Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Vepřová panenka v listovém těstě

Obtížnost Čas přípravy
45min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 30min
Nutriční hodnoty
1924 kalorií 0.0g cukrů 152.0g tuků 152.0g bílkovin

Příprava

Vepřovou panenku v celku odblaníme a prudce orestujeme na oleji ze všech stran.
Koupené listové těsto vyválíme na vál , potřeme ho hořčicí a celé poklademe plátky anglické slaniny. Do středu těsta dáme vepřovou panenku, osolíme a opepříme.
Těsto na okrajích dobře spojíme, aby šťáva z masa nevytékala, ale vsákla se do těsta. Povrch těsta potřeme žloutkem a můžeme posypat kmínem nebo seznamem.

Než vložíme závin do trouby, nařízneme těsto nahoře několikrát šikmo nožem, aby skrz něj mohla při pečení unikat pára.
Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v rozpálené troubě minimálně 15 minut na 190 stupňů. Po upečení vyndáme z trouby a necháme asi 5-8 minut odpočinout.

Bulb Tip k receptu

Podáváme teplé i studené se zeleninovým salátem, dobře se hodí i dušená zeleninová směs na másle.


Přidat na Pinterest
planeta

13. 03. 2014, Recept navštíven: 7728x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyzerá to byť velmi dobre

20. 11. 2015, 16:01

Přidat komentář

Facebook komentáře