Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
20min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
783
kalorií
8.0g
cukrů
59.0g
tuků
47.0g
bílkovin
Příprava
Květák rozdělíme na růžice a vaříme sedm minut ve větším hrnci v osolené vodě, aby zkřehl, ale nerozvařil se. Pak růžice scedíme a rozložíme do zapékací formy. Ještě jemně osolíme a opepříme.
Rozpálíme gril v troubě. Slaninu nakrájíme na proužky, ty rozložíme na pečicí plech a pod grilem vypečeme do křupava. Gril nevypínáme. Polovinu slaniny přidáme ke květáku spolu s paprikami, odkapanými a případně také nakrájenými na proužky.
Hrst sýra si ponecháme stranou, zbytek smícháme se smetanou a přelijeme přes květák. Posypeme zbylou slaninou i sýrem a pod grilem zapékáme pět minut, až omáčka začne bublat a sýr se roztaví.
16. 11. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.