Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Linecká kolečka

Linecká kolečka
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 50min , porce

2280 kalorií, 0.0g cukrů, 15.0g tuků, 50.0g bílkovin

Příprava

Z mouky, cukru, žloutků, na kostky nakrájeného tuku, citrónové šťávy a citrónové kůry vypracujeme těsto. Vyválíme placku, ze které vykrajujeme kolečka. U 1/2 koleček vykrájíme středy ve tvaru srdíčka. Kolečka dáváme na vymazaný plech a postupně pečeme 10 minut v předehřáté troubě na 150 °C, dokud nezačnou růžovět. Vychladlá kolečka lepíme k sobě pomocí marmelády. Před podáváním můžeme posypat cukrem.

Milena

25. 05. 2009, Recept navštíven: 2478x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Linecká kolečka

Linecká kolečka

Z mouky, cukru, žloutků, na kostky nakrájeného tuku, citrónové šťávy a citrónové kůry vypracujeme těsto. Vy...

Zobrazit všechny podobné recepty k Linecká kolečka Link-arrow

Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
niet čo pokaziť, dobre

04. 03. 2016, 12:01

Přidat komentář
oriestok
Ja používam trochu iný pomer surovín: 1 diel cukru (250g), 2 diely tuku (500g) a 3 diely hladkej múky (750g) na 2 žĺtka (samozrejme k tomu vanilku a prášok do pečiva). Je to starý rodinný recept a pomer surovín sa ľahko pamätá.

oriestok 10. 12. 2009, 17:16

veerac
Vždycky jsem si myslela, že do sladkého těsta ztužený tuk nepaří, ale nedavno jsem se přesvědčila, že tomu tak neni. Přesto bych do tohoto receptu raději dala rostlinný tuk.

veerac 02. 01. 2010, 11:44

Facebook komentáře