čokolády, 430 ml smetanay ke šlehání (šlehačka), 100 g lesního ovoce, 10 g želatiny

Mléko a 100 ml smetany přivedeme k varu. Zbytek smetany vyšleháme dotuha. Smícháme žloutky, kávu a cukr a na tuto směs nalijeme tak 2 lžíce horkého mléka se smetanou. Poté žloutky nalijeme do mléka na plotně a udržujeme je při teplotě 85 °C. ...

Rebarborový koláč s drobenkou

Rebarborový koláč s drobenkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g rebarbory, 200 g ovesných vloček, 200 g hladké mouky, 60 g třtinového cukru, 150 g másla, 1 lžíce bramborového škrobu, 1 lžička skořice, 4 lžíce cukru krupice

Rebarboru očistíme a nakrájíme na kousky. Smícháme ji s bramborovým škrobem, cukrem krupice a skořicí. Přeneseme do koláčové formy. Z ovesných vloček, mouky, třtinového cukru a másla připravíme drobenku, kterou vysypeme na rebarboru. Pečeme 20...

Americké hvězdičky s jahodami

Americké hvězdičky s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hladké mouky, 180 g másla, 900 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 600 g jahod, 100 g cukru moučka, 6 lžíc cukru krupice, 1 lžíce pomerančové šťávy, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička soli, 1-2 lžíce pomerančové kůry

Jahody nakrájíme nadrobno, přidáme vanilkový cukr a pomerančovou šťávu a necháme v chladu uležet, zatímco budeme připravovat těsto. Smícháme hladkou mouku, cukr krupici, prášek do pečiva, lžičku soli, pomerančovou kůru a nezměklé máslo a vypracuj...

Banán pečený s čokoládou

Banán pečený s čokoládou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks banánu, 64 g čokoládové rýže

Banány i se slupkou podélně nakrojíme – ale abychom nepřekrojili napůl. Dovnitř dáme kousky čokolády a celé to zabalíme do alobalu. Pečeme 25 minut na 200 °C. Slupka banánů se zbarví dočerna.

Domácí pálivý džem k masu a klobáskám

Domácí pálivý džem k masu a klobáskám

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 ks jablka, 2 ks badyánu, 1 ks skořice, 100 g třtinového cukru, 1 lžička zázvoru, 2 lžíce jablečného octu, 1 lžička chilli koření, 1/2 lžičky kurkumy

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Dáme je do hrnce a zasypeme je cukrem. Přidáme 3 lžíce vody, ocet, šťávu z nastrouhaného zázvoru, chilli koření, kurkumu, skořici i badyán. Vaříme až jablka změknou. Poté vyndáme koře...

Salát s mangem a papájou

Salát s mangem a papájou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks krevet, 1 stroužek česneku, 1 ks limety, 1/2 ks papáje, 1/2 ks manga, 1 ks mrkve, 1/2 ks grapefruitu, 1 ks červené cibule, 1/2 ks chilli papričky, 2 lžičky koriandru, 7 g soli, 7 g pepře, 4 lžičky olivového oleje, 1/2 hrsti řeřichy, 1/2 lžičky třtinového cukru, 1 troška zázvoru

Papáju a mango nakrájíme na kostičky, mrkev a cibuli na tenká kolečka. Grapefruit oloupeme a nakrájíme na plátky. Smícháme šťávu z poloviny limetky a dvě lžičky oleje. Přidáme 50 ml vody a trochu cukru. Nastrouháme zázvor a přidáme ho do zálivky...

Salát s avokádem

Salát s avokádem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks avokáda, 1 ks citrónu, 1 ks broskve, 7 g soli, 7 g pepře, 4 plátky bagety, 150 g kozího sýru, 50 g polníčku, 50 g rukoly, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná)

Avokádo oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Zakápneme citrónovou šťávou. Broskev nakrájíme na měsíčky a opečeme nasucho v pánvi. Kozí sýr nakrájíme na kolečka, potřeme olejem a ogrilujeme nasucho v pánvi. Bagetky opečeme nasucho v pánvi. Z ci...

Tažený makový štrůdl s višněmi

Tažený makový štrůdl s višněmi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 100-50 ml slunečnicového oleje, 1 špetka soli, 150 g máku, 60 g cukru krupice, 50 g másla, 200 g višní, 3-4 lžíce cukru moučky

Smícháme mouku, 100 ml oleje, špetku soli a 250 ml vody. Vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočívat. Poté ho rozdělíme na dvě poloviny. Vyválíme ho a pak ještě rukama namočenýma do oleje táhneme, až je těsto úplně tenké. Posypeme ho m...

Tvarohová zmrzlina s ovocem

Tvarohová zmrzlina s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

650 g jemného tvarohu, 150 g třtinového cukru, 1 grapefruit, 3-4 lžíce whisky, 400 g jahod

Tvaroh rozmixujeme, aby byl tekutější. Jahody rozmixujeme na kaši. Tvaroh stále mixujeme a přidáváme postupně všechny ostatní suroviny (z grepu jen dužinu bez kůžičky). Podle chuti přidáme cukr. Poté přelijeme do nádoby a dáme do mrazáku. Za...

Panna cotta z farmářského jogurtu

Panna cotta z farmářského jogurtu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bílého jogurtu, 500 g jemného tvarohu, 2 lžíce včelího medu, 1 ks mléčné čokolády, 2 lžíce máty peprné, 200 g jahod, 200 g medového müsli

Tvaroh vyšleháme s jogurtem a ochutíme medem – podle chuti. Müsli rozdělíme do pohárků, na to nalijeme tvarohovou směs a ozdobíme rozpuštěnou čokoládou, jahodami a mátou. Podáváme dobře vychlazené.

Medovo-mandlové fíky

Medovo-mandlové fíky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks fíků, 2 lžíce řeckého jogurtu, 1 lžíce včelího medu, 1 lžíce mandlí, 4 špetky skořice

Mandle použijeme nejlépe plátky (můžeme je nasucho opéct v pánvi, chceme-li). Fíky rozpůlíme a naskládáme je na talíř, řezem nahoru. Ozdobíme jogurtem a pokapeme medem. Posypeme skořicí a posypeme mandlemi. Podáváme.

Zdravý lososový salát

Zdravý lososový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g kuskusu, 200 g brokolice, 50 g polníčku, 1 lžíce olivového oleje, 40 g dýňových semínek, 2 plátky lososu, 1 ks citrónu, 1/2 ks granátového jablka, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Kuskus připravíme podle návodu. Poté ho smícháme se lžičkou olivového oleje. Brokolici a lososa připravíme v páře. Trvá to tak 5 minut. Zbylý olej smícháme s citrónovou šťávou. Smícháme brokolici se semínky z granátového jablka, dýňovými semí...

Ananas se skořicovou omáčkou

Ananas se skořicovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks limety, 1 ks ananasu, 2 lžíce včelího medu, 200 g zakysané smetany, 2 špetky skořice, 2 špetky muškátového ořechu, 2 lžičky cukru moučky, 2 lžičky másla

Ananas nakrájíme na 8 měsíčků, odkrájíme dřevnatý vnitřek a slupku. Smícháme limetkovou kůru a šťávu s 1 lžící medu, špetkou skořice a špetkou muškátového oříšku. V jiné misce smícháme zakysanou smetanu se špetkou skořice a cukrem. V pánvi n...

Bylinková feta s nektarinkovým salátem a mákovým dresinkem

Bylinková feta s nektarinkovým salátem a mákovým dresinkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g fazolek (zelené fazolové lusky), 200 g fety, 3 nektarinky, 1 okurka, 1 červená cibule, 1 citrón, 2 lžíce máty peprné, 2 lžíce kopru, 2 lžíce koriandru, 1 lžíce vinného octu, 1 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce máku

Nejdříve si připravíme dresink: smícháme citrónovou šťávu, ocet, cukr a olej a můžeme osolit, opepřit. Mícháme až se cukr rozpustí. Nakonec přidáme mák. Nektarinku rozpůlíme, zbavíme pecky a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Okurku rozpůlí...

Zavařená jablka

Zavařená jablka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg jablek, 1 l vody, 1 citrón, 1 hrst vlašských ořechů, 2 ks hřebíčku, 2 ks skořice, 35 g třtinového cukru

Jablka oloupeme a nakrájíme na poloviny. Zbavíme je jádřinců. Spolu s vlašskými ořechy je rozdělíme do umytých sklenic a zakápneme citrónovou šťávou, aby nezhnědly. Vodu svaříme s cukrem, skořicí a hřebíčkem. Ještě teplý nálev nalijeme do skleni...

Mrkvový salát s pomerančem a kaki

Mrkvový salát s pomerančem a kaki

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 větší mrkve, 1 pomeranč, 1 kaki, 2 lžíce včelího medu, šťáva z 1/2 citrónu, 2 lžíce kokosové moučky

Mrkev očistíme a nastrouháme na jemno. Zakápneme citrónovou šťávou. Přidáme na malé kousky nakrájený pomeranč a kaki. Osladíme 1-2 lžícemi medu (nejlépe lesního od dobrého včelaře) a zasypeme 2 lžícemi kokosu. Dobře promícháme a vychladíme.

stránka: