Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Výjimečný den - stránka 5

Mini ovocné pizzy

Mini ovocné pizzy

24 ks kulatých sušenek, 150 g jemného tvarohu, 100 g jahod, 1 hrst borůvek, 2 ks kiwi, 2 ks mandarinka

Ovoce nakrájíme na malé kousky a z měsíčků mandarinek odstraníme blánu. Sušenky potřeme tvarohem a na něj naklademe ovoce dle chuti. Vše přemístíme na tác a necháme v lednici ztuhnout.

Nutelový věnec

Nutelový věnec

1 listové těsto, 1 balení Nutely

Listové těsto vyválíme do placky, kterou namažeme Nutelou a zavineme do rolády. Poté roládu podélně rozkrojíme na polovinu a části vzájemně propleteme. Vzniklý věnec vložíme do trouby a pečeme přibližně 20 minut.

Vepřová panenka v listovém těstě

Vepřová panenka v listovém těstě

500.0 g vepřová panenka, 1.0 balení listové těsto, 200.0 g anglická slanina, 3.0 lžíce plnotučná hořčice, 2.0 troška pepř, 0.5 lžička sůl, 3.0 lžíce rostlinný olej

Vepřovou panenku v celku odblaníme a prudce orestujeme na oleji ze všech stran. Koupené listové těsto vyválíme na vál , potřeme ho hořčicí a celé poklademe plátky anglické slaniny. Do středu těsta dáme vepřovou panenku, osolíme a opepříme. Těst...

Oplatkový dort (Pišingr)

Oplatkový dort (Pišingr)

6-8 plátků dortových oplatků, 160 g másla, 120 g cukru moučka, 2 žloutky, 1-2 lžíce kakaa, 120 g lískových ořechů, 1 lžíce rumu, 5 lžíce sladké smetany

Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme kakao, opražené oříšky, rum a dobře utřeme. Neslazené dortové oplatky lehce pomažeme smetanou(aby zvlhly), potřeme je připraveným krémem a klademe na sebe střídavě oplatky, krém. Strany dortu uhladíme a do...

Skořicové placičky ze škvarků

Skořicové placičky ze škvarků

130 g škvarek, 130 g hladké mouky, 1 lžíce cukru moučka, špetka soli, 1/4 lžičky skořice, 1 hřebíček, 1/2 lžičky citronové kůry, 1 slepičí vejce, 1 balení skořicového cukru

Umleté škvarky smícháme s moukou, ochutíme solí, cukrem, kořením a nastrouhanou citrónovou kůrou. Do směsi přidáme vejce a zpracujeme v těsto, které necháme přes noc odležet. Následující den z těsta vyválíme placku a z ní vykrájíme kolečka, která...

Krém z pečených jablek

Krém z pečených jablek

4 jablka, 120 g jemného tvarohu, 2 lžíce včelího medu, 1/2 balení vanilkového cukru, 3 lžičky rozinek, 4 lžíce strouhaných ořechů

Čtyři větší jablka opláchneme a upečeme v troubě na plechu. Poté z jablek stáhneme slupku, odstraníme jadřince, rozmačkáme měkká jablka a vmícháme je do tvarohu. Dochutíme medem, vanilkovým cukrem a vmícháme rozinky. Krém dáme do mističek a posyp...

Reveňový (rebarborový) koláč

Reveňový (rebarborový) koláč

4 stonky rebarbory, 2 hrnky třtinového cukru, 1 hrnek polohrubé pšeničné mouky, 1/2 hrnku hladké špaldové mouky + 50 g na drobenku, 125 g másla + 50 g na drobenku , 3 vejce, 1/2 hrnku 100% pomerančového džusu, 50 g cukru moučka, 50 mletých vlašských ořechů

Reveň oloupeme a nakrájíme na slabé plátky, promícháme ji s 1 hrnkem cukru a necháme odležet. Hluboký plech vyložíme pečicím papírem. Zbylý cukr smícháme s prosátou polohrubou a špaldovou moukou. Máslo v kastrůlku rozpustíme a necháme trochu vych...

Tvarohová pomazánka s ředkvičkami

Tvarohová pomazánka s ředkvičkami

250 g jemného tvarohu, 2 svazky ředkviček, 2 lžíce pažitky, špetka soli, 2-3 lžíce polotučného mléka, 1 slepičí vejce

Tvaroh našleháme s trochou mléka a špetkou soli. Omyté ředkvičky nastrouháme a přidáme k tvarohu spolu s nasekanou pažitkou. Pomazánku mažeme na chleba a povrch ozdobíme plátkem vejce uvařeného na tvrdo.

