Kutia - ruský moučník z pšenice
Obtížnost
Čas přípravy
1dní 0h 0min
Čas vaření
4h 0min
Celkový čas
1dní 4h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
2696
kalorií
60.0g
cukrů
193.0g
tuků
62.0g
bílkovin
Příprava
Pšenicu dobre umyjeme, zalejeme studenou vodou a necháme stáť 24 hodín. Potom ju varíme, až kým nezmäkne(asi 4 hodiny, v tlakovom hrnci kratšie). Pri varení v obyčajnom hrnci občas premiešame a vyvretú vodu dolievame. Uvarenú pšenicu necháme vychladnúť. Potom pridáme zomletý mak zaparený vriacou vodou, zomleté orechy, cukor, med, škoricu a trošku soli, všetko dobre premiešame. Nakoniec dáme ešte posekané lieskové oriešky. Kutiu dávame aspoň na 1/2 dňa na chladné miesto, aby odstala.
Tip k receptu
Podáva sa ako múčnik, obyčajne na vianočne sviatky. Naberá sa naberačkou do misiek.
Jozef22. 07. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.