Lacova pochoutka
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Prsíčka si nakrájíme na malé nudličky a malinko opepříme, žampiony nakrájíme na plátky (pokud jsou velké, tak je ještě překrojíme, pórek si nakrájíme najemno (jako do číny a podobných jídel), po této přípravě můžete začít.
Na hlubší pánvi nebo v kastrolku si dáme rozpálit olej (oleje stačí trošku na osmažení prsíček, poté pustí šťávu), po zatažení masa dáme žampiony a chvilinku necháme podusit, ale sem tam maso promícháme, aby se nepřipálilo. Do směsi dáme pórek a zalijeme smetanou, přidáme špetku soli a podusíme. Na zahuštění si připravíme bramborový škrob (2-3 lžičky) smíchaný s trochou vody, asi půlkou zalijeme a mícháme. Houstne to docela rychle. Uvidíme zda je ještě potřeba, nesmí to být jako kejda, ale ani moc řídké. Ochutnáme, případně dosolíme.
K tomuto pokrmu se hodí hranolky, krokety, vařené těstovinky (vřetýnka) - ta mám nejraději :-) Dobrou chuť!!!
15. 03. 2010