Kukuřičná polévka
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
30min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
300
kalorií
0.0g
cukrů
32.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Zrníčka kukuřice odstraníme z klasu pomocí nože. V hrnci rozehřejeme tuk a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přilijeme vodu, přidáme kostku bujónu, zrníčka kukuřice a přivedeme k varu a poté dusíme na mírném plameni, dokud není kukuřice měkká. Poté polévku rozmixujeme v mixéru a vlijeme zpátky do hrnce. Lehce vmícháme smetanu, osolíme a opepříme dle chuti. Přivedeme k varu a plamen vypneme a můžeme podávat.
Tip k receptu
Podáváme posypané sušenými bylinkami nebo nastrouhaným muškátovým oříškem.
Martina Třetinová28. 04. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.