Kuře po provensálsku
Obtížnost
Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
2h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1024
kalorií
10.0g
cukrů
93.0g
tuků
9.0g
bílkovin
Příprava
Očištěné a opláchnuté kuře rozdělíme na porce, osolíme a opepříme. Na oleji opečeme drobně nakrájenou cibuli, očištěný, na nudličky nakrájený celer, přidáme porce kuřete, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka. Pak maso vyjmeme, do šťávy přidáme na dílky nakrájená rajčata a očištěné, no plátky nakrájené žampióny. Podusíme, přidáme utřený česnek, mírně podlijeme vodou nebo vývarem, dochutíme vínem, provensálským kořením a povaříme. Na nahřáté talíře dáme porce kuřete a polijeme je touto pikantní šťávou. Příloha: smažené hranolky nebo dušená rýže.
bookmen15. 03. 2012
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.