Kuřecí játra na topince
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
30min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
588
kalorií
0.0g
cukrů
40.0g
tuků
49.0g
bílkovin
Příprava
Kuřecí játra opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Do pánve dáme olej a játra na něm orestujeme. Až jsou játra měkká, tak játra odsuneme v pánvi na bok a výpek poprášíme moukou. Chvilku necháme mouku pěnit a potom promícháme s játry. Přidáme sójovou a worčesterovou omáčku, kečup a promícháme. Podlijeme 1 dcl vody, uvedeme do varu a zvolna vaříme do požadované hustoty šťávy. Odstavená játra osolíme a opepříme. Na připravené a očesnekované topinky dáme list hlávkového salátu, na něj rozprostřeme játra a mírně pocákáme šťávou. Obložíme zeleninou a podáváme.
Tip k receptu
Podáváme jako oblohu na topince. Jako hlavní chod s hranolky nebo vařenou rýží, kterou posypeme strouhaným sýrem.
JanaB22. 11. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.