Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou

Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
20min

Celkový čas

30min

Porce


Nutriční hodnoty

783 kalorií
8.0g cukrů
59.0g tuků
47.0g bílkovin


Příprava

Květák rozdělíme na růžice a vaříme sedm minut ve větším hrnci v osolené vodě, aby zkřehl, ale nerozvařil se. Pak růžice scedíme a rozložíme do zapékací formy. Ještě jemně osolíme a opepříme.
Rozpálíme gril v troubě. Slaninu nakrájíme na proužky, ty rozložíme na pečicí plech a pod grilem vypečeme do křupava. Gril nevypínáme. Polovinu slaniny přidáme ke květáku spolu s paprikami, odkapanými a případně také nakrájenými na proužky.
Hrst sýra si ponecháme stranou, zbytek smícháme se smetanou a přelijeme přes květák. Posypeme zbylou slaninou i sýrem a pod grilem zapékáme pět minut, až omáčka začne bublat a sýr se roztaví.

přidejte na:
Mall

16. 11. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
dušanka
dobre jedenie

25. 03. 2016, 20:17

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.