Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Křehká bublanina s ovocem

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 15min
Nutriční hodnoty
3716 kalorií 1.0g cukrů 121.0g tuků 67.0g bílkovin

Příprava

Změklou Heru utřeme s cukrem a přidáme čtyři žloutky. Pak postupně vlijeme mléko a polovinu mouky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta spolu se zbylou moukou, kterou jsme smíchali s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na plech, který jsme vymazali olejem a vysypali hrubou moukou. Hustě poklademe ovocem. Nahoru nasypeme drobenku, kterou jsme si připravili tak, že smícháme dohromady mouku s cukrem, přisypeme skořicový cukr a přidáme změklé máslo pokrájené na menší kousky. Rukou pak vše smícháme dohromady. Pokud je směs málo hrudkovitá, přidáme trochu másla. Dáme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 45 minut nebo až je špejle, kterou jsme do těsta vpíchli, suchá.

Bulb Tip k receptu

Místo vanilkového pudinku lze použít jakýkoliv jiný pudink. Klidně můžete vyzkoušet i krupicopudink.


Přidat na Pinterest
Martina F

06. 03. 2013, Recept navštíven: 4539x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
bublanina jednoduchá a dobrá

08. 02. 2016, 11:11

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
klasika bublanina

24. 02. 2016, 10:50

palino
Restaurant_star Restaurant_star
bublanina dobrá

05. 08. 2017, 20:04

Přidat komentář

Facebook komentáře