Kuře na paprice
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Kuře očistíme, opláchneme a ve vodě uvaříme doměkka (je to cca 1 hodinu). Podle chuti můžeme přidat i koření a sůl (přidávám nové koření a pepř, sůl). Měkké kuře vytáhneme, necháme vystydnout a následně maso obereme. Vývar přecedíme a dáme stranou.
Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli osmažíme dozlatova. Přidáme sladkou a pálivou papriku, velice lehce ji orestujeme asi jen 10 - 20 vteřin a přilijeme nachystaný vývar. Základ přivedeme k varu, necháme chvíli povařit na mírném ohni asi 5 minut. Pokud máme raději hustější omáčky. Smícháme vodu s hladkou moukou, aby vznikla řidší kaše. Tu pak nalijeme do omáčky. Nakonec do ní přidáme kousky masa a necháme je provařit. Zahustíme smetanou na šlehání. A hned vypneme sporák.
Tip k receptu
Hotovou omáčku podáváme houskovým knedlíkem, těstovinami nebo rýží.
Dominika Schelle29. 11. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenzislavuska 04. 01. 2013, 03:34