Koktejl z kiwi

Koktejl z kiwi

300 g cukrového melounu, 4 kiwi, 1 citrón, 1 sklenka ledu, 1 svazek máty peprné

Kiwi omyjeme, oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme spolu s vypeckovaným melounem do mixéru. Přidáme šťávu vymačkanou z jednoho velkého citrónu. Nakonec nasypeme do mixéru kostky ledu a vše rozmixujeme. Nalijeme do sklenic a přizdobíme kolečkem kiw...

Falešný humr

Falešný humr

100 g tvrdého sýra, 1 mrkev, 1/2 bulvového celeru, 1-2 lžíce majonézy, 1 lžíce citronové šťávy

Nejdříve si omyjeme a oloupeme zeleninu. Na jemno nastrouháme mrkev a celer v poměru 1:1. Směs ochutíme citrónovou šťávou, přidáme nastrouhaný tvrdý sýr a 1-2 lžíce domácí majonézy. Zamícháme a podáváme s vekou.

Kapr po novohradsku

Kapr po novohradsku

1 kapr, 4-5 stroužků česneku, 1 lžíce mleté papriky, 100 g hladké mouky, 1 lžička soli, 1 dcl rostlinného oleje

Nejdříve z ryby odstraníme šupiny a poté ji omyjeme a naporcujeme. Jednotlivé filety osušíme utěrkou, dobře nasolíme a potřeme utřeným česnekem. Na závěr kapra obalíme v hladké mouce smíchané s mletou paprikou a následně zprudka opečeme na pánvi.

Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 balení Salka, 3 balení ledových kaštanů (marrons gracés), 4 kostky hořké čokolády, 500 ml rumu

Šlehačku vylijeme do hrnce a zahřejeme. Poté přidáme čokoládu, nalámané tyčinky ledových kaštanů a necháme rozpustit. Za stálého míchání povaříme a následně necháme vychladnout. Na závěr vmícháme Salko, rum a plníme do lahví.

Bábovka s cereáliemi

Bábovka s cereáliemi

2,5 hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 3/4 hrnku polotučného mléka, 1/2 hrnku rostlinného oleje, 2 slepičí vejce, 1 balení vanilkového cukru

Hrnek cereálií Nesquik namočíme do trošky mléka a polohrubou mouku smícháme s oběma cukry a kypřícím práškem. Ve zbytku mléka rozšleháme dvě vejce a olej. Tuto směs přimícháme do mouky a vypracujeme těsto, do něhož na závěr vmícháme cereálie. Takt...

Sex on the Beach

Sex on the Beach

0.2 cl vodka, 0.2 cl broskvové vodky (Peach vodky), 0.25 dcl pomerančového džusu džus, 1 hrst ledu, 0.2 cl Grenadiny

Do vysoké sklenice vložíme hrst ledu, nalijeme broskvovou i neochucenou vodku, zalijeme pomerančovým džusem a na závěr zakápneme Grenadinou. Sklenici ozdobíme ovocem, vložíme široké brčko a podáváme.

Doublenské vdolky

Doublenské vdolky

500 g polohrubé mouky, 1 balení droždí (kvasnic), 200 ml mléka, 1 lžíce sádla, 1 lžíce másla, 1 slepičí vejce, špetka soli

Z rozdrobeného droždí, trošky teplého mléka, lžičky cukru a lžičky mouky necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl a promícháme. Přidáme vzešlý kvásek, opět promícháme, přilijeme zbytek mléka, změklý tuk a vejce. Nejdříve v míse...

Plněný sýr

Plněný sýr

6 plátků plátkového sýru, 1/8 balení másla, 50 g trvanlivého salámu, 100 g šunky, 2 kousky taveného sýru, 2 slepičí vejce, 1 lžíce petrželové natě

Máslo se sýrem dobře utřeme, přidáme nadrobno pokrájenou šunku, salám (např. Poličan), vejce uvařená natvrdo, posekanou petrželku a řádně promícháme. Připravenou pomazánku natřeme mezi 2 plátky tvrdého sýra ve dvou vrstvách a na půl hodiny zatíží...

Kávová bábovka s lískovými oříšky

Kávová bábovka s lískovými oříšky

250 g hladké mouky, 250 g másla, 250 g lískových ořechů, 200 g cukru moučka, 100 g čokolády na vaření, 2 lžičky kávy, 5 slepičích vajec, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, špetka soli

Čokoládu nalámeme na malé kousky a oříšky umeleme na jemno. Oddělíme bílky od žloutků, které utřeme s cukrem a máslem. Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh. Vše zlehka smícháme, přidáme čokoládu, kávu a nakonec mouku s kypřícím práškem a o...

