Kuře po provensálsku

Obtížnost

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

2h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

1024 kalorií
10.0g cukrů
93.0g tuků
9.0g bílkovin


Příprava

Očištěné a opláchnuté kuře rozdělíme na porce, osolíme a opepříme. Na oleji opečeme drobně nakrájenou cibuli, očištěný, na nudličky nakrájený celer, přidáme porce kuřete, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka. Pak maso vyjmeme, do šťávy přidáme na dílky nakrájená rajčata a očištěné, no plátky nakrájené žampióny. Podusíme, přidáme utřený česnek, mírně podlijeme vodou nebo vývarem, dochutíme vínem, provensálským kořením a povaříme. Na nahřáté talíře dáme porce kuřete a polijeme je touto pikantní šťávou. Příloha: smažené hranolky nebo dušená rýže.

přidejte na:
Chybí obrázek

15. 03. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
dobrý recept na kura

10. 04. 2016, 12:04

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.