Kuřecí játra na topince

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
30min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

588 kalorií
0.0g cukrů
40.0g tuků
49.0g bílkovin


Příprava

Kuřecí játra opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Do pánve dáme olej a játra na něm orestujeme. Až jsou játra měkká, tak játra odsuneme v pánvi na bok a výpek poprášíme moukou. Chvilku necháme mouku pěnit a potom promícháme s játry. Přidáme sójovou a worčesterovou omáčku, kečup a promícháme. Podlijeme 1 dcl vody, uvedeme do varu a zvolna vaříme do požadované hustoty šťávy. Odstavená játra osolíme a opepříme. Na připravené a očesnekované topinky dáme list hlávkového salátu, na něj rozprostřeme játra a mírně pocákáme šťávou. Obložíme zeleninou a podáváme.

Tip k receptu

Podáváme jako oblohu na topince. Jako hlavní chod s hranolky nebo vařenou rýží, kterou posypeme strouhaným sýrem.

přidejte na:
JanaB

22. 11. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
chutne jatra
majka 23. 04. 2016, 20:08
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutná topinka
katka16031 13. 01. 2017, 20:25