Vepřová panenka v listovém těstě

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

45min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

1924 kalorií
0.0g cukrů
152.0g tuků
152.0g bílkovin


Příprava

Vepřovou panenku v celku odblaníme a prudce orestujeme na oleji ze všech stran.
Koupené listové těsto vyválíme na vál , potřeme ho hořčicí a celé poklademe plátky anglické slaniny. Do středu těsta dáme vepřovou panenku, osolíme a opepříme.
Těsto na okrajích dobře spojíme, aby šťáva z masa nevytékala, ale vsákla se do těsta. Povrch těsta potřeme žloutkem a můžeme posypat kmínem nebo seznamem.

Než vložíme závin do trouby, nařízneme těsto nahoře několikrát šikmo nožem, aby skrz něj mohla při pečení unikat pára.
Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v rozpálené troubě minimálně 15 minut na 190 stupňů. Po upečení vyndáme z trouby a necháme asi 5-8 minut odpočinout.

Tip k receptu

Podáváme teplé i studené se zeleninovým salátem, dobře se hodí i dušená zeleninová směs na másle.

přidejte na:
planeta

13. 03. 2014

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyzerá to byť velmi dobre
Svetlana 20. 11. 2015, 17:01
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
panenka vydarená
dušanka 02. 08. 2019, 22:22
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobre urobená panenka
hanka 27. 08. 2019, 21:17
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
recept na panenku výborný
majka 31. 10. 2019, 22:43