Chybějící obrázek

Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
20min

Celkový čas

30min

Porce


Nutriční hodnoty

783 kalorií
8.0g cukrů
59.0g tuků
47.0g bílkovin


Příprava

Květák rozdělíme na růžice a vaříme sedm minut ve větším hrnci v osolené vodě, aby zkřehl, ale nerozvařil se. Pak růžice scedíme a rozložíme do zapékací formy. Ještě jemně osolíme a opepříme.
Rozpálíme gril v troubě. Slaninu nakrájíme na proužky, ty rozložíme na pečicí plech a pod grilem vypečeme do křupava. Gril nevypínáme. Polovinu slaniny přidáme ke květáku spolu s paprikami, odkapanými a případně také nakrájenými na proužky.
Hrst sýra si ponecháme stranou, zbytek smícháme se smetanou a přelijeme přes květák. Posypeme zbylou slaninou i sýrem a pod grilem zapékáme pět minut, až omáčka začne bublat a sýr se roztaví.

přidejte na:
Mall

16. 11. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
dobre jedenie
dušanka 25. 03. 2016, 21:17
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutne urobený karfiol
majka 05. 11. 2019, 23:05