Kuřecí játra na topince
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Kuřecí játra opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Do pánve dáme olej a játra na něm orestujeme. Až jsou játra měkká, tak játra odsuneme v pánvi na bok a výpek poprášíme moukou. Chvilku necháme mouku pěnit a potom promícháme s játry. Přidáme sójovou a worčesterovou omáčku, kečup a promícháme. Podlijeme 1 dcl vody, uvedeme do varu a zvolna vaříme do požadované hustoty šťávy. Odstavená játra osolíme a opepříme. Na připravené a očesnekované topinky dáme list hlávkového salátu, na něj rozprostřeme játra a mírně pocákáme šťávou. Obložíme zeleninou a podáváme.
Tip k receptu
Podáváme jako oblohu na topince. Jako hlavní chod s hranolky nebo vařenou rýží, kterou posypeme strouhaným sýrem.
JanaB22. 11. 2011
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
majka 23. 04. 2016, 18:08

katka16031 13. 01. 2017, 19:25