Křehké ořechové věnečky
Obtížnost
Čas přípravy
40min
Čas vaření
10min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
3600
kalorií
3.0g
cukrů
231.0g
tuků
47.0g
bílkovin
Příprava
Do prosáté mouky a cukru přidáme 180 g tuku rozkrájeného na malé kousky, mleté ořechy, žloutky a nakonec nastrouhanou kůru z dobře omytého citronu. Vypracujeme těsto, které dáme asi na půl hodiny do chladu odležet.
Připravíme si masový mlýnek s hvězdicovým nástavcem (koncovkou) a postupně jím protlačujeme těsto. Tyčinky dlouhé asi 10 cm stočíme do věnečků. Ty pak přeneseme na vymazaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova.
V horké lázni rozpustíme 25 g tuku s čokoládou na vaření a umícháme hladkou polevu. Vychladlé věnečky máčíme z poloviny v polevě.
03. 12. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.