Křehká bublanina s ovocem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

3716 kalorií
1.0g cukrů
121.0g tuků
67.0g bílkovin


Příprava

Změklou Heru utřeme s cukrem a přidáme čtyři žloutky. Pak postupně vlijeme mléko a polovinu mouky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta spolu se zbylou moukou, kterou jsme smíchali s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na plech, který jsme vymazali olejem a vysypali hrubou moukou. Hustě poklademe ovocem. Nahoru nasypeme drobenku, kterou jsme si připravili tak, že smícháme dohromady mouku s cukrem, přisypeme skořicový cukr a přidáme změklé máslo pokrájené na menší kousky. Rukou pak vše smícháme dohromady. Pokud je směs málo hrudkovitá, přidáme trochu másla. Dáme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 45 minut nebo až je špejle, kterou jsme do těsta vpíchli, suchá.

Tip k receptu

Místo vanilkového pudinku lze použít jakýkoliv jiný pudink. Klidně můžete vyzkoušet i krupicopudink.

přidejte na:
Martina F

06. 03. 2013

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
bublanina jednoduchá a dobrá

dušanka 08. 02. 2016, 11:11

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
klasika bublanina

Svetlana 24. 02. 2016, 10:50

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
bublanina dobrá

palino 05. 08. 2017, 20:04

Přidat komentář