Vepřová panenka v listovém těstě

Obtížnost

Čas přípravy

45min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

1924 kalorií
0.0g cukrů
152.0g tuků
152.0g bílkovin


Příprava

Vepřovou panenku v celku odblaníme a prudce orestujeme na oleji ze všech stran.
Koupené listové těsto vyválíme na vál , potřeme ho hořčicí a celé poklademe plátky anglické slaniny. Do středu těsta dáme vepřovou panenku, osolíme a opepříme.
Těsto na okrajích dobře spojíme, aby šťáva z masa nevytékala, ale vsákla se do těsta. Povrch těsta potřeme žloutkem a můžeme posypat kmínem nebo seznamem.

Než vložíme závin do trouby, nařízneme těsto nahoře několikrát šikmo nožem, aby skrz něj mohla při pečení unikat pára.
Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v rozpálené troubě minimálně 15 minut na 190 stupňů. Po upečení vyndáme z trouby a necháme asi 5-8 minut odpočinout.

Tip k receptu

Podáváme teplé i studené se zeleninovým salátem, dobře se hodí i dušená zeleninová směs na másle.

přidejte na:
Chybí obrázek

13. 03. 2014

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
vyzerá to byť velmi dobre

20. 11. 2015, 16:01

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.