Buchta ze zakysané smetany

Buchta ze zakysané smetany

3 slepičí vejce, 250 g cukru moučka, 500 g polohrubé mouky, 125 ml rostlinného oleje, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 2 balení zakysané smetany

Žloutky oddělíme od bílků,ze kterých vyšleháme sníh. Žloutky smícháme s cukrem a za stálého šlehání přiléváme vlažné mléko a olej. Šleháme dokud nevznikne pěna. Do pěny zamícháme zakysanou smetanu a polohrubou mouku s práškem do pečiva. Nakonec le...

Slané muffiny s ovocem

Slané muffiny s ovocem

450 g polohrubá mouka, 2 lžička kypřící prášek do pečiva, 180 g emental, 150 g šunka, 150 g ananas, 160 ml slunečnicový olej, 2 lžíce rajčatový protlak, 2 ks vejce, 250 ml podmáslí

Všechny ingredience postupně smícháme, jenom část sýru (cca 60 gramů) si necháme bokem. Připravenou směsí plníme formičky na muffiny, sypeme zbývajícím sýrem a pečeme.

3 Bit

3 Bit

300 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2 lžičky kakaa, 100 g cukru krupice, 1 vejce, 100 ml slunečnicového oleje, 2 sáčky pudinkového prášku, 2 sáčky vanilkového cukru, 750 ml polotučného mléko, 50 g cukru krupice, 1,5 balení Bebe sušenek, 1 konzerva Salka, 350 g másla, 30 g čokolády na vaření, 1 lžička ztuženého pokrmového tuku

Mouku hladkou smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr krupici, kakao a zamícháme. Nakonec přidáme vejce, slunečnicový olej a 250 ml mléka.Těsto vymícháme, vylijeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo na plech s pečicím papírem) a upečeme. Těsto...

Domácí Baileys

Domácí Baileys

2 konzervy Salka, 1 sáček mandlového pudinku, 1/2 l mléka, 1/2 l whisky (nebo rumu)

Plechovky Salka dáme na 2 hodiny vařit (z toho 1.5 hodiny necháme jen mírně bublat). Zatím si v mléce bez cukru uvaříme mandlový pudink. Jakmile Salko i pudink vychladne, vložíme je do mixéru a postupně přiléváme whisky (či rum). Směs nakonec př...

Kakaový koláč s jablky

Kakaový koláč s jablky

2 hrnky hrubé mouky, 4 vejce, 3/4 hrnku krupicového cukru, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku slunečnicového oleje, 2 lžíce kakaa, špetka soli, 1 balení vanilkového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 3-4 sklenky pokrájeného ovoce

Vejce s cukrem vyšleháme, přidáme ostatní suroviny, smícháme a přidáme jablka. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech hrubou moukou, či na pečicí papír. Pečeme asi 20 minut při 170 stupních.

Koblihy z odleženého těsta

Koblihy z odleženého těsta

500 g hladké mouky, 10 g droždí (kvasnic), 3 dcl mléka, 1 vejce, 1/2 lžičky soli, 3 dcl slunečnicového oleje na smažení

Mouku dáme do mísy, rozdrobíme droždí, přilijeme studené mléko, rozšlehané vejce se solí a všechno smícháme.Těsto dáme na hrubou moukou posypaný vál a důkladně ho vypracujeme (asi 20 min). Následně těsto přeneseme do hrubou moukou vysypané mísy a ...

Amaretový likér s vanilkou

Amaretový likér s vanilkou

300 ml Amareta, 1 l smetany ke šlehání (šlehačky), 6 lžic silné kávy, 140 g cukru moučka, 60 g vanilkového cukru, 1 l vody

Oblíbenou rozpustnou kávu zalijeme horkou vodou a necháme zchladnout. Amareto smícháme s vanilkovým a moučkovým cukrem. Na závěr přidáme kávu. Dobře promícháme. Přelijeme do hezké láhve nebo do karaf s uzávěrem. Skladujeme v chladnu.

Mascarponový dip s medem

Mascarponový dip s medem

250 g Mascarpone, 500 g Řeckého jogurtu, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 sáček vanilkového cukru, troška včelího medu

Vyšleháme smetanu. Řecký jogurt vymícháme s Mascarpone a vanilkovým cukrem. Dochutíme medem a lehce vmícháme šlehačku. Podáváme s ovocem, které máte rádi.

stránka: