Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Výjimečný den - stránka 5

Mini ovocné pizzy

Mini ovocné pizzy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

24 ks kulatých sušenek, 150 g jemného tvarohu, 100 g jahod, 1 hrst borůvek, 2 ks kiwi, 2 ks mandarinka

Ovoce nakrájíme na malé kousky a z měsíčků mandarinek odstraníme blánu. Sušenky potřeme tvarohem a na něj naklademe ovoce dle chuti. Vše přemístíme na tác a necháme v lednici ztuhnout.

Nutelový věnec

Nutelový věnec

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 listové těsto, 1 balení Nutely

Listové těsto vyválíme do placky, kterou namažeme Nutelou a zavineme do rolády. Poté roládu podélně rozkrojíme na polovinu a části vzájemně propleteme. Vzniklý věnec vložíme do trouby a pečeme přibližně 20 minut.

Vepřová panenka v listovém těstě

Vepřová panenka v listovém těstě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500.0 g vepřová panenka, 1.0 balení listové těsto, 200.0 g anglická slanina, 3.0 lžíce plnotučná hořčice, 2.0 troška pepř, 0.5 lžička sůl, 3.0 lžíce rostlinný olej

Vepřovou panenku v celku odblaníme a prudce orestujeme na oleji ze všech stran. Koupené listové těsto vyválíme na vál , potřeme ho hořčicí a celé poklademe plátky anglické slaniny. Do středu těsta dáme vepřovou panenku, osolíme a opepříme. Těst...

Oplatkový dort (Pišingr)

Oplatkový dort (Pišingr)

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6-8 plátků dortových oplatků, 160 g másla, 120 g cukru moučka, 2 žloutky, 1-2 lžíce kakaa, 120 g lískových ořechů, 1 lžíce rumu, 5 lžíce sladké smetany

Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme kakao, opražené oříšky, rum a dobře utřeme. Neslazené dortové oplatky lehce pomažeme smetanou(aby zvlhly), potřeme je připraveným krémem a klademe na sebe střídavě oplatky, krém. Strany dortu uhladíme a do...

Skořicové placičky ze škvarků

Skořicové placičky ze škvarků

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

130 g škvarek, 130 g hladké mouky, 1 lžíce cukru moučka, špetka soli, 1/4 lžičky skořice, 1 hřebíček, 1/2 lžičky citronové kůry, 1 slepičí vejce, 1 balení skořicového cukru

Umleté škvarky smícháme s moukou, ochutíme solí, cukrem, kořením a nastrouhanou citrónovou kůrou. Do směsi přidáme vejce a zpracujeme v těsto, které necháme přes noc odležet. Následující den z těsta vyválíme placku a z ní vykrájíme kolečka, která...

Krém z pečených jablek

Krém z pečených jablek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 jablka, 120 g jemného tvarohu, 2 lžíce včelího medu, 1/2 balení vanilkového cukru, 3 lžičky rozinek, 4 lžíce strouhaných ořechů

Čtyři větší jablka opláchneme a upečeme v troubě na plechu. Poté z jablek stáhneme slupku, odstraníme jadřince, rozmačkáme měkká jablka a vmícháme je do tvarohu. Dochutíme medem, vanilkovým cukrem a vmícháme rozinky. Krém dáme do mističek a posyp...

Reveňový (rebarborový) koláč

Reveňový (rebarborový) koláč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 stonky rebarbory, 2 hrnky třtinového cukru, 1 hrnek polohrubé pšeničné mouky, 1/2 hrnku hladké špaldové mouky + 50 g na drobenku, 125 g másla + 50 g na drobenku , 3 vejce, 1/2 hrnku 100% pomerančového džusu, 50 g cukru moučka, 50 mletých vlašských ořechů

Reveň oloupeme a nakrájíme na slabé plátky, promícháme ji s 1 hrnkem cukru a necháme odležet. Hluboký plech vyložíme pečicím papírem. Zbylý cukr smícháme s prosátou polohrubou a špaldovou moukou. Máslo v kastrůlku rozpustíme a necháme trochu vych...

Tvarohová pomazánka s ředkvičkami

Tvarohová pomazánka s ředkvičkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jemného tvarohu, 2 svazky ředkviček, 2 lžíce pažitky, špetka soli, 2-3 lžíce polotučného mléka, 1 slepičí vejce

Tvaroh našleháme s trochou mléka a špetkou soli. Omyté ředkvičky nastrouháme a přidáme k tvarohu spolu s nasekanou pažitkou. Pomazánku mažeme na chleba a povrch ozdobíme plátkem vejce uvařeného na tvrdo.

Koktejl z kiwi

Koktejl z kiwi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g cukrového melounu, 4 kiwi, 1 citrón, 1 sklenka ledu, 1 svazek máty peprné

Kiwi omyjeme, oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme spolu s vypeckovaným melounem do mixéru. Přidáme šťávu vymačkanou z jednoho velkého citrónu. Nakonec nasypeme do mixéru kostky ledu a vše rozmixujeme. Nalijeme do sklenic a přizdobíme kolečkem kiw...

Falešný humr

Falešný humr

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g tvrdého sýra, 1 mrkev, 1/2 bulvového celeru, 1-2 lžíce majonézy, 1 lžíce citronové šťávy

Nejdříve si omyjeme a oloupeme zeleninu. Na jemno nastrouháme mrkev a celer v poměru 1:1. Směs ochutíme citrónovou šťávou, přidáme nastrouhaný tvrdý sýr a 1-2 lžíce domácí majonézy. Zamícháme a podáváme s vekou.

Kapr po novohradsku

Kapr po novohradsku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapr, 4-5 stroužků česneku, 1 lžíce mleté papriky, 100 g hladké mouky, 1 lžička soli, 1 dcl rostlinného oleje

Nejdříve z ryby odstraníme šupiny a poté ji omyjeme a naporcujeme. Jednotlivé filety osušíme utěrkou, dobře nasolíme a potřeme utřeným česnekem. Na závěr kapra obalíme v hladké mouce smíchané s mletou paprikou a následně zprudka opečeme na pánvi.

Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 balení Salka, 3 balení ledových kaštanů (marrons gracés), 4 kostky hořké čokolády, 500 ml rumu

Šlehačku vylijeme do hrnce a zahřejeme. Poté přidáme čokoládu, nalámané tyčinky ledových kaštanů a necháme rozpustit. Za stálého míchání povaříme a následně necháme vychladnout. Na závěr vmícháme Salko, rum a plníme do lahví.

Bábovka s cereáliemi

Bábovka s cereáliemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2,5 hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 3/4 hrnku polotučného mléka, 1/2 hrnku rostlinného oleje, 2 slepičí vejce, 1 balení vanilkového cukru

Hrnek cereálií Nesquik namočíme do trošky mléka a polohrubou mouku smícháme s oběma cukry a kypřícím práškem. Ve zbytku mléka rozšleháme dvě vejce a olej. Tuto směs přimícháme do mouky a vypracujeme těsto, do něhož na závěr vmícháme cereálie. Takt...

Sex on the Beach

Sex on the Beach

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0.2 cl vodka, 0.2 cl broskvové vodky (Peach vodky), 0.25 dcl pomerančového džusu džus, 1 hrst ledu, 0.2 cl Grenadiny

Do vysoké sklenice vložíme hrst ledu, nalijeme broskvovou i neochucenou vodku, zalijeme pomerančovým džusem a na závěr zakápneme Grenadinou. Sklenici ozdobíme ovocem, vložíme široké brčko a podáváme.

Doublenské vdolky

Doublenské vdolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 1 balení droždí (kvasnic), 200 ml mléka, 1 lžíce sádla, 1 lžíce másla, 1 slepičí vejce, špetka soli

Z rozdrobeného droždí, trošky teplého mléka, lžičky cukru a lžičky mouky necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl a promícháme. Přidáme vzešlý kvásek, opět promícháme, přilijeme zbytek mléka, změklý tuk a vejce. Nejdříve v míse...

Plněný sýr

Plněný sýr

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků plátkového sýru, 1/8 balení másla, 50 g trvanlivého salámu, 100 g šunky, 2 kousky taveného sýru, 2 slepičí vejce, 1 lžíce petrželové natě

Máslo se sýrem dobře utřeme, přidáme nadrobno pokrájenou šunku, salám (např. Poličan), vejce uvařená natvrdo, posekanou petrželku a řádně promícháme. Připravenou pomazánku natřeme mezi 2 plátky tvrdého sýra ve dvou vrstvách a na půl hodiny zatíží...

Kávová bábovka s lískovými oříšky

Kávová bábovka s lískovými oříšky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 250 g másla, 250 g lískových ořechů, 200 g cukru moučka, 100 g čokolády na vaření, 2 lžičky kávy, 5 slepičích vajec, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, špetka soli

Čokoládu nalámeme na malé kousky a oříšky umeleme na jemno. Oddělíme bílky od žloutků, které utřeme s cukrem a máslem. Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh. Vše zlehka smícháme, přidáme čokoládu, kávu a nakonec mouku s kypřícím práškem a o...

Buchta ze zakysané smetany

Buchta ze zakysané smetany

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 slepičí vejce, 250 g cukru moučka, 500 g polohrubé mouky, 125 ml rostlinného oleje, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 2 balení zakysané smetany

Žloutky oddělíme od bílků,ze kterých vyšleháme sníh. Žloutky smícháme s cukrem a za stálého šlehání přiléváme vlažné mléko a olej. Šleháme dokud nevznikne pěna. Do pěny zamícháme zakysanou smetanu a polohrubou mouku s práškem do pečiva. Nakonec le...

Slané muffiny s ovocem

Slané muffiny s ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g polohrubá mouka, 2 lžička kypřící prášek do pečiva, 180 g emental, 150 g šunka, 150 g ananas, 160 ml slunečnicový olej, 2 lžíce rajčatový protlak, 2 ks vejce, 250 ml podmáslí

Všechny ingredience postupně smícháme, jenom část sýru (cca 60 gramů) si necháme bokem. Připravenou směsí plníme formičky na muffiny, sypeme zbývajícím sýrem a pečeme.

3 Bit

3 Bit

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2 lžičky kakaa, 100 g cukru krupice, 1 vejce, 100 ml slunečnicového oleje, 2 sáčky pudinkového prášku, 2 sáčky vanilkového cukru, 750 ml polotučného mléko, 50 g cukru krupice, 1,5 balení Bebe sušenek, 1 konzerva Salka, 350 g másla, 30 g čokolády na vaření, 1 lžička ztuženého pokrmového tuku

Mouku hladkou smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr krupici, kakao a zamícháme. Nakonec přidáme vejce, slunečnicový olej a 250 ml mléka.Těsto vymícháme, vylijeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo na plech s pečicím papírem) a upečeme. Těsto...

Domácí Baileys

Domácí Baileys

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 konzervy Salka, 1 sáček mandlového pudinku, 1/2 l mléka, 1/2 l whisky (nebo rumu)

Plechovky Salka dáme na 2 hodiny vařit (z toho 1.5 hodiny necháme jen mírně bublat). Zatím si v mléce bez cukru uvaříme mandlový pudink. Jakmile Salko i pudink vychladne, vložíme je do mixéru a postupně přiléváme whisky (či rum). Směs nakonec př...

Kakaový koláč s jablky

Kakaový koláč s jablky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnky hrubé mouky, 4 vejce, 3/4 hrnku krupicového cukru, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku slunečnicového oleje, 2 lžíce kakaa, špetka soli, 1 balení vanilkového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 3-4 sklenky pokrájeného ovoce

Vejce s cukrem vyšleháme, přidáme ostatní suroviny, smícháme a přidáme jablka. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech hrubou moukou, či na pečicí papír. Pečeme asi 20 minut při 170 stupních.

Koblihy z odleženého těsta

Koblihy z odleženého těsta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 10 g droždí (kvasnic), 3 dcl mléka, 1 vejce, 1/2 lžičky soli, 3 dcl slunečnicového oleje na smažení

Mouku dáme do mísy, rozdrobíme droždí, přilijeme studené mléko, rozšlehané vejce se solí a všechno smícháme.Těsto dáme na hrubou moukou posypaný vál a důkladně ho vypracujeme (asi 20 min). Následně těsto přeneseme do hrubou moukou vysypané mísy a ...

Amaretový likér s vanilkou

Amaretový likér s vanilkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml Amareta, 1 l smetany ke šlehání (šlehačky), 6 lžic silné kávy, 140 g cukru moučka, 60 g vanilkového cukru, 1 l vody

Oblíbenou rozpustnou kávu zalijeme horkou vodou a necháme zchladnout. Amareto smícháme s vanilkovým a moučkovým cukrem. Na závěr přidáme kávu. Dobře promícháme. Přelijeme do hezké láhve nebo do karaf s uzávěrem. Skladujeme v chladnu.

Mascarponový dip s medem

Mascarponový dip s medem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Mascarpone, 500 g Řeckého jogurtu, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 sáček vanilkového cukru, troška včelího medu

Vyšleháme smetanu. Řecký jogurt vymícháme s Mascarpone a vanilkovým cukrem. Dochutíme medem a lehce vmícháme šlehačku. Podáváme s ovocem, které máte rádi.

stránka: