Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kuře na paprice

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 30min
Nutriční hodnoty
1056 kalorií 0.0g cukrů 67.0g tuků 75.0g bílkovin

Příprava

Kuře očistíme, opláchneme a ve vodě uvaříme doměkka (je to cca 1 hodinu). Podle chuti můžeme přidat i koření a sůl (přidávám nové koření a pepř, sůl). Měkké kuře vytáhneme, necháme vystydnout a následně maso obereme. Vývar přecedíme a dáme stranou.
Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli osmažíme dozlatova. Přidáme sladkou a pálivou papriku, velice lehce ji orestujeme asi jen 10 - 20 vteřin a přilijeme nachystaný vývar. Základ přivedeme k varu, necháme chvíli povařit na mírném ohni asi 5 minut. Pokud máme raději hustější omáčky. Smícháme vodu s hladkou moukou, aby vznikla řidší kaše. Tu pak nalijeme do omáčky. Nakonec do ní přidáme kousky masa a necháme je provařit. Zahustíme smetanou na šlehání. A hned vypneme sporák.

Bulb Tip k receptu

Hotovou omáčku podáváme houskovým knedlíkem, těstovinami nebo rýží.


Přidat na Pinterest
Dominika Schelle

29. 11. 2010, Recept navštíven: 2086x


Přidat recenzi
slavuska
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
My dáváme tedy akorát trochu více smetany ke šlehání, celou čtvrtlitrovou krabičku. Pokud nemám, tak dám i obyč smetanu na vaření. Cibulku používám jen občas, když nejsem líná, bez ní je to taky dobré :)

04. 01. 2013, 02:34

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
viac smotany neuškodí

01. 09. 2016, 18:36

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
kura na paprike je chuťovo vynikajuce

15. 12. 2016, 19:55

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
robí podla tohto receptu, je vyborný

28. 06. 2017, 19:26

Přidat komentář

Facebook komentáře